Home / Voorbereiding / Producten / Beste campingbedje voor op vakantie of een logeerpartijtje

Beste campingbedje voor op vakantie of een logeerpartijtje

Op zoek naar het beste campingbedje voor je baby of dreumes? Je bent niet de enige ouder en daarom hebben wij veel verschillende campingbedjes getest. We hebben alleen zelf al 5 verschillende bedjes in bezit, maar slapen daarnaast regelmatig in hotels waar we ook veel verschillende merken uit hebben geprobeerd. 

Het antwoord op de vraag “welk campingbedje is het beste?” is nog niet zo makkelijk. Dit is namelijk deels afhankelijk van je budget en het doel waarvoor je deze gaat gebruiken. Maar wil je niet deze hele review doorlezen dan is volgens ons de Aeromoov het beste campingbedje en de Deryan Travel Cot het beste reisbedje. 

We maken onderscheid tussen de beste campingbedjes en de beste reisbedjes omdat beide een ander doel hebben. De meeste ouders hebben beide in huis. Een campingbedje met matras dat je meestal thuis zult gebruiken en op een autovakantie. Het is natuurlijk fijn als je campingbedje makkelijk inklapbaar en lichtgewicht is maar dit moet niet ten kostte gaan van het comfort. 

Daarnaast een compact en lichtgewicht reisbedje zoals de Deryan Travel Cot of het Nomad Kids Travelbed. Deze reisbedjes moeten nog veel lichter en kleiner zijn en meekunnen in het vliegtuig. Of als draagbare bagage wanneer je met het openbaar vervoer op vakantie gaat naar een bestemming waar geen goed campingbedje voorhanden is.

Beste campingbedje en beste reisbedje vergelijking

Naam

Gemak

Prijs

Cijfer

Aeromoov Instant Reisbed Lichtgewicht, hooge verstelbaar, Luxe €€€€ 9,5
Kidsriver Hurley Stevig, handige reistas 6,5
Koelstra travelsleeper T5 Wielen en kruipsluiting €€ 7,5
Prenatal campingbed basic Goedkoop en incl. matras en tas 7
Babybjorn campingbed light Lichtgewicht, snel uitklapbaar €€€€€€ 8
Deryan Travel cot Compact en licht voor vliegvakantie €€ 9
Nomads Kids Travelbed Compact en stevig reisbedje €€ 8
Maxi Cosi Iris Luxe, lichtgewicht hoogte verstelbaar  €€€€€ 8
Topmark Campingbedje Stevig, nette afwerking met matras €€ 7
Hotel Ribno

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingbedje

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een campingbedje is het doel waarvoor je deze wil gaan gebruiken. Is het voor een keertje logeren bij opa en oma, ga je meestal op vakantie naar vakantieparken (waar bedjes beschikbaar zijn), kamperen of wil je verre rondreizen maken met je kind? In de eerste twee gevallen is een goedkoop wat zwaarder bedje prima terwijl je in het laatste geval zal moeten kijken naar een speciaal lichtgewicht reisbedje of een compacter campingbedje.  

Ook belangrijk is de leeftijd van je kind en hoe lang je verwacht een bedje te gaan gebruiken. De meeste goedkope campingbedjes zijn geschikt tot 15 kilo en een lengte van 125cm, terwijl andere bedjes wel tot 20 kilo te gebruiken zijn en een lengte van 136cm hebben. 

Sommige ouders kiezen ervoor geen campingbedje te kopen en op vakantie te vertrouwen op de accommodatie of het kind tussen zich in te laten slapen. Als je altijd in goede hotels of bekende vakantieparken slaapt dan is de kwaliteit van de bedjes daar prima. Wij hebben echte ook wel eens een bedje gekregen dat duidelijk toe was aan vervanging. Een keer werkte het veiligheidsmechanisme dat moet voorkomen dat het bedje terwijl je kind erin opklapt niet meer. Een andere keer was er wel een bedje maar geen klamboe waardoor we we blij waren wel een eigen reisbedje mee te hebben.

Het voordeel van het meenemen van je eigen campingbedje is dat je weet dat je kind in een veilig en goed product slaapt. Daarnaast is het zeker vanaf een jaar of één heel prettig voor je kind om een vertrouwde plek te hebben. Je hoeft niet altijd op zoek naar een hotel dat een bedje beschikbaar heeft en dit scheelt gedoe en geld. Bovendien kan een bedje dubbel dienst doen als speelplek. Het nadeel is natuurlijk dat het wel weer iets extra is om mee te sjouwen. 

hotel iquique

Campingbedje kopen reviews

Aeromoov Instant Reisbed

Wij zijn fan van het Aeromoov Instant reisbed. Dit is wat ons betreft het beste campingbedje omdat het zo compleet en gemakkelijk in gebruik is. Dankzij het unieke model gaat dit campingbedje inklappen heel anders dan bij reguliere bedjes. Dit inklapbare campingbedje staat letterlijk binnen 2 sec. Het is een dun, plat en lichtgewicht pakket in ingevouwen vorm wat maar 3,5 kilo weegt. Ideaal om in de achterbak van de auto te leggen of zelfs om als tas te dragen. 

Het Aeromoov reisbed is een campingbedje met verstelbare bodem en is te gebruiken als diep reisbed voor een dreumes of peuter en als verhoogd reisbed voor een baby. Ook zijn er vele extra’s te krijgen zoals een muskietengaas en een zonnescherm. 

Wil je meer weten over het Aeromoov Instant reisbed lees dan ook onze uitgebreide review of bekijk direct de actuele prijs en lees meer reviews. 

Aeromoov reisbed zonnescherm
Aeromoov reisbed

open klappen

Kidsriver Hurley 

De kidsriver Hurley is prima goedkoop campingbedje. Het gewicht van de Kidsriver Hurley is ruim 8 kilo dus ondanks dat veel winkels het lichtgewicht noemen toch een stuk zwaarder dan de duurdere campingbedjes. Het bedje staat daardoor wel stevig. Het inklappen en uitklappen vraagt wat kracht en ging mijn man makkelijker af dan mij. De Kidsriver Hurley wordt geleverd met een reistas en rolbodem. Het matrasjes van dit reisbedje koop je los en zit bij de meeste shops niet bij de prijs is terwijl dit bij andere goedkope reisbedjes wel het geval is. Dit goedkope reisbedje is vooral handig als je het niet vaak gebruikt en wanneer je het dan gebruikt meerdere dagen op een plek. 

Bekijk hier de actuele prijs en beschikbare kleuren van de kidsriver Hurley.

Koelstra Travelsleeper T5

De Travelsleeper van Koelstra is niet het meest goedkope campingbedje maar ook zeker niet het duurste. Het is een prima optie voor ouders die een kindercampingbedje zoeken met net wat meer opties maar het ook niet heel vaak gebruiken. De Travelsleeper is een inklapbaar campingbedje met een paraplu model.

Wat fijn is aan dit Koelstra campingbedje is dat er aan een kant een afsluitbaar kruipluik is. Oudere kindeen kunnen er dus zelf in en uit zodat je als ouder niet telkens hoeft te helpen. Ook heeft het bedje aan één kant wielen want ervoor zorgt dat deze nog wat makkelijker te verplaatsen is. Met een gewicht van bijna 10 kilo is dat wel fijn. Uiteraard zijn de wielen voorzien van een rem en veiligheidssluiting. 

Bekijk nu het aanbod van kleuren en de actuele prijs van de Koelstra Travelsleeper

Prenatal Campingbed Basic

Het Prenatal Campingbed Basic is zoals de naam als zegt een goedkoop campingbedje. Voor de prijs van minder dan 35 euro is het echt een heel compleet inklapbaar campingbedje. Het matrasje is inclusief, hoewel sommige ouders toch liever nog los een kwalitatief beter matrasje bij kopen. Het standaard matras van dit Prenatal campingbedje is wat aan de dunne kant.  Het gewicht van het campingbedje is 8 kilo. 

Bekijk hier de actuele prijs van het Prental Campingbed Basic en lees meer reviews. 

Babybjorn campingbed light

Dat je het duurste campingbedje op de Nederlandse markt bent, betekent niet automatisch dat je ook het beste campingbedje bent. Het is zeker een goed campingbedje, dat mag ook wel voor een prijs van meer dan 200 euro. Het babybjorn reisbedje is  zeer lichtgewicht rond de 5 kilo en binnen 30 seconden op te zetten. Wat ik mis en wel zou verwachten bij een bedje van deze prijs in tegenstelling tot een goedkoop bedje is een in hoogte verstelbare bodem. Je moet met de Babybjorn dus altijd diep bukken en er is ook geen kruipluik. Het bedje is rondom volledig voorzien van gaas. Dit kan handig zijn omdat je dan je baby altijd goed ziet maar bij een dreumes of peuter kan het ook belemmeren in het gaan slapen. 

Bekijk het aanbod en de verschillende kleuren van het Babybjorn campingbed. Ik ben dit bedje ook wel eens tegenkomen met 25% korting, check hier een mogelijke actieprijs babybjorn campingbed

Deryan Travel Cot Baby en peuterversie

Ik ben fan van de Deryan Travel Cot. Wat mij betreft is dit het ideale reisbedje wat ook de juiste combinatie van gemak en prijs heeft. Het model is heel anders dan van andere campingbedjes. Dit is echt een slaaptentje dat in elkaar gedraaid in een tas zit. Maak de tas en de banden open en binnen 3 seconden staat het bedje. Je krijgt geen echt matrasje maar een opblaasmatrasje om nog meer gewicht en ruimte te besparen. Het hele bedje weegt maar 3 kilo. Het Deryan tentje is volledig afsluitbaar en voorzien van muggengaas.

Ondanks ons enthousiasme over de Deryan kiezen  we er thuis en tijdens een autovakantie voor om geen reisbedje te gebruiken maar een campingbedje op pootjes. Die bieden meer comfort zoals een echt matrasje voor je kindje en zeker bij koude bestemmingen is het fijn dat ze van de grond af staan. Gaan we op vakantie met het vliegtuig dan gaat de Deryan altijd mee. 

Meer weten lees de uitgebreide review van de Deryan Travel Cot Baby en de Deryan Travel Cot Peuter. Of bekijk direct het actuele aanbod van kleuren en check de actuele verkoopprijs van de Deryan Travelcot. We testen ook het losse muskietennet van Deryan.

Deryan travelcot peuter

Nomads Kids Travelbed

Het Nomad kids Travelbed is heel erg lichtgewicht want het weeg minder dan 2 kilo. Toch zijn de bedenkers erin geslaagd om het bedje erg stevig te maken. Door het gebruik van ijzeren tentstokken kan dit bedje vrijwel onmogelijk omvallen. Het Nomad Kids Travelbed is volledig af te sluiten en voorzien van gaas. 

Mijn grootste bezwaar aan dit bedje is dat ik het niet makkelijk op te zetten vind. Als je gaat kamperen of langere tijd op een plek blijft is dit waarschijnlijk geen bezwaar maar als je zoals wij vaak maar een of twee nachten op dezelfde plek blijft wel. Lees ook mijn uitgebreide review van het Nomad Kids Travelbed of bekijk de voorraad en actuele prijzen van het Nomad Kids Travelbed

nomad kid travel tentje
nomad kids travel bedje

Maxi-Cosi Iris Campingbedje 

Het campingbedje van Maxi-Cosi is heel praktisch in gebruik. Het kent verschillende standen en is dus ook te gebruiken als een box. Het bedje weeg maar 6 kilo en is dus echt een lichtgewicht campingbedje maar wel zwaardere dan sommige andere bedjes in deze vergelijking. 

Het bedje heeft een mooie luxe uitstraling en komt met een handige reistas. Dit campingbedje is gemaakt voor kinderen tot 15 kilo. 

Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid.

Topmark Campingbedje

Het bedje van Topmark is een prima goedkoop campingbedje. Totdat we de Aeromoov hadden gebruikten we deze altijd voor logeerpartijtjes en autovakanties. Het bedje heeft een net wat afgewerkte uitstraling dan veel andere goedkope campingbedjes. Zo is er gebruik gemaakt van stevig plastic en gaat het inklappen en uitklappen soepel. Het Topmark campingbedje is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het Topmark Campingbedje weeg 8 kilo en zit in een handige reistas. Het matras zit in een aparte reistas. Je kunt ook los een dikker matrasje kopen wat ik wel aan zou raden als je dit bedje echt een aantal weken gaat gebruiken. 

Bekijk hier de actuele prijs van het topmark campingbedje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top