Home / Reisinformatie / Europa / Portugal / Op jeepsafari in de Algarve

Op jeepsafari in de Algarve

Een jeepsafari is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een vakantie in de Algarve. Terwijl het juist een hele toffe manier is om de binnenlanden van de Algarve te ontdekken. Dankzij de 4×4 kan je ook op plekken komen die met een gewone huurauto niet te doen zijn en ontdek je de natuur in de Algarve van dichtbij.

jeepsafari algarve

Martinhal resort Quinta do lago

Mijn jeepsafari-dag begon ontspannen. Rustig wakker worden in een fijn bed. Beneden in onze ruime villa werkte ik nog wat op mijn laptop, hoewel de boekenkast met boeken zoals De Vliegeraar van Khaled Hosseini wel heel erg uitnodigde om te verdwijnen in een verhaal.

Martinhal resort quinta do lago
Martinhal resort quinta do lago

Een uitgebreid ontbijt met verse producten bij het restaurant naast het zwembad. Een eetzaal die bij mij het gevoel opriep om op safari te zijn, alsof er over de golfbaan waarop ik uitkeek opeens een giraffe zou kunnen komen aanstappen. De eerste kinderen meldden zich bij het verwarmde zwembad en duiken de gezellig Volkswagen speelbus in wanneer ik terug loop naar onze villa om de laatste spullen in te pakken.

Voor actuele prijzen en meer informatie over Martinhal resort Quinta do Lago, bekijk de website.

Martinhal resort quinta do lago
Martinhal resort quinta do lago

Jeepsafari Algarve

Gids George pikt ons op bij het hotel en we rijden richting Almancil. Niet veel later stoppen we voor een koffie en toiletbreak en daarna verlaten we de verharde weg.

Onze gids praat honderduit. Over de Algarve, over Portugal maar vooral over de natuur. Uit zijn ooghoek ziet hij plant na plant. Gewoon langs de kant van de weg. Hangend uit het autoraam plukt hij een takje en dan is het tijd om te ruiken. Kruiden zoals tijm en rozemarijn voor in de keuken. Agave planten waar sisal touw van gemaakt wordt en natuurlijk de fruitbomen zoals sinaasappelen. George zou hier prima kunnen overleven van wat er groeit, sterker nog hij zou een heerlijke maaltijd kunnen maken. Zonder hem zou je niet zomaar alles durven te proeven want er is altijd het risico dat het giftige plant is.

jeepsafari algarve
jeepsafari algarve

Het riviertje de Ribeira de Algibre kruist de weg en in plaats van de weg te pakken rijden we een stukje door de rivier tot we bij een prachtig plekje komen. Het water is helder en er is een kleine waterval. In de zomermaanden zal het een hele uitdaging zijn om de kids weer terug in de jeep te krijgen nadat ze hier hebben kunnen spelen.

jeepsafari algarve
jeepsafari algarve

Een groot deel van de jeepsafari door de Algarve rijden we door landelijk gebied over onverharde wegen in de bergen, af en toe komen we door een klein dorpje. Het landschap vormt een groot contrast met de kust van Algarve. Het stof van de rode aarde kleeft aan ons en aan de jeep. Dankzij het open dak kunnen we gaan staan en ben je niet meer afgesloten in een auto maar aanwezig in de natuur.

binnenland algarve
binnenland algarve

We komen langs olijfbomen en kurkbomen en bij een bescheiden boerderij stoppen we voor een uitgebreide uitleg. Dit wordt op zo’n leuke manier gedaan dat het voor alle leeftijden aanspreekt. We mogen proeven. Gedroogde dadels, vers gekraakte amandelen en honing. Voor de volwassenen is er “medronho”, een lokaal drankje dat nog op de ouderwetse manier gedestilleerd wordt. Het heeft de geur van spiritus maar smaakt verrassend zacht.

jeepsafari algarve
jeepsafari algarve

Het is lente en we komen langs te veel mooie plekjes om te beschrijven. Velden vol bloemen en klaprozen. Wij rijden steeds verder naar het westen door o.a. het plaatsje Silves met een fort om uiteindelijk ten hoogte van Lagos weer bij de kust aan te komen en de terugweg naar het hotel te starten.

jeepsafari algarve
jeepsafari algarve

Hoewel er een standaard jeepsafari tour te boeken is via Portitours is elke ervaring toch uniek. De gidsen zijn flexibel en de tour kan daardoor aangepast worden aan de wensen van de klanten. Wil je liever langer zwemmen, dan kan dat. Lekker snel en stoer scheuren over de onverharde wegen of juist rustig door het landschap bewegen, de gids past zich aan. Er zijn zowel kinderstoeltjes als boosterseats beschikbaar. De website van Portitours is niet heel logisch maar mailen en bellen kan altijd. De tour die ik heb gedaan (de jeepsafari Algarve) kost 52,- euro voor een dag, kinderen tot en met 11jr betalen 50%. Het is ook mogelijk om de jeepsafari te combineren met kajakken of een boottocht.

Gezinopreis.nl bezocht de Algarve in samenwerking met visitportugal en visitalgarve waar je nog meer tips kunt vinden over Portugal. Lees ook onze andere blogs over Algarve met kids.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top