Home / Nederland / Drenthe / Landal Orveltermarke met avontureneiland, natuurbad en MTB-oefenparcours (ook voor kinderen)
Landal orveltermarke

Landal Orveltermarke met avontureneiland, natuurbad en MTB-oefenparcours (ook voor kinderen)

Op zoek naar een fijn vakantiepark in Drenthe? Landal Orveltermarke is een van de Landal Parken in Drenthe. Wat dit park onderscheidt van de andere parken is extra veel buitenactiviteiten. In de zomer kun je in de buitenlucht zwemmen in het natuurbad, iets dat weinig andere vakantieparken hebben. De rest van het jaar kun je natuurlijk ook zwemmen, maar dan bij het binnenzwembad.

Er is ook een tof avontureneiland, je kunt op pad met een IVN ontdekbox en er is een nieuw MTB-oefenparcours. Als liefhebbers zijn we natuurlijk benieuwd of je hier ook goed kunt mountainbiken met kinderen. Ook andere delen van het park, zoals de receptie en het restaurant, zijn recent vernieuwd. Dit is wat mij betreft dus echt een fijn vakantiepark voor actieve gezinnen.

Check hier direct prijzen en beschikbaarheid van Landal Orveltermarke

Orveltermarke natuurbad

Landal Orveltermarke review

Vakantiehuizen Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke is een groot Landalpark in Drenthe met meer dan 220 bungalows. Er zijn vijfentwintig verschillende accommodatie types en je hebt dan ook veel keuze. Er zijn reguliere woningen, comfort en luxe opties. Dit park heeft zelfs extra luxe woningen. Wil je zo goedkoop mogelijk verblijven, kies dan standaard. Bij comfort krijg je een moderne inrichting en uitstraling. Veel van de woningen zijn de afgelopen jaren vernieuwd, dus je weet dan zeker dat het interieur weer helemaal fris en van deze tijd is.

Kinderbungalow

De woningen van Landal Orveltermarke passen goed bij het landschap. Ze zijn duidelijk geïnspireerd op Drentse boerderijtjes. Op dit park zijn ook een aantal kinderbungalows. Die zijn extra leuk ingericht voor gezinnen. Met extra speelgoed, maar bijvoorbeeld ook een brilverkleiner en andere handige faciliteiten voor jonge kinderen.

Landal Orveltermarke

Wil je een woning met sauna? Kies dan voor de luxe accommodatie. Bij de extra luxe optie heb je een badkamer met bubbelbad en een sauna plus een zonnebank. Beide type woningen hebben ook een was-/droogcombinatie of de mogelijkheid gratis te laten wassen. Bekijk de verschillende woningen van Landal Orveltermarke.

Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke zwembad

Bij Landal Orveltermarke hebben ze een binnenzwembad en een natuurbad. Het zwembad van Landal Orveltermarke heeft een peuterbad en een groot bad. In het peuterbad is een leuk speeltoestel en een glijbaantje.

Ook de oudere kinderen hebben een eigen glijbaan. Het binnenzwembad van Landal Orveltermarke heeft ook een stroomversnelling. Het zwembad is niet super groot, maar leuk genoeg voor kinderen.

Orveltermarke zwembad

Landal Orveltermarke natuurbad

Behalve het binnenzwembad heeft Landal Orveltermarke ook nog een natuurbad. Dit water wordt natuurlijk gezuiverd en je zwemt dus echt in buitenwater. Er zijn geen glijtoestellen, maar je kunt in de zomer natuurlijk wel heerlijk afkoelen.

Orveltermarke natuurbad

Landal Orveltermarke, wielrennen, mountainbiken en BMX’en

Vanuit Landal Orveltermarke rijd je zo naar de VAM-Berg, de Col du Vam van 48 meter hoog. Er is hier een parcours voor wielrenners en ook een mountainbikeroute. Het mountainbikeparcours is spectaculair, met een onder andere een vlonder van 300 meter en een waterbrug. De route heeft behoorlijk wat klimmetjes en afdaling. Marcel kan zich hier zowel met de racefiets als de mountainbike eindeloos uitleven. Het fijne is dat je tussen het fietsen door ook zo nog even naar het park kunt rijden. Ook van de fietsenwasplaats, gereedschapspaal en een onderhoudsruimte wordt hij blij.

Landal orveltermarke mountainbike

Voor mij als beginnende mountainbiker, maar ook voor onze zevenjarige dochter, zijn deze routes te moeilijk. Op Landal Orveltermarke hebben ze ook een nieuwe technical trail uitgezet voor BMX- en MTB-bikes. Dit parcours ligt naast de avonturenspeeltuin. Deze leuke route is wel geschikt om te mountainbiken met kinderen. In de herfst kan het door de modder wel wat zwaar zijn en er is een beklimming die nog wat te ambitieus is, maar hier kun je omheen fietsen.

Landal orveltermarke mountainbike

Landal Orveltermarke is een van de favoriete vakantieparken voor gezinnen met tieners. Ben je op zoek naar een leuk vakantiepark waar je tieners ook volop kunnen genieten, lees hier ons blog over de leukste vakantieparken voor tieners.

Landal Orveltermarke avontureneiland en speurtocht

Het avontureneiland is een superleuke speeltuin op Landalpark Orveltermarke. Op het eiland kun je met een kabelbaan over het water. Er zijn ook een uitkijktoren en diverse andere leuke (water)speelmogelijkheden. Dit is officiële Speelnatuur van OERRR, een samenwerking dus tussen Landal en Natuurmonumenten. Daarom wordt de speelnatuur ook niet te vaak gemaaid en kunnen hier allerlei bijzondere planten groeien.

Landal Orveltermarke avontureneiland.

Ook leuk om te doen op Landal Orveltermarke is de IVN Speurtocht. Hiermee ga je op zoek naar diertjes op het park. “Vernuveren” is Drents voor vermaken en over het park loopt een Vernuverpad. Onderweg kom je onder andere door een wilgentunnel en loop je over een boomstam terwijl je op zoek bent naar bijvoorbeeld kikkers of insecten. De route eindigt (of start) bij het avontureneiland.

Op diverse plekken op het park staan ook informatieborden over de dieren die hier leven. Nog niet genoeg gespeurd? Ook op dit Landal Park kun je natuurlijk de Landal Adventuregame spelen. Met een app op je telefoon grondstoffen ophalen op het park en daarmee een fantastische boomhut bouwen.

Orveltermarke Landal

Waterfietsen en kanoën op Landal Orveltermarke

Ook leuk om te weten: bij Landal Orveltermarke kun je ook een waterfiets of kano huren. Hiermee kun je een rondje varen op de plas rondom het avontureneiland.

18-holes Pitch & Puttbaan of minigolfen

Op Landal Orveltermarke is een minigolf parcours naast het receptiegebouw. Is dat niet uitdagend genoeg voor je, dan is er ook nog een 18 holes pitch en puttbaan. Hier kun je een grote ronde spelen en lekker samen buiten spelen.

Orveltermarke landal

Landal Orveltermarke binnenspeeltuin ‘de Boerderij’

Eind 2023 werd de lang verwachte binnenspeeltuin geopend. De Boerderij, een gigantische indoorspeelboerderij met een speeltoren, klimwand, levend ganzenbord, bowlingbaan, pannakooi en animatieruimte! Zo is dit park nog leuker ook bij minder mooi weer.

Landal Orveltermarke

In het gebouw kan je ook ‘De Bakhuus’ vinden waar je terecht kan voor koffie, cake, lunch, snacks etc.

Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke, overige faciliteiten

Landal Orveltermarke heeft ook nog een binnenspeeltuin. Ook aan oudere kinderen is gedacht, die kunnen bijvoorbeeld spelen op de airhockey tafel. Landal Orveltermarke heeft een recent vernieuwd restaurant. Daarnaast is er nog een snackbar en een supermarkt waar je wat boodschappen kunt halen.

Landal Orveltermarke is een van de favoriete vakantieparken voor gezinnen met tieners. Ben je op zoek naar een leuk vakantiepark waar je tieners ook volop kunnen genieten, lees hier ons blog over de leukste vakantieparken voor tieners.

Wat is er te doen in de omgeving van Landal Orveltermarke

Benieuwd wat er te doen is in de omgeving van Landal Orveltermarke? Op en rondom het park zelf is enorm veel te doen, zeker als je ook graag gaat wandelen of fietsen. Je kunt makkelijk een uitstapje maken naar monumentendorp Orvelte met Bizar Zoo, de kleinste dierentuin van Nederland. Voormalig concentratiekamp Westerbork ligt ook vlakbij. Je kunt hier ook het melkwegpad lopen met kinderen. Meer tips? Lees ook onze blog over Drenthe met kinderen. Toch nog vergelijken? Lees ook ons blog over de leukste Landal Parken in Nederland of over alle Landal Parken in Drenthe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top