Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Nicaragua / Interview: Rondreis Nicaragua met huurauto en kleuter

Interview: Rondreis Nicaragua met huurauto en kleuter

Benieuwd naar Nicaragua met kinderen. Dit gezin maakte op eigen gelegenheid een rondreis Nicaragua met een huurauto. Ze vonden het de ideale manier om Nicaragua, een veilig land dat nog niet overspoeld wordt door toeristen, te leren kennen.

Wil je ook een auto huren in Nicaragua? De All-Inclusive service van Sunny Cars is er fijn en betrouwbaar.

Maak kennis met dit reislustige gezin

Ons gezin bestaat uit Roald (37), Laura (35) en zoon Dex (3) en we wonen in Utrecht. Voordat Dex in ons leven kwam hadden we al flink wat reizen gemaakt en dit zijn we naar zijn geboorte blijven doen. Toen Dex 7 maanden oud was zijn we met een huurauto door een deel van Thailand getrokken, bij de leeftijd van twee stonden we met onze voeten op Filipijnse bodem en dit jaar was Nicaragua onze bestemming.

Rondreis Nicaragua

Nicaragua vanwege het gemak

We wilden na een aantal jaren Azië een ander continent bezoeken. Dit jaar hadden we zin in gemak en weinig gesleep met rugzakken. Nicaragua staat bekend om goed met een huurauto te bereizen, het is een veilig land en het wordt nog niet overspoeld met massa’s toeristen.Ook heeft het prachtige natuur en paradijselijke stranden, dus de keuze was niet heel moeilijk.

Rondreis Nicaragua

De voordelen van een huurauto

Ik denk dat je in Nicaragua bijna overal wel met het openbaar vervoer kan komen, de highlights liggen redelijk dicht bij elkaar. Maar wat ik heel fijn vind aan het zelf rijden is dat je overal kan stoppen waar je wilt. Bij prachtige vergezichten gooi je de auto even aan de kant en bepaal je zelf hoelang je van dit mooie uitzicht wilt genieten. Ook hebben een paar nachten in een National park geslapen richting de grens met Honduras. Dit was met het openbaar vervoer een heel eind geweest en dus hier bood de auto zeker uitkomst.

Rondreis Nicaragua

Isla Ometepe

Een hoogtepunt kiezen is lastig, er zijn zoveel mooie plekken. Maar Isla de Ometepe was wel een topper. Dit eiland ligt in het meer van Nicaragua en bestaat uit twee vulkanen. Doordat een groot deel van het jaar al het vee (koeien, varkens, paarden etc) los loopt op het eiland heb je het gevoel alsof je je op een boerenerf begeeft. Je kunt er zwemmen in een azuurblauwe waterbron, afkoelen onder een waterval na een flinke wandeling, brulapen bewonderen die gewoon langs de kant van de weg in de bomen zitten en met de kinderen uit het dorp verse mango’s uit de bomen gooien.

Rondreis Nicaragua

Gehecht door een Nicaraguaanse dokter

Veel mensen in mijn omgeving reizen niet naar verre bestemmingen en denken dan vaak dat je naar land gaat waar de medische voorziening slecht geregeld zijn. Onze gedachte is altijd dat daar ook mensen wonen en dus ook dokters, chirurgen en er ziekenhuizen zijn. En we hebben deze reis een dokter moeten bezoeken. Dex was bij het zwembad uitgegleden en met zijn hoofd op een punt van een houten bankje terechtgekomen. En dit gaatje moest even gehecht worden. De lokale dokter heeft dit keurig zoals dat hier in Nederland zou ook gebeurt geregeld.

Rondreis Nicaragua

De top tip : Gewoon doen!

Lees je in over het land, beslis wat je wilt zien/doen en om relax te reizen is het handig om al je overnachtingen voor vertrek te reserveren. Zo weet je dat je op een plek komt wat er mooi uitziet en goede voorzieningen heeft zoals bijvoorbeeld een zwembad (wat heel fijn is voor de kids). Ook als je geen Spaans kunt kom je hier een heel eind, al is het maar met handen en voeten. Wij kunnen namelijk ook geen Spaans en zijn overal gekomen.

Ben je na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden over Nicaragua? Je kunt het hele reisverslag van dit gezin hier vinden. Of bekijk onze andere artikelen over Nicaragua met kinderen. Tenslotte nog een mooie tip om te verblijven. De hutjes midden in de natuur van Las Ombra ecolodge zijn basic maar je bent hier meer buiten in de natuur dan dat je er gebruik van maakt. De eco-lodge beschikt over biologen die je graag mee de natuur in nemen op zoek naar dieren, watervallen etc.

Rondreis Nicaragua
Rondreis Nicaragua
Rondreis Nicaragua

Alle foto’s in het artikel zijn eigendom van de familie. Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

1 gedachte over “Interview: Rondreis Nicaragua met huurauto en kleuter”

  1. Bij welke maatschappij hebben jullie de wagen gereserveerd en was die genoeg verzekerd voor Nicaragua

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top