Home / Oceanie / Australie / Reisverslag Oceanië Week 8: terug naar huis via Sunshine Coast en Singapore

Reisverslag Oceanië Week 8: terug naar huis via Sunshine Coast en Singapore

Dit is een reisverslag van onze lange reis naar Australië en Fiji (met tussenstops in Bangkok, Vanuatu en Singapore) in de zomer van 2023. Het eerste deel van de reis was samen met mijn dochter, inmiddels is Marcel ook aangesloten.

In dit reisverslag lees je vooral wat we beleefden en hoe we ons voelden. Blogs met praktische tips over diverse bestemmingen volgen op een later moment. Inmiddels zijn we aangekomen bij alweer week 8. Lees hier ons Reisverslag Week 1: Bangkok & SydneyReisverslag Week 2: Sydney, Blue Mountains, Nadi (Fiji)Reisverslag Week 3: eilandhoppen in FijiReisverslag Week 4: Fiji & VanuatuReisverslag Week 5: Sunshine Coast (Australië) Reisverslag Week 6: Great Barrier Reef en start roadtrip en Reisverslag Week 7: Airlee naar Brisbane

Dag 50, 51 en 52: Sunshine Coast

We verblijven eerst nog drie dagen bij familie aan de Sunshine Coast. Vorige week kwamen we hier aan en gingen we een dagje naar het Aussie World pretpark. De andere dagen houden we redelijk rustig. Marcel en zijn broertje gaan veel fietsen en nog een rondje golfen. Terwijl onze dochter en haar neefje zich goed vermaken met spelletjes, zoals Minecraft en LEGO. Ook gaan ze nog een keertje samen een surfles volgen. Het is helemaal geen lekker weer met regen, maar ze lijken er weinig last van te hebben. Als onze dochter hier zou wonen, zou ze wel op surfen willen als sport.

Sunshine coast surfen

We kunnen nog een keer samen duiken, wat een luxe. Bij de HMAS Brisbane ligt een scheepswrak dat bewust gezonken is voor de kust. Het zit vol met vissen en we zien ook andere dieren, zoals een inktvis. We maken een duik buiten het schip en eentje door de verschillende ruimtes. Het schip is nog goed herkenbaar, maar wel overgroeid met koraal. Gaaf om mee te maken. Wel een beetje fris en de zee is nogal ruig, wat het bovenwater wat minder prettig maakt. We zien alweer walvissen en deze komen wel heel dicht bij de boot. De walvissen zijn toch wel een groot pluspunt van een vakantie aan de oostkust van Australië in de Nederlandse zomervakantie.

Sunshine coast australie

Verder maken we nog een wandeling in het Kondalilla National Park. Een park dat mooie watervallen en zwemmeertjes heeft. De watervallen staan nu bijna droog en zien er dus heel anders uit dan op de foto’s. Toch vinden we het wel een mooi wandelgebied, al is het in deze regio natuurlijk lastig kiezen, want er zijn best veel mooie natuurgebieden.

Sunshine coast Australie

Dag 53: Dagje Brisbane

Onze laatste volledige dag in Australië is aangebroken. We vinden het wel leuk om ook nog wat van Brisbane te zien, anders dan het vliegveld en de auto er inleveren. Bovendien heb ik al een tof blog over Brisbane met kinderen, maar die stamt wel uit 2019 en de schrijver daarvan had een peutertje. Dus ook hoog tijd om die een update te geven, dan wel wat aan te vullen. Daarom vertrekken we vroeg uit de Sunshine Coast, we nemen afscheid van familie en vertrekken naar Brisbane.

Brisbane

Aangekomen bij het hotel blijkt de kamer al klaar te zijn en we hebben een kamer gekregen op de 33e verdieping, vet! Wat een mooie afsluiter van onze Australië reis. Verder vermaken we ons goed in Brisbane. In één dag kun je natuurlijk lang niet alles zien, dus focussen we ons op South Bank, een gedeelte met diverse (gratis) musea en het stadsstrand. Superluxe met een openbaar openluchtzwembad en gave speeltuinen zo aan de rivier. Net als eerder op de reis in Sydney doet ook Brisbane aan als een hele fijne en leefbare stad.

Brisbane

Dag 54: Vlucht naar Singapore

Op naar het vliegveld, dag Australië! We hebben een dagvlucht met Quantas Airlines, een fijne maatschappij. De lange vlucht gaat relatief snel voorbij. Door het tijdsverschil zijn we rond etenstijd in Singapore. We gaan nog even snel naar Chinatown voor een hapje eten.

Brisbane vlucht Singapore

Dag 55 en 56: Singapore

In Singapore zijn we al vaker geweest. We kiezen er voor om vooral te focussen op het eiland Sentosa. Dit is het vrijetijdseiland voor de kust van Singapore. Er is van alles te doen. We nemen de kabelbaan, gaan rodelen op de weg en ondernemen een speedboottour naar een aantal kleinere eilanden voor de kust.

Singapore boot

Het is wel even flink wennen aan het klimaat in Singapore. Het is drukkend heet en alleen van gewoon wandelen raak je al uitgeput. Dit in combinatie met het tijdsverschil maakt het een flinke vermoeiende dag.

Singapore

Onze laatste dag besteden we bijna volledig in Universal Studios Singapore. Onze dochter vind het geweldig en een dagje naar een echt stoer pretpark hoort toch ook een beetje bij de vakantie. Er zijn in Zuidoost Azië weinig echt goede pretparken en dit is er een van. We hebben ook geleerd van de dag ervoor en lopen vooral niet te snel.

Singapore pretpark

Aan het eind van de dag gaan we naar het vliegveld. Singapore Airport is niet zomaar een vliegveld, maar eentje waar heel veel te doen is. We hebben kaartjes voor de Jewel gekocht en springen in de bounce netten en vergapen ons aan de grootste indoor waterval ter wereld.

Singapore waterval indoor

Dag 57: Vlucht naar huis

Om 0:40 uur vertrekt onze vlucht naar Nederland, een echte dag kan je dit dus niet meer noemen. We zijn blij als we in het vliegtuig zitten en gaan direct slapen. Dan zit het er echt op. Een hele fijne reis die echt voorbij is gevlogen. Onze dochter is inmiddels tien jaar en echt een leuk reismaatje. Dat in combinatie met de westerse landen en het familiebezoek maakte het een reis die makkelijk verliep.

Bedankt voor het meelezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top