Home / Voorbereiding / Overnachten / Vakantieparken met een kinderbungalow, onze tips!

Vakantieparken met een kinderbungalow, onze tips!

Toe aan een ontspannen weekje vakantie of een weekend even ertussenuit in een bungalowpark met kinderen? Kies voor een vakantiepark met kinderbungalows, dan heb je net wat meer comfort en voorzieningen. Bekijk welke vakantieparken van Landal GreenParks en Centerparcs kinderbungalows aanbieden en lees mee wat de voordelen van een kinderbungalow zijn. 

kinderbungalows

Hier vind je de bungalows

Er zijn meerdere parken waar je kinderbungalows kunt vinden. Zeker tijdens de vakanties zijn deze baby en/of kinderbungalows er populair. Het is dus belangrijk om tijdig te boeken helemaal voor de kinderbungalows plus. Benieuwd waar je allemaal kindbungalows kunt vinden?

Waarom een Kinderbungalow?

1. Minder bagage als je verblijft in een kinderbungalow 

Je kent het wel: je gaat een weekendje weg met een baby, peuter of kleuter.  De kofferbak van de auto is in no-time gevuld met toiletspullen, kleding, knuffels, luiers en speelgoed. Natuurlijk moet de kinderwagen of buggy ook mee of misschien de (loop)fiets als je oudere kinderen hebt. Je bedenkt dat de babyfoon ook wel handig is, dan zit je toch wat rustiger bij de open haard ‘s avonds.  

landal t loo

En was er nu wel of geen babybedje in de bungalow? Voor de zekerheid neem je toch maar het campingbedje of de Deryan mee. Op de valreep prop je ook die handige kinderstoel van IKEA nog in de auto. De buren vragen zich af of je gaat verhuizen in plaats van een weekendje weg en je rijdt weg met dat onbestemde gevoel toch nog iets vergeten te zijn. Geen relaxed begin van je vakantie.  
 
Het boeken van een kinderbungalow bij Landal GreenParks of Centerparcs voorkomt deze stress. De kinderbungalows zijn namelijk voorzien van alles wat je nodig hebt om je verblijf met kinderen in een bungalowpark gemakkelijk te maken.

Geen gesleep met kinderbedjes en beddengoed, want in de slaapkamers staan ledikantjes voor de kleinsten en stoere (stapel)bedden voor oudere kinderen. In sommige kinderbungalows kunnen je kinderen zelfs in een bedstee slapen! 
 
Kinderstoelen kan je thuislaten en er staat speciaal bestek en serviesgoed klaar. Afwassen hoeft niet, want een vaatwasser is standaard aanwezig, net als een magnetron voor het warmen van flesjes en babyvoeding. Veel kinderbungalows hebben een eigen wasmachine, zeker voor een langer verblijf is dit handig.

In de badkamer vind je handige opstapjes, bad speelgoed en een wc-brilverkleiner voor peuters en kleuters. Dat alles scheelt aanzienlijk ruimte in de kofferbak! 

Landal Winterberg

2. Een kinderbungalow is veilig 

Thuis doe je er alles aan om je huis zo veilig mogelijk te maken. Je trappen zijn voorzien van traphekjes, de stopcontacten zijn afgeschermd en wellicht heb je van die handige hoekbeschermers op de je meubels met een scherpe rand. Maar hoe moet dit op vakantie? 
 
De kinderbungalows van Landal GreenParks en Centerparcs hebben al deze veiligheidsmaatregelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om valpartijen van de trap of peutervingertjes bij het stopcontact.

De kinderbungalows zijn ingericht met kindvriendelijke, stevige meubels die veilig zijn en tegen een stootje kunnen. In de keuken zijn de lage kastjes voorzien van sloten en vanzelfsprekend voldoen de bedden ook aan alle veiligheidseisen. 
 
Geef je de voorkeur aan een kinderbungalow met omheining? Bij Landal GreenParks is een ruime keuze uit (kinder)bungalows met een omheind terras. Ook bij Centerparcs is hieraan gedacht: je boekt hier de nieuwe generatie kinderbungalows met omheining plus terras met glijbaan. Ook steeds meer nieuwe vakantieparken hebben kinderbungalows.

kinderbungalow landal

3. Speelgoed en entertainment in een kinderbungalow 

Een verblijf in een kinderbungalow betekent spelen en ontdekken. Alle huisjes van bijvoorbeeld Landal Hellendoornse berg, Landel Lommerbergen en Landal Vennenbos zijn ingericht om je kind zich zo goed mogelijk thuis te laten voelen. Dat begint bij sommige Landal kinderbungalows al bij aankomst, want bij de voordeur kom je via een hinkelpad en aanbellen is geen probleem met de bel op kinderhoogte! Binnen valt vooral de vrolijke en kleurige decoratie op.  

Een speelkamer vol speelgoed of een ruime speeltafel ontbreekt niet in de kinderbungalow. In sommige bungalows vind je een sjoelbak of een spelcomputer. Ook aan de details is gedacht! De kinderbungalowsplus van Landal GreenParks hebben toffe krijtborden op de slaapkamerdeuren.

Buitenspelen wordt extra leuk met een kinderbungalow, probeer bijvoorbeeld Kuub of jeu-de-boules met het hele gezin. Op je terras geniet je terwijl je kinderen in hun eigen boomhut met glijbaan spelen bij de nieuwe generatie Centerparcs kinderbungalows. 
 
Je hoeft je hier ook niet af te vragen wat je gaat eten: het recept voor pannenkoeken staat op de keukenmuur, dus dat kan niet misgaan. Helpen je kinderen graag in de keuken? Met de speciale kinderschorten en koksmutsen wordt dat een feestje!  

kinderbungalows

4. Bijzondere kinderbungalows 

Wil je nog wat extra’s? Zowel Landal GreenParks als Centerparcs hebben bijzondere (kinder)bungalows die je verblijf nog specialer maken.  
 
Reis je met een baby? De babybungalows van Landal Greenparks bieden comfort en gemak voor jonge gezinnen. Naast de extra’s die je in een reguliere kinderbungalow vindt, is hier ook gedacht aan een commode met aankleedkussen, flessenwarmer en babyfoon. Speciaal babyspeelgoed en een box met een vrolijk kleed maken het ook voor je baby extra fijn! 
 
Voor kinderen die dol zijn op paarden is een ponyhuis op Centerparcs De Erperheide of Centerparcs Het Meerdal dé plek om naar toe te gaan. Deze kinderbungalows voor 4 tot 5 personen zijn helemaal ingericht in paardenthema en liggen direct bij de manege van het park. Het leukste is natuurlijk je eigen pony die je tijdens je verblijf mag verzorgen! 

Het Centerparcs park Les Trois Forests ligt in een oerbos in het noordoosten van Frankrijk en biedt keuze uit drie bijzondere kinderbungalows. In de Sprookjescottage heeft iedere kamer een ander sprookje als thema en voelen je kinderen zich een prinses of ridder. De Adventure Cottage is een aanrader voor kleine avonturiers. Slapen onder een sterrenhemel of in de jungle en verstoppen in geheime gangen in je eigen bungalow! De Dieren In Het Bos Cottage is leuk voor de kleinsten, met een stoer berenbed en extra voorzieningen voor gezinnen met een baby.  

Molwenwaard vakantiepark

Slapen met Fien en Teun of met Woezel en Pip, voor peuters en kleuters is zo’n thema natuurlijk geweldig. Deze thema bungalows bevinden zich in familiepark Molenwaard en geven ook gelijk toegang tot het hartstikke leuke peuter en kleutervriendelijke activiteitenpark Molenwaard.
 
Niet écht een kinderbungalow maar wel erg tof met iets oudere kinderen is de boomhut bij Landal De Miggelenberg. Slaap drie meter boven de grond tussen de bomen in je houten stapelbed en roetsj naar beneden door je eigen glijbaan!  

kinderbungalo landal miggelenburg

Ook bij Centerparcs kan je in het bos overnachten en vanuit je slaapkamerraam eekhoorns spotten. Op de bungalowparken Bispinger Heide en Les Boix Aux Daims zijn boomhuizen gebouwd voor 4 tot 6 personen.

Net als bij Landal GreenParks zijn dit geen echte kinderbungalows met speelgoed en extra kindermeubilair, maar met kinderen vanaf een jaar of 8 zijn deze boomhuizen wel erg leuk! 

Landal hof van saksen huisje

5. Kinderbungalows op kindvriendelijke parken 

Het laatste, maar zeker niet onbelangrijke, voordeel van het boeken van een kinderbungalow is het vakantiepark zelf. Boek je een kinderbungalow van Centerparcs of Landal GreenParks, dan ligt je accommodatie op een bungalowpark met veel faciliteiten voor kinderen en in een mooie omgeving met veel attracties in de buurt.  

landal t loo speeltuin

Urenlang waterpret in het overdekte zwembad of lekker klimmen en klauteren in één van de speeltuinen. De kinderboerderij doet het altijd goed en oudere kinderen vermaken zich met een klimparcours of een potje bowlen. Regent het tijdens je weekendje weg of korte vakantie? Geen zorgen, veel parken hebben een binnenspeeltuin en een overdekt terras.  

De ligging is meestal midden in de natuur en er is altijd wel een toffe dierentuin of attractiepark in de buurt. Huur een fiets met kinderzitje of kar om de omgeving te verkennen of ga er op uit om te wandelen in de mooiste bossen of op het strand.  

vakantiepark landal peuterzwembad

Landal kinderbungalow of Centerparcs kindercottage? 

Centerparcs biedt reguliere kindercottages en nieuwe generatie kindercottages aan. De eerste verschillen wat inrichting betreft per park. De ‘nieuwe generatie kindercottages’ zijn luxer dan de standaardcottages en hebben allemaal een speelkamer en eigen omheind speeltuintje bij de bungalow.

De kinderbungalows van Landal GreenParks zijn verdeeld in twee soorten. Bij de reguliere kinderbungalows zijn er per park verschillen in de inrichting en faciliteiten. Check dus bij het boeken van deze kinderbungalow wat aanwezig is.

De kinderbungalowsplus zijn overal hetzelfde en te herkennen aan het speciale logo. Tot slot zijn hier ook nog speciale babybungalows te boeken, met voorzieningen voor de allerjongsten. Op de website van Landal Greenparks lees je alle kenmerken.  
 
Hieronder zie je belangrijkste verschillen tussen de kinderbungalowsplus van Landal GreenParks en de kindercottages van Centerparcs. 

 Landal kinderplus bungalow Centerparcs kindercottage 
Speelkamer Nee Nieuwe generatie kindercottage 
Speeltafel Ja In speelkamer 
Speelgoed Ja Ja 
Terras met speeltoestel Alleen in Landal Miggelenberg Nieuwe generatie kindercottage 
Omheining Niet altijd Nieuwe generatie kindercottage 
Kinderbestek en –servies Ja Ja 
Kinderbedden Ja Ja 
Babybed Ja Ja 
Box In babybungalow Ja 
Kinderstoel Ja Ja 
Beddengoed baby In babybungalow Extra bij te boeken 
Afgeschermde stopcontacten Ja Ja 
Traphekjes Ja Ja 
Wc-bril verkleiner Ja Ja 
Badkamer met bad Ja Ja 
Wasmachine Ja Soms, check per bungalow 
WIFI Niet in alle bungalows Ja 

Een verblijf in één van de kinderbungalows van Landal GreenParks of Centerparcs maakt een korte vakantie net wat comfortabeler. Zeker als je jonge kinderen hebt scheelt gesleep met bagage en geeft het een veilig gevoel.

Kinderen vermaken zich ook in en om de bungalow en veel kinderbungalows zien er ook nog eens heel tof uit! Het enige nadeel? Misschien krijg je je kinderen niet meer mee naar huis!  

vakantiepark landal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top