Home / Reisinformatie / Europa / Kajakken langs de mooie baaien aan de Costa Brava

Kajakken langs de mooie baaien aan de Costa Brava

Glashelder water in verschillende tinten groen en blauw. Ik zet nog even aan met mijn peddel en moeiteloos glijd ik langs de grillige rotsformaties. Kajakken langs de mooie baaien aan de Costa Brava is gaaf!

Ook kajakken in de Costa Brava? Check hier direct de prijs en beschikbaarheid van een tour, zowel vanuit Sant Feliu de Guixols als vanaf andere bestemmingen in de Costa Brava.

Kajakken Sant Feliu de Guixols

Vanmorgen zijn we vertrokken uit de baai van Sant Feliu de Guixols, een plek die op zichzelf al een verrassing is. Ik had niet verwacht dat op slechts een half uur vanaf party-capital Lloret de Mar zo’n leuk stadje ligt. Hier hechten de bewoners te veel waarde aan hun eigen woonplezier om hun ziel te verkopen aan het toerisme. 

kajakken costa brava

Eén van die bewoners is Xavier, die na jaren in diverse landen te hebben gewoond terugkeerde naar zijn geboorteland om hier een kayak centre te beginnen. Met passie brengt hij zijn liefde voor de natuur aan ons over. Eerst leren we de fijne kneepjes van het kajakken in de beschutte baai. Daar blijk ik een hele verkeerde techniek te hebben, geen wonder dat ik altijd zo’n last van armen en schouder heb na een paar uur kajakken. Met wat aanwijzingen van Xavier gaat het moeiteloos, alleen mijn buikspieren krijgen een work-out.

Kajakken Sant Feliu de Guixols

In de vroege morgen is de zee nog spiegelglad. We verlaten de haven en laten de bebouwing achter ons. De geluiden van de auto’s verstommen. Hier is slechts het ruisen van de wind, het gekwaak van de zeevogels en het ritmische geluid van de peddels die het water raken.

We stoppen regelmatig bij verschillende inhammen waar Xavier wat vertelt over de baaien. Zo is er een pirate cove die dankzij de diepte van het water vroeger een schuilplaats was voor piraten. Met veel fantasie kan je zelfs nu nog een piratenhoofd herkennen in de kliffen.

kajakken costa brava

De zee is echt glashelder. Op sommige plekken kan je de bodem zien van de zee die hier tussen de 20-30 meter diep is. We zien de vissen en fel gekleurde kwallen onder ons. Maak je trouwens geen zorgen: deze komen hier normaal nauwelijks voor maar omdat het zeewater de afgelopen dagen plotseling opgewarmd is zijn ze verdwaald. We arrivereren bij het ene prachtige plekje na het andere. Kajakken is niet de enigste manier om deze plek te zien, er is een wandelroute (de Camino de Ronda) die vanaf bovenaf uitzicht biedt. De mensen die wij opeens aan de rotsen zien hangen doen wat anders, namelijk de via ferrata.

Sant Feliu de Guixols heeft veel te bieden voor wie op zoek is naar een combinatie van zon, zee, natuur en avontuur.

kayak costa brava
via feratta spanje

Baaien Costa Brava

We varen langs diverse mooie baaien en inhammen. Zoals Sa Calet en Cala Maset waar zich een mini strandje bevindt dat je ook met een trap kunt bereiken. Sommige baaien zoals Cala Ametller zijn beschermd natuurgebied. Hier mag niet gevist worden en is het is een ideale plek om te duiken of snorkelen.

Mijn favoriet is de verborgen baai die alleen toegankelijk is met een kayak of klein bootje. Het water schittert hier in alle tinten turquoise. De kliffen met bovenop een plukje groen en een blauwe lucht. Dit is mooi in de overtreffende trap.

Kajakken Sant Feliu de Guixols

Kajakken met kinderen

Ook met kinderen kan je kajakken langs de mooie baaien aan de Costa Brava. De 1-persoonszeekajaks die wij gebruikten kunnen kinderen zelfstandig gebruiken vanaf een jaar of 10-12. Bravamar – Kayak Centre Guixols heeft ook reguliere kajaks voor 2 of 3 personen. Je kindje kan dan voorop of in het midden zitten. Bovendien is er een speciale gezinsroute met meer aandacht voor piratenverhalen, en in de zomermaanden kan je ook een snorkelstop maken.

Meer informatie bekijk de website van Kayak Centre Guixols. Je kunt hier ook informatie vinden over andere activiteiten zoals Katamaran tochten en Via Ferrata die je kunt ondernemen vanaf Sant Feliu de Guixols. Lees ook over andere leuke bestemmingen in Catalonië met kinderen of al onze blogs over Spanje met kids.

Kajak Selfie
Kajak Selfie
baaien costa brava

Vervoer en Verblijf rondom het kajakken

Het Kayak Centre Guixols vind je in het pittoreske dorpje Sant Feliu de Guíxols.  Een uur en een kwartier rijden vanaf Barcelona en zelfs maar een half uurtje vanaf Lloret de Mar. Ook naast het kajakken is er meer dan genoeg te doen in deze heerlijke familiebestemming. Wat betreft verblijf zijn er tal van opties voor gezinnen, zo kent de Costa Brava een groot aantal campings, maar denk ook luxe appartementen en gezellige guesthouses.

kayak costa brava

Deze tour werd gemaakt als gast van Guixols turisme

2 gedachten over “Kajakken langs de mooie baaien aan de Costa Brava”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top