Home / Voorbereiding / Producten / De plus- en minpunten van de Trunki kinderkoffer

De plus- en minpunten van de Trunki kinderkoffer

We gingen op vakantie naar Gran Canaria en namen de Trunki kinderkoffer mee. Ik was erg benieuwd of het zowel mijn zoontje van 2 jaar als onszelf zou bevallen. Omdat we een week op vakantie gaan en omdat ik zwanger ben, waren we van plan om maar één backpack in te checken en om verder met handbagage te reizen. Daarnaast fungeerde de buggy de afgelopen twee vakanties vooral als bagagewagen, en dus besloten we die dit keer niet mee te nemen. In verband met mijn zwangerschap wilde ik mijn zoontje deze vakantie niet teveel optillen. De Trunki koffer leek ons daarom echt een uitkomst!

Bekijk hier de beschikbare modellen en actuele prijs van de Trunki kinderkoffer.

trunki kinderkoffer

Wat is de Trunki kinderkoffer?

De Trunki koffer is een kleine koffer op wieltjes in voor kinderen aantrekkelijke uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld de populaire ‘Trunki koe’ en ‘Trunki tijger’ varianten.

De Trunki koffer is op dit moment ook verkrijgbaar als een giraffe, een lieveheersbeestje of een politiewagen. De kinderkoffer valt binnen de gangbare normen voor handbagage en kan op slot. Door de zadelvorm kan je kind op de koffer zitten en er zijn twee handvatten om tijdens het rijden vast te pakken.

De koffer is voor volwassenen even goed makkelijk te dragen; zo heeft de koffer twee kleine draaglussen en een treklint met handvat dat ook vastgeklikt kan worden als schouderband. Binnenin de koffer zit een klein zakje, elastische banden (Trunki noemt dit de teddybear seatbelts), en de randen zijn afgewerkt met rubber voor een kindvriendelijke sluiting van de koffer. Volgens de fabrikant is de lichtgewicht koffer duurzaam en vergelijkbaar met de kwaliteit van koffers voor volwassenen. Je krijgt daarom ook 5 jaar garantie.

Afmeting: 46 x 30 x 21 centimeter

Materiaal: kunststof

Inhoud: 18 liter

Maximale draagkracht: 50 kilo

trunki kinderkofferOnze ervaring met de Trunki Koffer

Vanaf de eerste ontmoeting is onze 2-jarige zoon Tijn fan van de Trunki koffer in de vorm van een tijger. Hij verheugt zich er vooraf al op om de tijger mee te nemen op vakantie en er worden in de week voor de vakantie dan ook al enkele proefritjes binnenshuis mee gereden.

Op de dag van vakantie vertrekken wij lopend van ons huis naar het treinstation. Tijn vindt het fantastisch om tijdens deze tocht al op de koffer te zitten en vooruit getrokken te worden. Om de gewenste trein te halen moeten we flink doorstappen.

De koffer kan dit prima aan: hij gaat in hoog tempo niet kantelen en ook Tijn blijft goed op de koffer zitten. Tijn houdt zich vast aan de oren van de tijger terwijl hij schaterlachend “hard, hard!” blijft roepen.  Onderweg ontdekken we dat de koffer op verschillende ondergronden goed vooruit te trekken is, maar de gladde vloer van het vliegveld blijkt het meest ideaal. Het kost weinig moeite om de koffer vooruit te trekken en het voelt ook licht aan, al is het sturen en met name het maken van bochten met de koffer wat ingewikkeld. Bij scherpe bochten moet de koffer wat bijgestuurd worden omdat hij anders kan omvallen.

trunki kinderkoffer

Op het vliegveld vindt Tijn het nog steeds leuk om op de koffer vooruit getrokken te worden. Dit zorgt ook voor veel positieve reacties van andere reizigers, waarop Tijn reageert met een lach en een zwaai.

Hij vindt het ook fijn om er even op te zitten als we in de rij moeten wachten. Maar het leukste vindt Tijn het om op het vliegveld de koffer zélf vooruit te trekken; dit kost hem weinig moeite, al blijven wij op korte afstand om te voorkomen dat hij tijdens het sturen mensen of dingen aanrijdt. Op het moment dat hij er even klaar mee is, trekken wij de koffer vooruit of hangen wij hem met de band over onze schouder.

De koffer voelt licht aan en is compact. De Trunki koffer past tijdens onze vlucht gemakkelijk in de handbagagevakken in het vliegtuig. Ook komt de koffer stevig over en lijkt hij tegen een stootje te kunnen. Als handbagage mag je vaak 10 kilo meenemen, maar in de praktijk halen wij dit niet met de koffer. Dit komt door de wat krappe inhoud. Maar bij de volgende reis of logeerpartij gaat de Trunki koffer zeker weten weer mee!

trunki kinderkoffer

Samenvatting van de min- en pluspunten van de Trunki koffer.

Minpunten van de Trunki koffer:

  • Het sturen en maken van de bochten vraagt soms wat extra aandacht
  • De inhoud van de koffer is wat beperkt
  • Van de Trunki is geen bedje te maken zoals van de Jetkidsbedbox.

Pluspunten van de Trunki koffer:

  • De koffer biedt verschillende mogelijkheden: het kind kan op de koffer rijden, de koffer kan door je kind of door jezelf vooruit getrokken worden, de koffer kan aan de schouderband getild worden of de koffer kan als stoeltje gebruikt worden.
  • De Trunki reiskoffer koffer maakt een veilige indruk om op te rijden. Het kind kan zich tijdens het rijden vasthouden aan de handvatten en kantelt niet. Op het etiket staat dat de koffer geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar, maar onze ervaring is dat het ook al bij kinderen vanaf 2 jaar bruikbaar en veilig is. Als je kind maar stevig kan zitten.
  • De koffer heeft een aantrekkelijk uiterlijk voor kinderen en er is veel keuze qua uitvoeringen.
  • De koffer rijdt prettig over verschillende oppervlaktes.
  • De koffer is in de meeste gevallen geschikt voor handbagage in het vliegtuig.
  • De koffer is compact, lichtgewicht en lijkt tegen een stootje te kunnen.
  • Als je de koffer online registreert, krijg je 5 jaar garantie.

Ook enthousiast geworden over de Trunki koffer? Bekijk hier de beschikbare modellen en actuele prijs van de Trunki kinderkoffer.

trunki kinderkoffer

We delen onze ervaringen met de Trunki reiskoffer op eigen initiatief. Trunki is op geen enkele wijze betrokken bij deze review. Meer reviews lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top