Home / Inspiratie / Interview: Rondreis Thailand met huurauto en 2 tieners

Interview: Rondreis Thailand met huurauto en 2 tieners

Thailand is natuurlijk een geweldig vakantieland om te bezoeken met kinderen. Er zijn verschillende manieren om je vakantie te organiseren en dit gezin koos voor een huurauto. Ze vertellen meer over het verkeer in Thailand.

Wil je ook een auto huren in Thailand? De All-Inclusive service van Sunny Cars is er fijn en betrouwbaar.

 Thailand met huurauto

Thailand met twee tieners

Ik ben Linda de Jong, getrouwd met Mitch. Mijn kinderen, drie jongens: Martci, Milan en Levi, zijn 21, 19 en 14 jaar oud. We wonen inmiddels al heel wat jaren in de kop van Noord Holland.

Samen met Marie-Christien ben ik een HappyMOMs.nl, een online community waar moeders met elkaar in contact komen om ervaringen te delen en te lezen over het moederschap. Voor deze website schreef ik ook al een blog vol tips over Thailand.

Thailand een warm en sfeervol land

Dit was onze eerste Thailandreis en naar mijn idee zeker niet de laatste. Twee van onze drie zoons waren mee. De oudste en de jongste. Middelste ging zelf, na het huis een paar weken onveilig te hebben gemaakt, met vrienden op vakantie.

We hadden een warm, goed toegankelijk en sfeervol land verwacht en die verwachting kwam met Thailand zeker uit.

Thailand is enorm divers

We kunnen niet echt een hoogtepunt noemen van onze vakantie of het moet juist de de diversiteit van het land zijn. Je kunt alle kanten op. Noordelijk, met de bergen en rijstvelden, maar net zo makkelijk naar het zuiden met pareltjes van stranden. Toen we aankwamen, hebben we eerst een aantal dagen in Bangkok doorgebracht, om aan de drukte en warmte te wennen.

Daarna hebben we de vooraf besproken huurauto opgehaald op het vliegveld. Ondanks dat mijn man een goed chauffeur is, was het toch even flink aanpoten om aan de andere kant van de weg te rijden, in een andere auto, en in een vreemd land. We hadden het idee dat alles op ons afkwam en dat we ogen in ons achterhoofd moesten hebben. Na een tijdje nam dat gevoel gelukkig af en konden we naar Ayutthaya doorrijden. Het einddoel was de zuidelijker gelegen Hua Hin, maar we zijn eerst om de twee, drie dagen naar sokutai en daarna verder naar het Noorden gereden, naar Chiang Mai. We wilden graag afsluiten met een paar dagen strand. Tussentijds hebben we tempels, ruïnes, natuurparken en steden bezocht.

Omdat het ons eerste reis naar Thailand was en we met zelf rijden een hoop tijd kwijt waren, hebben we eerst de gebaande wegen genomen. Maar ik weet nu al zeker dat we er terugkomen, om de niet toeristische plekken te bezoeken. Het plan is dan om bij het drielandenpunt van Thailand, Laos en Myanmar, waar de Ruak Rivier en de Mekong samenkomen, verder te reizen en eventueel een binnenlandse vlucht naar Vietnam te boeken. We hebben er nu al zin in!

 Thailand met huurauto

Het verkeer in Thailand

Er is ons vaak afgeraden om zelf te rijden in Thailand en nu ik er geweest ben kan ik me er alles bij voor stellen. Het verkeer rijdt hier links op de weg. Al is dat soms moeilijk te zien, omdat er geen orde op de weg heerst. Hoewel, er is wel een zekere orde: de enige voorrangsregel die echt werkt in het Thaise verkeer is: hoe groter of hoe duurder, hoe meer voorrang! Iets dat de moeilijkheidsgraad op de weg ophoogt zijn de vele slechte Thaise auto-, motor- en brommerrijders. Misschien dat links rijden de wet is, maar rechts rijden is vaak (tijdelijk) veel makkelijker.

En oh ja ( ik raak niet uitgepraat over het verkeer), denk niet dat het er op de snelweg anders aan toe gaat. Er is een wet die aangeeft dat brommers en fietsers niet op de snelweg mogen komen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt. Wees vooral op je hoede bij de levensgevaarlijke U-turns. Brommers duiken overal tussen, en zitten met drie of vier mensen op een brommer je uitzicht te belemmeren. Of je rijdt op de snelweg met een snelheid van 100 kilometer per uur en je ziet voor je de auto’s vol op de rem trappen, omdat een vrachtwagenchauffeur besluit om op zijn dooie gemak een U-turn te gaan maken.

TIP: Tik bij een huurauto alle risico’s weg met valuta, want een standaardgegeven bij een aanrijding is dat je altijd schuld draagt. Oneerlijk? Ja, maar je bent gewaarschuwd! Maak vooraf altijd foto’s van de huurauto die je meekrijgt.

 Thailand met huurauto

Niet vergeten Deet en TomTom

Qua gezondheid kregen we van tevoren een hoop tips. Misschien dat ik wat wars ben van regels, maar we hebben geen inentingen en malaria middelen meegenomen. De DKTP was nog binnen de termijn van de jongens, en we zijn buiten het gebied gebleven waar malaria heerst.
Een persoonlijke keuze die voor iedereen anders is en weloverwogen moet worden. Soms is het ook best lastig, want zo kwamen we wel op het Apeneiland terecht, waar je dan extra uit moet kijken dat je niet gebeten wordt! (dit i.v.m. , rabiës dtp enz…).
Toch zijn we achteraf heel blij dat we gekozen hebben om het zonder inentingen te doen.

Bereid je in ieder geval goed voor en neem altijd DEET, of goed muggenspul mee. En als je zelf de weg op gaat, een TOMTOM met laatste Thailand update

Ook een rondreis Thailand met kinderen maken?  Dan nog de hotel tip van dit gezin in Chiang Mai: The Grand Wipanan Residence. Buiten dat het een fijn hotel is met grote kamers en op loopafstand van het centrum (met iets grotere kinderen), zit er in de hal beneden een heerlijk en goedkoop restaurantje voor de lunch. Enig minpuntje is dat het zwembad behoorlijk koud is, maar dat is dan ook het enige dat er aan te merken valt.

 Thailand met huurauto

Alle foto’s in het artikel zijn eigendom van de familie. Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interviewrubriek.

1 gedachte over “Interview: Rondreis Thailand met huurauto en 2 tieners”

  1. Leuk verhaal met goede tips!
    Wel had ik nog een vraag: heb je jullie overnachtingen terplekke geregeld of heb je dat van te voren gedaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top