Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Mexico / Heerlijke huisjes in Rancho Encantado aan Laguna Bacalar

Heerlijke huisjes in Rancho Encantado aan Laguna Bacalar

Rancho Encantado is gelegen aan de lagune van Bacalar. Het is een klein, kindvriendelijk resort met zowel huisjes als appartementen. Zoek je veel groen, schaduw, privacy en een top locatie? Dan word je net als wij heel blij van Rancho Encantado.

Rancho Encantado

Laguna Bacalar, Mexico

“La laguna de los siete colores” oftewel “de lagune van de zeven kleuren” vind je bij Bacalar op het schiereiland Yucatan in Mexico. Zodra je de verschillende tinten blauw van het water ziet, begrijp je meteen hoe men op deze naam gekomen is. Laguna Bacalar is een prachtige plek om te ontspannen en daarbij kan een fijne accommodatie je verblijf nog relaxter maken!

Rancho Encantado

Rancho Encantado

Rancho Encantado is gelegen aan de Laguna Bacalar. Het is een klein resort met verschillende soorten accommodaties, zoals privé huisjes en verschillende huisjes met twee of meerdere appartementen. Het park is mooi aangelegd met wandelpaadjes en tropische planten. De huisjes zijn gebouwd tussen deze dichte begroeiing waardoor elk huisje wat verscholen in de jungle ligt, wat zowel schaduw als privacy geeft. De ene rij huisjes is gelegen aan de lagune en de andere rij ligt in de bossen.

Rancho Encantado

Wij logeerden in de benedenverdieping van huisje nummer 3. Er stond een vast tweepersoonsbed en er werd een peuterbed en een babybed bij geplaatst, waar voldoende ruimte voor was in de kamer. De kamer was namelijk zeer ruim en erg volledig ingericht. Zo zat er zelfs een klein keukentje in met een koffiezetapparaat, een koelkast en bovendien een tap met onbeperkt drinkwater.

Rancho Encantado

De hele kamer beschikte over sfeervolle verlichting en voldoende kastruimte. Daarnaast was er een airco, een plafondventilator en horren voor alle ramen en deuren aanwezig. Buiten deze fijne binnenruimte, werden wij vooral enthousiast van de ruime privétuin. Vanuit de kamer kun je zo via de schuifdeur je eigen tuin betreden. Hier vonden we een zitje, een bank en een hangmat tussen de palmbomen, en als kers op de taart beschikt de tuin over een privé bubbelbad. Deze was een perfect formaat bad voor onze baby en peuter. Verder vonden onze kinderen het extra leuk dat wij in onze tuin regelmatig bezoek kregen van eekhoorns.

Rancho Encantado

Rancho Encantando beschikt over babybedjes die vooraf te reserveren zijn. Uit eigen ervaring merkten we dat het handig is om vooraf te checken of de reservering van de babybedjes nog beschikbaar is.

Faciliteiten Rancho Encantado

Centraal gelegen in het park is het restaurant met mooie zitjes, inclusief kinderstoelen, aan het water en met bovendien zeer vriendelijk personeel. Op de menukaart staan zowel Mexicaanse als internationale gerechten en ook veel visgerechten. Het eten is in vergelijking met andere hotel-restaurants in Mexico van zeer goede kwaliteit voor een heel schappelijke prijs. Dit is erg fijn, want bij een verblijf bij Rancho Encantado ben je op het restaurant aangewezen.

In het park is WiFi beschikbaar in het restaurant en bij de receptie, maar niet in de huisjes zelf.

Rancho Encantado

Onze persoonlijke favorieten zijn de ceviche, de zalm, de tonijn en de gegrilde vis. Daarnaast zijn er ook gerechten, die in de smaak zullen vallen bij kinderen, zoals pasta, pizza en friet. En extra fijn voor als je op reis bent met kinderen: het restaurantpersoneel kan het eten ook naar je kamer komen brengen! Daar maken wij voor de avondmaaltijd twee keer gebruik van. Dat voelt nou echt als vakantie: kinderen slapen binnen, terwijl wij vijf meter verder in onze tropische tuin genieten van onze zojuist geserveerde verse maaltijd.

Rancho Encantado

Bij het restaurant is een pier en vanaf daar kun je via trappen Laguna Bacalar instappen. In het begin van de pier is het water nog ondiep en de diepte van het water neemt langzaam toe. Op de pier staan enkele ligstoelen en hangmatten.

Ook zijn er op een paar plekken schommels in het water te vinden. Vanwege de stenen op de bodem is het aan te raden om gebruik te maken van waterschoenen als je de lagune betreedt.

Rancho Encantado
Rancho Encantado

Het hotel biedt ook gratis kayakken en supplanken aan om op die manier de lagune te verkennen. Ook biedt het tourbureau van Rancho Encantando diverse betaalde excursies aan zoals een boottocht over de lagune, maar ook speciale roomservice pakketten voor jarigen of honeymooners.

Naast het restaurant, vind je op het terrein ook een zwembad en een gemeenschappelijke bubbelbad. Aan het zwembad zijn er diverse ligstoelen en hangmatten, alwaar je prachtig uitzicht hebt over de lagune. Voor het zwembad en de lagune kun je gebruikmaken van de speciale handdoekenservice.

Rancho Encantado
Rancho Encantado

Tevens is er een massageruimte en een overdekte buitenruimte waar vrijwel dagelijks yogales gegeven wordt.

Wat ons betreft is Rancho Encantado een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving van Laguna Bacalar. Het ruime huisje met een tropische tuin en veel privacy zorgt er snel voor dat wij ons kunnen ontspannen. Wij hebben de dagen doorgebracht met afwisselend zwemmen in onze eigen bad, de lagune en het zwembad en daar hadden we onze peuter en baby niet blijer mee kunnen maken!

Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Rancho Encantado.

Rancho Encantado

Lees ook onze andere blogs over Mexico met het gezin, bijvoorbeeld onze tips voor kindvriendelijke hotels in Mexico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top