Home / Nederland / Overijssel / Speelbos Lemelerberg “Hol van de Leeuw”
Header speelbos lemerlerberg

Speelbos Lemelerberg “Hol van de Leeuw”

Ken je het speelbos op de Lemelerberg al? Dit is echt een gaaf speelbos dat bovendien goed te combineren is met een langere of korte wandeling op de Lemelerberg. Een hartstikke leuk uitje met het hele gezin.

Lemerlergberg speelbos

Wandelen Lemelerberg

Er zijn meerdere wandelstartpunten en parkeerplaatsen op de Lemelerberg. Het speelbos kan je vinden direct bij de parkeerplaats “Lemelerberg”.

Wil je wandelen met kinderen op de Lemelerberg, dan adviseer ik je vanaf de parkeerplaats naar rechts te lopen achter het restaurant. Ga je naar links dan kom je namelijk direct bij het speelbos en dan wordt het waarschijnlijk lastig om ze nog meer te nemen.

Wandelen lemerlerberg
Wandelen lemerlerberg

Er starten vanaf deze parkeerplaats meerdere wandelroutes. De langste is tien kilometer en de kortste is twee kilometer. Er is een aantal routes van tussen de drie en vijf kilometer. Met uitzondering van een verharde korte route zijn de paden op de Lemelerberg niet buggyproof.

Kijk van te voren even op de kaart wat je graag zou willen zien en welke afstand geschikt is voor jouw gezin. De Lemelerberg heeft zowel heide als bosgebied en een aantal mooie uitkijkpunten. Voor Nederlandse begrippen is er best wat hoogteverschil.

Lemelerberg

Het is met kinderen sowieso leuk om te zorgen dat je langs “de Dikke Steen” komt. Een enorme kei die hier in de voorlaatste ijstijd terecht is gekomen. Het zand rondom de steen is afgegraven zodat je nog beter kunt zien wat voor een joekel het is.

Wanndelen lemerlerberg

Wat kan je verwachten van het Speelbos Lemelerberg

Het speelbos op de Lemelerberg is lekker uitgestrekt. Een groot stuk bos met veel schaduw is omgetoverd tot een avontuurlijke speelplek voor kinderen.

Lemelerberg speelbos

Het eerst wat de aandacht trekt van mijn dochter is de speelhut. Ze klimt naar binnen en roept verbaasd “Oh er ligt zelf een matje in”. Inderdaad, het vloerkleedje geeft een wel heel huiselijk gevoel. We hadden tijdens onze wandeling wisselvallig weer en het begon steeds harder te regenen. Ik klom erbij in en we wachtten binnen de bui af.

Lemerlergberg speelbos

Die is gelukkig snel voorbij en nu is het tijd om echt te spelen. Het hutje in het speelbos op de Lemelerberg is op verschillende manieren te bereiken, onder andere via een klauterparcours. Deze ligt echt best hoog en er is geen bescherming. Ik zou een kleuter hier in ieder geval niet op laten klimmen.

Lemerlergberg speelbos

Gelukkig is er nog een tweetal andere klauterparcoursen. Eén echt dicht bij de grond en de andere met een mix van hogere en lagere obstakels.

Lemerlergberg speelbos

Houden je kinderen van kruipen? Dan is er ook nog een aantal rioolbuizen waar je doorheen kunt kruipen of natuurlijk verstoppertje in kunt spelen.

Er is ook meer dan genoeg ruimte om zelf je eigen hut te bouwen. We zien diverse bouwwerken staan die eerder bezoekers hebben gemaakt. Zelf hebben we niet gebouwd, want er lagen toen wij er waren geen losse takken meer om zelf mee aan de slag te gaan en vonden het zonde om de hutten die er al stonden af te breken.

Lemerlergberg speelbos

Het klimbos op de Lemelerberg heeft ook picknicktafels om uit te rusten van het spelen of even op je gemak te zitten en snacken. Wil je echt even relaxen? Er zijn zelf drie hangmatten om in te chillen!

Lemerlergberg speelbos

Er zijn bij het speelbos Lemelerberg geen toiletten, maar wel bij de parkeerplaats. Hier kan je ook het restaurant de Lemelerberg vinden, waar je terecht kunt voor een maaltijd.

Wandelen met kinderen? Wandelsandalen of wandelschoenen zijn super handig. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, check hier goede maar goedkope kinderwandelschoenen. Wandelen is nog leuker met een kinderverrekijker en/of kindercamera.

Ga in de herfst eens op pad met een paddenstoelengidsje. Van april tot september heb je kans op teken, gebruik tekenspray met deet.

Meer tips? Lees ook ons blog met speelbossen in Nederland en tips voor toffe activiteiten in Overijssel met kinderen.

Lemerlergberg speelbos

1 gedachte over “Speelbos Lemelerberg “Hol van de Leeuw””

 1. Petra Groot Koerkamp

  Hoi,
  Aanstaande maandag wil ik met 5 kinderen de speurtocht van 3 kilometer gaan doen.
  Hiervoor kun je een app downloaden, dit heb ik gedaan maar kom nergens de speurtocht tegen. Doe ik iets verkeerd?
  Kunt u mij misschien een link of iets dergelijks toesturen van de juiste app?

  Ik hoor graag van u

  Mvg Petra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top