Home / Reisinformatie / Azie / Singapore / Sentosa Singapore, de vakantiebestemming van Singapore

Sentosa Singapore, de vakantiebestemming van Singapore

Sentosa eiland is eigenlijk een hele aparte wereld van Singapore. Een eiland met alleen maar leuke activiteiten, waarvan het grootste gedeelte ook nog eens geschikt is voor gezinnen. Je vindt hier een pretpark en een waterpark, maar ook wandelroutes, enkele van de beste stranden van Singapore en je kunt op zoek naar trollen.

Het eiland is populair bij de lokale bevolking die hier graag een paar nachten in een resort verblijft, maar zeker ook heel geschikt voor toeristen. Ga je naar Singapore met kinderen? Wij bezochten Sentosa eiland meerdere keren. In één dag kun je best veel leuke dingen doen, maar tijdens onze afgelopen reis naar Singapore besteedden we twee dagen op het eiland. Nog steeds hebben we echt niet alles gezien en gedaan. Bij enkele van de grote attracties, zoals Universal Singapore of het Adventure Cove Waterpark, kun je ook makkelijk een dag doorbrengen.

Een bezoek aan Sentosa eiland met kinderen vraagt wel enige voorbereiding. Aan de vele gave attracties hier hangt nou eenmaal een prijskaartje. Vrijwel altijd is het goedkoper om van te voren online te kopen. Ik ben zelf erg gecharmeerd van Klook, die vaak echt goede acties heeft. Er zijn ook genoeg gratis activiteiten op Sentosa eiland en meerdere supermarkten om eventueel een picknicklunch in te slaan.

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Singapore, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijk attracties in Singapore. Check ook de acties van GetYourGuide.

stranden sentosa

Hoe kom je op Sentosa eiland?

Er zijn verschillende manieren om naar Sentosa eiland te reizen. Het eiland is met een brug verbonden met het vaste land. Je kunt dus een Grab nemen naar het eiland of zelfs lopen. Een andere optie is om vanaf Harbourfront (bereikbaar met de MRT) de Monorail te nemen naar Sentosa. Dit is heel betaalbaar. Ook gaan er reguliere bussen naar Sentosa eiland. De leukste manier is natuurlijk met de kabelbaan, hier lees je zo meer over.

Sentosa kabelbaan

Eenmaal op Sentosa eiland kun je gratis gebruik maken van de monorail en er rijden gratis bussen. Dat is nodig, want het eiland is te groot om alles te lopen. Er rijden ook reguliere bussen op het eiland en je kunt gebruik maken van de kabelbaanlijn op het eiland zelf, beide tegen betaling. Er zijn op het eiland verschillende clusters van activiteiten, dus het slim om vooraf te bedenken wat je allemaal wil doen en dan je dag zo te plannen dat je je niet te vaak hoeft te verplaatsen.

Wat te doen op Sentosa met kinderen?

Op Sentosa eiland is ontzettend veel te doen, in dit blog heb ik de activiteiten geclusterd op basis van locatie. Niet op basis van hoe leuk iets was.

Sentosa kabelbaan & Mount Faber

De leukste manier om op Sentosa eiland te komen is met de kabelbaan. Naast de route naar Sentosa eiland is er nog een tweede kabelbaanroute op het eiland zelf. Je hebt prachtige uitzichten over het eiland en de stranden. Met de kabelbaan kom je ook over bijvoorbeeld het waterpark en zie je de dolfijnen in hun bassins onder je zwemmen.

kabelbaan singapore

Er zijn twee kabelbaan routes. Degene vanaf het vasteland, de Mount Faber Line, start bij het uitkijkpunt van Mount Faber en gaat dan via een stop bij Harbourfront verder naar het eiland. Mount Faber is een van de oudste parken in Singapore. Een groene oase en stukje rust in de volle stad. Ik zou je dan ook zeker aanraden Mount Faber te combineren met een bezoek aan Sentosa eiland.

Sentosa mount faber restaurant

Je kunt hier ook heerlijk eten bij het Arbora Hilltop Garden restaurant. Een prijswinnend restaurant met een mooie open uitstraling waardoor je echt dat buiten gevoel krijgt. Op een snikhete dag waren wij blij met de lekkere bries hier.

Sentosa mount faber restaurant

Het eten is ook echt uitstekend. Niet alleen Instagramwaardig gepresenteerd, maar ook heel smaakvol. Voor Singapore zijn de prijzen ook echt heel netjes en ze hebben een dagelijkse lunchspecial voor als je een goede deal zoekt.

Sentosa mount faber restaurant

Eenmaal op het eiland is er nog een tweede kabelbaan route. De Sentosa Line met drie stops bij Imbiah Lookout, Siloso Point en Merlion. Je kunt voor beide kabelbanen losse tickets kopen, maar ik raad je aan om een one day ‘unlimited’ ticket te boeken. Wij gingen in de avond gewoon nog een rondje met de kabelbaan vanwege het mooie uitzicht op de skyline van Singapore vol met lampjes.

Skyhelix Sentosa

Wanneer je aankomt met de kabelbaan of de monorail kun je direct doorlopen naar de Skyhelix voor je volgende avontuur in de lucht. De Skyhelix is een grote luchtballon, die mede door de locatie op een van de hoogste plekken van Sentosa eiland een gaaf uitzicht gaat geven. Haal een drankje en geniet 12 minuten lang van het uitzicht.

Sentosa skyhelix

Aan het begin was het even spannend om omhoog te gaan en door je voeten naar de grond te kijken, maar het went snel. Je draait rond waardoor je constant een ander zicht hebt. Ook fijn is dat je aan een bar zit, dus je kunt ook nog genieten van een drankje. De medewerkster die ons mee omhoog nam had ook echt passie voor haar werk en vertelde van alles over wat we zagen en over het leven in Singapore.

Skyline Luge Sentosa

Een van de allerleukste activiteiten op Sentosa met kinderen, of misschien wel in heel Singapore, is de Skyline Luge. Racen in een kart de berg af en dan vervolgens met een ouderwetse kabelbaan weer omhoog. We kregen een helm en uitleg over het karretje, welke eigenlijk net zo werkt als een bobbaan. Hoe verder je naar voren duwt, hoe sneller je gaat. Laat je los, dan stop je.

Sentosa luge

Er zijn vier verschillende routes die op sommige plekken kruisen, dus je rijdt ook elke keer net wat anders. We hadden in eerste instantie betaald voor twee ritjes, maar dat was echt te weinig. Onze toen tienjarige dochter vond het geweldig en Marcel vond het minstens zo leuk.

Sentosa luge

Het enige nadeel: we zijn hierin niet alleen. Dus onderaan is er een behoorlijke wachtrij voordat we weer naar boven kunnen voor het volgende ritje.

Sentosa Nature Discovery walk

Eén van de gratis dingen om te doen op Sentosa Eiland is de Nature Discovery walk. Eigenlijk een wandeling met meerdere vertakkingen en routes. Tijdens onze eerste bezoek aan Sentosa eiland was mijn dochter pas vier en we deden dit dan ook gelijk in de ochtend, toen ze nog energie genoeg had voor de route van een kleine 2 kilometer. Vooraf aan de wandeling lezen we in het visitor center welke dieren we allemaal kunnen zien. We beginnen met een canopy walk, maar als snel lopen we over een zandpad.

Ik adem diep in en ruik de geur van een tropisch bos. De waterval onderweg horen we al voor we die zien. Met uitzondering van een paar eekhoorntjes zien we helaas geen zoogdieren, maar met regelmaat moet er gestopt worden voor vlinders en mieren met blaadjes op hun rug. Wat mij betreftis dit een leuke wandeling met kinderen.

Sentosa nature walk

Madame Tussauds Singapore

Wie kent Madame Tussauds niet? Bij deze Singaporese versie kun je op de foto met bekende westerse sterren en hoogwaardigheidsbekleders, maar ook selfies maken met Bollywood grootheden. Op één middag op de foto met Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Johny Depp, wie wil dat nou niet?

madam tussaud singapore
madam tussaud singapore

Maar Madame Tussauds Singapore heeft nog een tweetal andere attracties, waaronder The Spirit of Singapore Boat Ride. Een tochtje met een boot waarbij je langs allemaal bekende plekken in Singapore komt. Er is van alles te zien, zoals Chinatown waar een leeuw een dansje voor je doet. Enthousiast wijst mijn dochter alles aan. “Kijk mama hier”, “Oh en een vliegtuig”. We zaten nog volop rond te kijken toen de boottocht alweer voorbij was. Het is een erg leuk boottochtje, maar dus niet zo lang.

madam tussaud singapore

Tijdens de andere attractie (The Images of Singapore Live Show) mocht ik geen foto’s maken, maar het is echt een belevenis. Acteurs nemen je mee op een wandeling door verschillende sfeervol ingerichte ruimtes en vertellen over de geschiedenis van Singapore. Ruik aan de koffie en voel de zijde die van de boten komt. Vlucht in een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog (dit korte stukje is wel een beetje spannend) en zie de skyline van de stad veranderen. Ik moest alles voor mijn dochter vertalen en ze bleef het hele half uur geboeid luisteren en kijken naar alles wat er gebeurde. Later vertelde ze me dat ze dat allemaal niet wist, omdat ze nog jong is en toen nog niet leefde. Maar nu wist ze het wel en daarom vond ze het zo leuk.

madam tussaud singapore

Sentosa Musical Fountain 

Nog een gratis activiteit op Sentosa is de Musical Fountain Show. Hier kun je overdag gratis een show bijwonen, in de avond is er de betaalde Wings of Time Show. De show met spuitende waterfonteinen is best aardig. Er zijn twee verschillende shows en wij troffen die met nostalgische muziek en extreem patriottistische songtekst over de grootheid van het kleine land Singapore. Het was zo overtrokken dat we er vooral hard om moesten lachen.

Silosa strand

Sentosa eiland heeft drie stranden die allemaal voor een andere doelgroep zijn ingericht. Hoewel je in Zuid-Oost Azië mooiere stranden kunt vinden, zijn de stranden van Sentosa prima voor een paar uur. Zeker omdat ze erg schoon zijn, je er voldoende schaduw kunt vinden en faciliteiten vindt zoals omkleedruimtes met douches.

Sentosa Silosa

Silosa strand vonden wij het allermooiste van de stranden op Sentosa eiland. Hoewel het is ingericht op activiteiten was het tijdens ons bezoek super rustig en was er overal ruimte genoeg. Dit is ook echt een heel lang strand, met langs het strand verschillende beachclubs.

Mega Adventure

Wanneer je langs het strand loopt richting de westpunt van Sentosa eiland kom je vanzelf langs Mega Adventure. Ga je naar Sentosa met tieners, dan lijkt dit mij een gave stop. Ze hebben een hele lange zipline, je kunt er bungeejumpen en andere adrenaline activiteiten ondernemen.

Sentosa - Bungy

Nestopia speeltuin

Iets verderop kom je langs Nestopia speeltuin, meer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Deze leuke speeltuin met nettenparcoursen is alleen helaas niet vrij toegankelijk. Je moet een kaartje kopen en mag dan een uur spelen. De speeltuin is gericht op kinderen tot 12 jaar.

Sentosa Nestopia

Fort Siloso en Fort Siloso Skywalk

Fort Siloso is gelegen op de punt van het eiland. Dit is een gratis activiteit op Sentosa eiland. Om hier te komen, neem je eerst de lift omhoog en volg je de skywalk. Een pad hoog tussen de bomen, “Mama, kijk eens hoe groen”. Alleen voor deze skywalk moet je al naar het fort lopen. Vervolgens heb je deze keuze uit meerdere routes. Ik kies voor de “Kanonnen route” die grotendeels samenloopt met de “Heritage route”.

Sentosa Fort singapore

Het begin is nog leuk met huisjes waar de soldaten in woonden die ingericht zijn met een keuken en slaapkamer van toen. Verderop wordt het wat minder leuk door de geluidseffecten die kanonnen nabootsen. Er staan ook bordjes met vrij heftige foto’s van krijgsgevangen die vel over been zijn. Wanneer we dan ook nog een tunnel in moeten terwijl het klinkt alsof we onder vuur worden genomen, kijkt mevrouwtje helemaal niet meer blij. Maar er is geen alternatief behalve dezelfde weg terug dus geef ik haar een handje en we lopen toch maar door.

Door de vragen die ze vervolgens stelt over “oorlog” en of ze nu echt niet meer kunnen schieten, weet ik dat deze wandeling voor mijn kleuter eigenlijk een beetje te heftig was. Iets om rekening mee te houden en misschien is het beter om met jonge kinderen Fort Siloso over te slaan.

Sentosa Fort singapore

Resort World Sentosa: Adventure Cove Waterpark, Dolphin Island en Singapore Oceanarium en Universal Studio’s Singapore

Het centrale noordelijke deel van Sentosa eiland wordt ingenomen door veel hotels en een viertal attracties. Dit deel is goed bereikbaar met de kabelbaan en de monorail naar het vasteland heeft hier ook een stop. We zijn zelf nog niet bij alle attracties hier geweest. Sowieso vinden we dat shows met dolfijnen echt niet meer kunnen. Singapore Oceanarium is een van de grootste aquaria in dit deel van de wereld. Het waterpark is het leukste met kinderen vanaf 122cm, want dan mag je in een groot deel van de glijbanen.

Universal Studio’s Singapore

We bezochten wel Universal Studio’s Singapore. Dit pretpark wordt vaak gekozen als het beste pretpark in Zuidoost-Azië. Daar zijn we het wel mee eens, als je tenminste een pretpark zoekt met adrenaline attracties dat ook gaaf is met oudere kinderen en met tieners.

Sentosa universal studios

Zorg wel dat je er bij opening al bent en vermijd als het kan vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Ondanks dat we er op een doordeweekse dag waren, liepen de wachttijden in de loop van de dag flink op, tot vaak wel een uur bij de meest populaire attracties.

Sentosa universal studios

Gelukkig heeft het park ook veel shows en daar is natuurlijk altijd plek. Een voorstelling die bijzonder gaaf is, is de Waterworld Show en deze heeft ook een apart podium. Ik wil niet te veel verklappen, maar je kijkt echt je ogen uit. Dan zijn er natuurlijk nog de Meet and Greets met heel veel bekende figuren, van Elmo tot Shrek.

Sentosa universal studios

Van de verschillende attracties vonden we de Battlestar Galactica erg gaaf! Alleen let op, dit zijn twee achtbanen die door elkaar heen gaan. De ‘Human’ is nogal tam, de ‘Cyclon’ is welke je wil hebben voor de loopings en om over de kop te gaan. Wij vonden Revenge of the Mummy ook erg gaaf, het is een mix van rustig rondkijken en een achtbaan in het donker.

Sentosa universal studios

Wellicht juist omdat het zo donker met alle enge geluiden eromheen is, waardoor onze dochter deze dus helemaal niks vond. Wel was ze onder de indruk van alle beelden buiten. Dit park zit wat betreft aankleding echt goed in elkaar, want het leuk maakt om hier rond te lopen.

Natuurlijk zijn er ook attracties voor jonge kinderen, zoals de Sesame Street Spaghetti Space Chase, Shrek 4D adventure en in 2024 gaat de Minions themawereld open. Zeker ook gezien de kosten zou ik Universal Studio’s Singapore toch vooral aanraden met kinderen vanaf 102cm, dan mag je in een groot deel van de attracties, vanaf 125cm mag je in alle attracties.

Sentosa universal studios

Trek in ieder geval een volledige dag uit voor je bezoek aan Universal Studio’s Singapore. Wij vonden het echt een hele leuke dag en voor ons hoort een pretpark bezoeken eigenlijk toch ook wel bij de vakantie.

Palawan strand

Wanneer je aan de andere kust niet richting Siloso strand loopt maar juist richting het oosten, dan kom je op Palawan strand.

stranden sentosa

Palawan is het strand voor gezinnen en dit was ook het enige strand waar het een stukje drukker was. Vanaf het strand zie je de enorme containerschepen door de straat van Singapore varen. Best bijzonder om te zien tijdens het zwemmen. Ondanks dat dit het gezinsstrand is, wordt het hier ook erg snel diep. Het strand is redelijk hard, langs de rand van het water is fijner zand om kastelen mee te bouwen.

Voor de kust liggen verschillende hele kleine eilandjes. Een touwbrug gaat naar een van deze eilandjes met twee uitkijktorens, het “Southernmost Point of Continental Asia”.

stranden sentosa

HydroDash waterpark

Klim, glij, spring en stuiter door HydroDash – het eerste drijvende waterpark van Singapore. Je vindt dit waterpark met allerlei opblaasattracties in het water voor de kust van Palawan strand.

Sentosa Eiland trollen

De Explorers of Sentosa zijn 4 houten trollen gemaakt door Thomas Dambo, een Deense kunstenaar die overal ter wereld dit soort trollen bouwt. Wellicht ken je ze wel uit Denemarken of uit België. De vier trollen die je kunt vinden tijdens een speurwandeling rondom Palawan eiland zijn Little Lyn, Reef the Chief, Curious Sue en Dreamer Dee.

Sentosa troll

Samen vertellen ze het verhaal van hoe door de mens gemaakt materiaal de natuurlijke omgeving kan ontwrichten en ze moedigen recycling aan.

Splash Tribe & Minigolf

Twee andere activiteiten die je aan het strand kan vinden zijn Splash Tribe, een waterspeeltuin gericht op jongere kinderen, en de minigolfbaan. Tussen beide activiteiten zit ook een beach club, dus je kunt hier prima een paar uur chillen en spelen.

Sentosa splash

Kidzania

Nog een activiteit aan het strand, maar beter geschikt voor regenachtige dagen of wanneer je echt toe bent aan de airco, is Kidzania. Ben je niet bekend met Kidzania? Dit is een geweldig concept voor kinderen die heel levensecht allerlei beroepen kunnen uitoefenen.

Sentosa kidzania

Ga je een brand blussen of een baby verzorgen? Mijn dochter vond dit echt geweldig toen ze 4 jaar was en voor kinderen tot een jaar of 8 zou ik het zeker aanraden. Waarschijnlijk willen ze dan wel de hele dag hier blijven.

Tajong Beach & Sentosa Cove

Ga je helemaal naar de andere kant van het eiland, dan heb je hier nog Tanjong Beach, een rustig strand. Hier komen minder dagjesmensen, maar wel veel lokale bewoners. Want hoewel Sentosa eiland echt een vakantie eiland is, heeft de oostkant ook een luxe woonwijk genaamd Sentosa Cove. Tussen de wijk en de attracties in liggen twee enorme golfbanen.

Sentosa - Bungy

Als toerist heb je weinig te zoeken in Sentosa Cove, tenzij je vanaf hier een boot neemt naar andere eilanden voor de kust van Singapore. Dit deden wij en we vonden het ook best interessant om te zien hoe mensen hier wonen. Veel expats en kinderen met hun nanny’s. Leuke speeltuintjes, restaurants en vooral heel veel leuke woningen, vaak met een eigen boot.

Boottocht naar de Zuidelijke eilanden

Voor de kust van Singapore liggen naast Sentosa eiland nog een aantal andere eilanden. Bintan eiland bijvoorbeeld is een tropisch paradijsje en ook een populaire vakantiebestemming. Dit eiland is echter van Indonesië.

Sentosa zuidelijke eilanden

Singapore zelf heeft ook een handjevol eilandjes, sommige zijn in gebruik als haven, andere zijn de plek waar al het vuil van het land verwerkt wordt. Een paar eilandjes zijn echter paradijsjes met enkele van de mooiste plekken om te snorkelen in Singapore en met natuurlijke strandjes.

Sentosa zuidelijke eilanden

We maakten een speedboottocht van een uur en dat was een perfecte gelegenheid om lekker rond te racen, enkele van deze eilandjes te bewonderen en te genieten van de zonsondergang op het water. Een toffe activiteit die ook nog eens en hele nette prijs heeft. Zo zagen we de mooie zustereilanden en St Johns eiland.

Sentosa zuidelijke eilanden

Echt een hele andere kant weer van Singapore. Als je meer tijd hebt dan wij, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een langere tocht waarbij je ook tijd hebt op enkele van de eilanden. Bekijk voor alle informatie de website.

Hotels op Sentosa en in Harbourfront

Sentosa eiland heeft een ruime keuze aan hotels, vooral 4- en 5-sterren hotels. Nu zijn hotels in Singapore een stuk duurder dan in de buurlanden en Sentosa eiland is zeker geen uitzondering. Het is echter wel fijn om, als je meer dan een dag op Sentosa door wil brengen, toch ook echt op of vlakbij het eiland te overnachten. Zo bespaar je reistijd en kun je echt alles halen uit je vakantie op Sentosa eiland. Sommige hotels zijn ook een vakantiebestemming op zichzelf.

Travelodge Harbourfront

Wij kozen uiteindelijk voor Travelodge Harbourfront, een van de goedkoopste hotels bij Sentosa. We kozen dit hotel omdat we toch heel veel op pad zouden zijn en het hotel echt alleen maar hebben gebruikt om twee nachten te slapen. Travelodge Harbourfront ligt niet op Sentosa eiland, maar op het vasteland direct tegenover de brug naar Sentosa. Een paar minuten lopen vanaf zowel de kabelbaan als de monorail. Ook de metro is maar een paar minuten lopen, dus we konden vanaf daar ook makkelijk even naar Little India en naar het vliegveld.

Sentosa harbourfront loge

Het eveneens vlakbij gelegen Vivo winkelcentrum heeft een foodcourt en veel restaurantjes. Ik zou je niet aanraden in het hotel te ontbijten. De kamers en alles zijn echt wel prima maar weinig sfeervol, zo keken we uit op de snelweg. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Travelodge Harbourfront. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid.

Shangri-La Sentosa resort

Shangri-La Rasa Sentosa is een van de populairste hotels op Sentosa voor gezinnen. Het is het enige hotel met een eigen privéstrand en lagune! Je kunt luieren bij een prachtig zwembad, ontspannen in de spa en spelen in de overdekte speeltuin.

Sentosa Shangri la hotel

Dit is echt een resort hotel voor als je een paar dagen wil relaxen in een mooie tropische omgeving. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Oasia Resort Sentosa

Wil je gewoon een leuk hotel met een voor Sentosa eiland goede prijs/kwaliteit verhouding? Kies dan voor Oasia Resort Sentosa, gunstig gelegen op korte loopafstand de kabelbaan en monorail en heel centraal op het eiland. Het hotel met historische uitstraling aan de buitenkant heeft van binnen een hele nette moderne look. Voor gezinnen kan een bed bijgeplaatst worden of je kunt meerdere kamers met een tussendeur boeken. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top