Do-it-yourself dagtrip: Nakhon Pathom

0

Nakhon Pathom is maar een uur van Bangkok en een leuke dagtrip ook voor ouders met kinderen. Bovendien is het als je het goed aanpakt ook nog eens een erg budgetvriendelijke uitje.

nakhon pathom

Vervoer

Nakhon Pathom is bereikbaar met de bus en met de trein. De trein is een stuk leuker en met kinderen en daarnaast ook makkelijker. De treinen gaan zowel vanaf het Hualamphong treinstation als vanaf het Thonburi treinstation. Treinen richting Zuid-Thailand en de treinen naar Kanchanaburi stoppen op Nakhon Pathom. Actuele vertrektijden kan je vinden op sites zoals seat61.

Let op dat er toeristentreinen en zijn en gewone treinen. De toeristentrein is voor dit kleine stukje extreem duur met 347 bath en de gewone trein is juist extreem goedkoop, namelijk maar 14 bath (minder dan 50 cent). Op het station zal iedereen je dan ook wijs proberen te maken dat je alleen de toeristentrein kunt nemen. Zelfs het officieel uitziende tourism information point op Hualamphong deed hieraan mee door de gewone derdeklas trein te omschrijven als een trein met alleen staplaatsen. Dit is niet waar, derdeklas treinen in Thailand hebben gewoon bankjes. Oké, het is hard plastic en er is geen airco maar wel een fan en de ramen kunnen open. Voor zo’n korte afstand is een derde klasse echt geen enkel bezwaar.

Eenmaal aangekomen in Nakhon Pathom zie je recht voor je de grote attractie al liggen: de 127 meter hoge pagode.

Wil je niet te veel lopen dan  adviseren wij je om vanaf het treinstation eerst een motortaxi te nemen naar de verder weg gelegen attracties en dan terug te lopen. Taxi’s en motortaxi’s zijn namelijk lastig te vinden in Nakhon Pathom maar staan wel bij het treinstation.

header_nakompathom

Wat is er te zien in Nakhon Pathom

Met 127 meter hoog is  Wat Phra Pathom Chedi de hoogste stoepa ter wereld. Het is een stoepa die ook claimt één van de oudste ter wereld te zijn. De stoepa is volop in gebruik en het is erg interessant om de Thai te zien die hier komen bidden. Ook worden hier goudpapiertjes verkocht die vervolgens op boeddha’s geplakt worden. Als genoeg mensen dit doen krijg het beeld vanzelf een gouden uitstraling.

Je kunt rondom de stoepa lopen en ook hier vele boeddha beelden zien. Er is ook een ondergrondse tunnel met boeddha beelden. Verder zit er op het terrein nog een klein museum. Hier zijn enkele mooie stukken te ontdekken tussen verder heel veel zooi. Maar je kunt je kinderen er wel laten zien hoe een gulden of Duitse mark er ooit uitzag.

Nakhon Pathom heeft een grote indoormarkt. Leuk om even te kijken: prijzen voor kleding liggen een stuk lager dan in Bangkok. Het eten hier ziet er alleen niet erg heel vers uit.

De leukste attractie van Nakhon Pathom vonden wij het Sanam Chan Palace park.  Het is onbekend (staat niet in de Lonely Planet) maar absoluut de moeite waard. Er zijn diverse paleizen in een fijne parkachtige setting. Voor uitgebreide informatie lees ons hotspot artikel: Sanam Chan Palace.

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.