Home / Nederland / Overijssel / OERRR wandeling Landgoed Egheria, vanaf Pannenkoekhoes De Stroper in Twente

OERRR wandeling Landgoed Egheria, vanaf Pannenkoekhoes De Stroper in Twente

Benieuwd naar de OERRR wandelroute voor kinderen over Landgoed Egheria in de Lutte? Dit is een korte wandeling van kinderen die start en eindigt bij Pannenkoekhoes De Stroper. Dus eerst een stukje wandelen en daarna lekker pannenkoeken eten en spelen in de speeltuin hier.

OERRR wandeling Landgoed Egheria

OERRR wandeling Landgoed Egheria

We parkeren de auto bij de gratis parkeerplaats van Pannenkoekhoes De Stroper en lopen gelijk naar binnen om het boekje te kopen dat bij deze route hoort. Het route boekje kost voor leden van Natuurmonumenten €2,50 en voor niet leden €5,00. We zijn lichtelijk teleurgesteld met wat we krijgen. We vinden het prima om natuurmonumenten te steunen, maar dit boekje heeft wat ons betreft weinig meerwaarde voor de wandeling.

OERRR wandeling Landgoed Egheria
OERRR wandeling Landgoed Egheria

De toch van OERRR over Landgoed Egheria is ook met bordjes goed aangegeven. We lopen naar de Mariakapel en slaan vervolgens het dichte bos in. Het is echt herfstweer, het ene moment regen en het andere moment zon. Bladeren die al van de bomen zijn gevallen, maar op veel plekken ook nog groen of bruin.

OERRR wandeling Landgoed Egheria

Het is paddenstoelentijd en al snel zien we de eerste exemplaren langs de kant van de weg. We hebben zelf een paddenstoelenboekje meegenomen en mijn man en dochter zijn druk bezig om op te zoeken welke paddenstoelen we precies tegen komen. De wandeling zelf is maar 2km, maar hierdoor zijn we toch langer onderweg.

OERRR wandeling Landgoed Egheria
OERRR wandeling Landgoed Egheria

Als snel komen we bij Erve Middelkamp. Een oud erf waar je normaal gesproken ook een kijkje kun nemen in de hooischuur en waar ook picknicktafels staan.

Onderweg komen we meerdere gezinnen tegen met jonge kinderen, maar deze route is op sommige plekken wel wat lastiger met een buggy. Een deel loop je op een verhard pad, maar soms gaan we ook een stukje over een bospad vol boomwortels. Wil je dat niet? Volg dan vanaf Erve Middelkamp niet de OERR bordjes het bos in, maar loop over de reguliere wandelroute. Die gaat al snel weer naar links en op dit pad zou je ook als je de Oerr bordjes volgt weer uitkomen.

OERRR wandeling Landgoed Egheria
OERRR wandeling Landgoed Egheria

Wat je dan mist is de dode boom en de stenen cirkel. Op deze wandeling voor kinderen in de Lutte staan geen speeltoestellen. In plaats daarvan is er dus een enorme dode boom om op te klimmen en spelen. Je kunt hier ook spelen in je eigen hut of de hutten die andere kinderen al hebben gemaakt.

Dode bomen laten we liggen want kriebelbeestjes, slakjes, paddenstoelen en kleine dieren gebruiken de bomen voor hun eten of als schuilplaats. En wil je weten hoe het voelt om in een bos te wonen? Zoek dan snel wat takken en maak hiervan een hut.

De tocht van OERRR routeboekje
OERRR wandeling Landgoed Egheria

De pannenkoeken roepen, dus we besluiten het laatste stukje door te lopen en niet meer bij elke paddenstoel te stoppen. Zo kunnen we nog net in de laatste middagzon op het terras pannenkoeken eten. Pannenkoekhoes De Stroper in de Lutte is een populaire locatie en het is dan ook aan te raden om tijdig te reserveren als je in het weekend binnen wil eten.

OERRR wandeling Landgoed Egheria

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Landgoed Egheria is natuurlijk ook bekend vanwege de Tankenberg. De hoogste berg van Overijssel die je hier kunt vinden. Wil je meer wandelen, dan zijn er routes genoeg. Naast deze korte wandeling voor kinderen die niet de Tankenberg op gaat, is er ook nog het Dassen Hendrik pad van ongeveer 4 kilometer en vele langere wandelroutes.

Meer tips lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top