Reisverslag: Curaçao met zijn drietjes

0

We mogen dan ervaren reizigers zijn, maar reizen met een baby is toch weer een  heel ander verhaal. Maar hoe meer we ons dochtertje leerde kennen hoe snel ook weer de grote plannen terug waren. Ze is namelijk een heel tevreden meisje die graag van alles wil ontdekken. Als je dan toch een package holiday boekt voor een weekje zon waarom dichtbij, waarom dan niet een aansprekende bestemming waar je juist op deze manier makkelijk heen kunt. Gambia, De Dominicaanse republiek en Kaapverdië kwamen voorbij maar uiteindelijk kozen we voor Curaçao.

We hebben de Antillen altijd al eens willen zien, Curaçao is lekker compact, er komt geen malaria voor, je kunt alle baby spullen gewoon bij de Albert Heijn halen en bovendien is een package holiday heel interessant omdat het nauwelijks meer kost dan losse vliegtickets. (lees ook Curaçao met kinderen) Maar ja, het is wel tien uur vliegen. Enigszins zenuwachtig stappen we dan ook ons huis uit. Als bagage een koffer, een rugzak, een dagrugzak en nog een tas vol met luiers, flesjes en reserve kleding plus de maxi cosi met onze 10 weken oude dochter. Een kinderwagen laten we thuis, wel nemen we een draagdoek mee; die lijkt ons handiger.

Onze dame slaapt de hele treinreis, eet vrolijk haar flesje op Schiphol en dan gaan we boarden. We hebben mazzel: de stoel naast ons blijft vrij. De tien uur durende vlucht gaat verrassend snel en helemaal perfect. Het enige wat ze niet zo leuk vindt is verschonen op de vliegtuig-WC, die afzuiging daar is nogal luid.

Rond drie uur lokale tijd komen we aan op Curaçao, hier moeten we nog erg lang in de rij wachten voor de douane. Voor ons gevoel is het middernacht geweest dus we zijn behoorlijk moe. Eindelijk bij het appartement doen we nog snel even boodschappen (gewoon bij de AH), genieten nog even van de warmte op de veranda en duiken om 8 uur ons bedje in. De kamer heeft wel een baby bedje maar die heeft in tegenstelling tot ons eigen bed geen muggengaas. We laten haar dus in het meegenomen Deryan Travel Cot slapen, hier is ze het echter niet mee eens. Mevrouwtje slaapt vannacht dan maar bij ons in bed. Gelukkig slaapt ze de rest van de week wel als een roosje in haar eigen tentje.

De volgende ochtend worden we uitgerust wakker, wat een heerlijk weer. We zoeken het nabijgelegen Jan Thiel strand op. Op een deel van het strand rijden kleine bulldozers die, nu het laagseizoen is, het zand weer extra mooi maken. Wel een beetje nep. We zoeken dan maar snel de duikschool op. Ondanks dat we beiden al meer dan 80 duiken hebben gemaakt willen ze toch eerst een check-up duik doen, gelukkig kan dat nog dezelfde dag. Ik ga eerst en na een paar simpele oefeningetjes zoals masker afdoen gaan we buiten de baai en is het een prima duik met zelfs een schildpad. Op de terugweg kan de dive-instructeur de weg niet terug vinden in de baai, wie heeft er nou een check nodig.. haha. Het zicht in de baai was dan ook 0,0 door het vele zand in het water van het mooi maken van het strand. Ze durven het wel aan en de volgende duik kan Marcel wel gewoon mee naar een andere locatie op het eiland.

De volgende twee dagen bestaan ook uit duiken. Ik duik in de ochtend, één dag “Tugboat”, een mooie locatie met zeepaard (ja een grote) en een klein sleepboatje en de dag erna het grote wrak de Superior Producer. Marcel slaapt en speelt dan met onze dochter op het strand, nadat we samen hebben geluncht is het zijn beurt om te duiken en pas ik op. Mevrouwtje vind het heerlijk, ze ligt op een strandbed onder een rieten hutje. Ze hoeft niet zoveel kleertjes aan en ze ontdekt haar voetjes en handjes. Ook met de wind spelen is een leuke hobby. Als ze moe is, gaat ze lekker tegen je aan liggen en slapen of ze gaat in de draagdoek. Ze krijgt ook volop aandacht van allerlei mensen vooral serveerster en oudere vrouwen die haar een schatje vinden. We vinden het ook erg leuk als we twee dames horen praten “oh dat is een hele lieve brave baby die zat bij ons in het vliegtuig”.

Curacao met baby

voorjaar 2013

Marcel is meestal rond 4 uur terug van zijn duik en dan kunnen we om de beurt nog wat zonnen, zwemmen en snorkelen. Ook onze dochter mag mee de zee in, het is even wennen maar toch wel leuk. Avond eten doen we in ons appartementje waar het meisjes nog lekker met een bal in haar tentje op de veranda speelt voor het bedtijd is.

Na een paar dagen dit ritueel gevolgd te hebben, is het tijd om de rest van het eiland te verkennen. Lees hier verder.

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.