Home / Reisinformatie / Azie / Singapore / Jewel Singapore Changi Airport, een vliegveld was nog nooit zo leuk!

Jewel Singapore Changi Airport, een vliegveld was nog nooit zo leuk!

Het vliegveld van Singapore wint al jarenlang de prijs voor het beste vliegveld te wereld. Met de komst van Jewel Singapore Changi is het vliegveld een attractie op zichzelf geworden. Ik weet geen ander vliegveld waar je bewust eerder naartoe gaat of een lange stopover plant, hier dus wel. Wist je trouwens dat als je stopover langer duurt dan 5,5 uur je eventueel mee kunt doen aan een gratis tour van 2,5 uur in Singapore. Zie hier de tourtijden.

 Jewel Singapore Changi Airport

Wat Jewel Singapore Changi Airport zo gaaf maakt? De echte eye catcher is de grootste overdekte waterval te wereld. Deze is 40 meter hoog en valt in een ronde vorm naar beneden. Op de waterval worden ook lichtshows geprojecteerd. De waterval in het vliegveld van Singapore wordt omgeven door weelderige groene bomen en struiken. Rondom zijn dan heel veel shops en restaurantjes. Niet zo’n saai vliegveld, maar heel open en ruimtelijk opgezet waardoor het echt leuk is om hier te eten en te winkelen. Wat een bezoek aan Jewel Changi Airport met kinderen de moeite waard maakt, zijn de vele extra activiteiten, zoals het spiegeldoolhof en het nettenparcours. In dit blog vertel ik je meer over deze activiteiten en geef ik je tips, speciaal voor wie een stopover heeft op Singapore Changi Airport.

 Jewel Singapore Changi Airport

Hoe kom je bij Jewel Singapore Changi Airport?

Jewel, de nieuwste attractie van Changi, maakt geen deel uit van een terminal, maar is verbonden met Terminal 1 en ligt tussen Terminals 2 en 3. Vanaf alle drie deze terminals zijn er looproutes die je naar Jewel brengen. Vanaf Terminal 4 moet je eerst vervoer nemen naar Terminal 1.

Early check in en bagage drop-off of bagage opslag

Kom je vanuit Singapore stad en vlieg je verder, dan is het handig om je grote bagage te droppen. Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, hebben op Level 1 of Jewel Changi Airport een Early Check In en Baggage Drop Counter. Wij vonden dat heel handig, want zo waren we onze bagage direct kwijt en konden we nog een paar uur doorbrengen in de Jewel voordat onze vlucht vertrok. KLM vluchten vertrekken laat, dus daarom kan je vanaf 12 uur ’s middags hier terecht. Vlieg je met een andere maatschappij, bekijk hier alle tijden voor early-check in.

 Jewel Singapore Changi Airport

Mocht je nou ook je handbagage kwijt willen of de Jewel willen bekijken na aankomst van je vlucht, dan kun je ook nog terecht bij de bagageopslag. Hier kun je maximaal 24 uur lang bagage opslaan.

 Jewel Singapore Changi Airport

Wat is er allemaal te doen in de Jewel met kinderen?

Er zijn verschillende activiteiten te doen in de Jewel, zoals de Rain Vortex, Forest Valley, Canopy Park, Shaw Theatres en Changi Experience Studio. Let op, waar het vliegveld 24 uur per dag geopend is, zijn de activiteiten in Jewel dat niet. De meeste zijn van 10.00 tot 22.00 uur open, een aantal wat korter.

Wij hadden een vlucht om 0:40 uur. We gingen eerder naar het vliegveld en dropten onze tassen. Om 17:30 uur waren we bij de Jewel en daar hebben we ons de rest van de tijd vermaakt en nog lekker wat gegeten tot ze dicht gingen. Toen zijn we door de laatste controles heen gegaan en hebben een bankje gezocht om te slapen tot het tijd was om te boarden.

Jewel Singapore Changi Airport

Heb je net als wij een hele late vlucht en zoek je iets om te doen in de avond in Singapore, omdat je toch op moet blijven? Wij vonden de Jewel perfect hiervoor. Maar ben je nog niet bij de Gardens of the Bay geweest, dan is dat ook nog een aanrader. Hier lees je meer over in ons blog over Singapore met kinderen.

Je betaalt voor de verschillende activiteiten in de Jewel Singapore Changi Airport. Er zijn echter combinatietickets te koop waarmee je verschillende dingen kan doen. Ik raad je aan deze vooraf online te kopen en zo geld te besparen. Check hier de combinatie tickets met korting via Klook of ook GetYourGuide voor aanbiedingen van combitickets.

Canopy Park

Entree tot het Canopy Park geeft je toegang tot dit hooggelegen gedeelte met top uitzicht op de waterval. Het is hier lekker rustig. Ook fijn, er zijn hele ruime toiletten en bijvoorbeeld ook toiletten voor kinderen. Prima dus als je je nog even wil omkleden voor je vlucht.

Jewel Singapore Changi Airport speeltuin

Je krijgt toegang tot een aantal attracties, maar niet tot alles. Zo mag je naar de glijbanen, zijn er zogenaamde ‘foggy bowls’ om in te zitten (een soort kunstgras omgeven met een beetje stoom) en loop je langs veel bloemen en planten tuinen en sculpturen. Je betaalt extra voor andere activiteiten.

Bouncing Net

De allerleukste activiteit was zonder twijfel het Bouncing Net. Met je entreeticket mag je hier een uur lang doorbrengen. Oftewel, heel veel springen en glijden op het nettenparcours. Onze dochter vond het geweldig. Je hebt een behoorlijk groot uitgestrekt gedeelte met verende netten met daartussen kleine paden en glijbanen. Je veert enorm als je er loopt en je kunt springen en salto’s maken.

Jewel Singapore Changi Airport bounce net

Het enige nadeel: je bent daarna wel kapot en bezweet. Dus als je nog wil omkleden voor je vlucht, doe dat pas nadat je hier hebt uitgeleefd en hebt gesprongen.

Jewel Singapore Changi Airport bounce net

Canopy Bridge

De Canopy Bridge is een brug die je een extra mooi uitzicht geeft op de waterval en op de tropische planten die hier groeien. De brug is deels van glas en je moet geen hoogtevrees hebben. Ik raad je aan deze activiteit zo te timen dat je hier bent tijdens de Sound en Light show die op de waterval wordt geprojecteerd.

Canopy bridge Jewel Singapore Changi Airport

Walking nets

Op de foto’s zien die walking nets er vrij vergelijkbaar uit met de bouncing nets, maar de praktijk is echt anders. Eigenlijk vonden we deze attractie vooral eng. Je moet over plekken lopen waar je vijf verdiepingen omlaag kijkt. De netten veren niet en er zitten best grote gaten tussen. We voelden ons hier niet helemaal op ons gemak.

 Jewel Singapore Changi Airport

Hedge Maze

Een doolhof van planten. Best aardig, maar vooral als extra activiteit als je een combinatieticket koopt.

Mirror Maze

Spiegeldoolhof, deze zit goed in elkaar en we zijn echt wel eventjes bezig geweest de uitgang te vinden. Een leuke activiteit, maar ook hier zou ik het vooral kopen in combinatie met andere activiteiten.

 Jewel Singapore Changi Airport  spiegeldoolhof

Changi Experience studio

We zijn zelf niet naar Changi Experience studio geweest, aangezien dit ook weer een activiteit is waar je zo’n 2 uur voor nodig hebt. Bovendien heeft Changi Experience Studio kortere openingstijden dan het Canopy Park en de activiteiten daar. Het is een interactieve tentoonstelling waar je in een aantal verschillende ruimtes van alles kan doen, zoals de ‘Smile Challenge’ waar je moet lachen zoals een vliegveld medewerker. Of wat dacht je van een computerspelletje waarbij je bagage moet verplaatsen of ‘The Amazing Runway’ waar je moet racen op een fiets.

Jewel Rassic-Quest

Jewel Rassic-Quest is een augemented reality game voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Met deze game moet je speuren door Jewel en kom je dinosaurussen tegen. Ook dit is weer een betaalde activiteit waar je een tablet voor kan ophalen met de game.

Singapore changi airport waterval

Singapore Airport hotel

Een hele lange stopover of een hele vroege of late vlucht en liever toch even echt slapen? Aerotel Singapore is een goede optie als je niet door immigratie wil gaan en dus op het vliegveld blijft. Helaas kan je dan dus niet naar Jewel. Crowne Plaza Changi Airport is je beste optie buiten het vliegveld. Je loopt er zo naartoe. Bovendien is er een heerlijk zwembad en kun je hier echt tot rust komen. Bekijk hier meer informatie en prijzen.

Meer tips nodig voor Singapore? Lees ook ons blog over Sentosa, het vakantie-eiland van Singapore.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top