Legoland Denemarken

5

Nog op zoek naar een leuke vakantie in Denemarken in het voor- of najaar? Dan is Legoland Denemarken een absolute aanrader om een paar daagjes door te brengen. Een vakantie naar Legoland is een vakantie waarin je je zeker niet zult vervelen.

Tip: Landal zit nu ook in Denemarken. Omdat de Denen en Noren andere vakantieperiode’s hebben zijn de prijzen gunstig. Check via deze link  voor de actuele aanbiedingen met 35% korting. Of overnacht in het belevingshotel van Legoland en is dat te duur dan is er ook nog het betaalbare Vakantiepark Lalandia Billund op steenworp afstand van Legoland.

Waar ligt Legoland Billund?

Op ongeveer 680 km afstand vanaf Nederland (gemeten vanaf Arnhem) lig het plaatsje Billund waar Legoland gevestigd is.  Legoland Billund Denemarken is het eerst Legolandpark dat opende en is ongeveer 15 voetbalvelden groot, een hele oppervlakte vol leuke Lego-activiteiten.

Legoland Denemarken

Legoland Denemarken attracties

Bijna alles in Denemarken Legoland is daadwerkelijk ook gemaakt van LEGO. Er staat een legio aan enorme bouwwerken waarvan je je afvraagt hoe ze het hebben bedacht, en vooral hoe ze het hebben gemaakt. Het is werkelijk prachtig om te zien en voor de kinderen een inspiratiebron om zelf met hun LEGO aan te slag gaan. Gelukkig hadden wij vanuit thuis de LEGO meegenomen zodat we de dag na het bezoek aan Legoland geen kind hadden aan onze kinderen. Dat is ook wel eens lekker voor een dagje.

Legoland Denemarken

Een van de nieuwere gebieden is Ninjago. Dit is een themagebied gericht op de gelijknamige LEGO-serie en hier bevinden zich prachtige bouwwerken met ontelbare steentjes zoals een miniatuurberg met huisjes en spectaculaire beelden. Ook zitten hier wat nieuwe attracties zoals “Ninjago, The Ride” waar je in een karretje langs 3D-bioscoopbeelden rijdt en door middel van handbewegingen vuurballen kunt gooien naar de boeven. De score wordt bijgehouden waardoor dit ook competitief is! Mijn man kon niet hebben dat mijn score hoger was, haha.

Daarnaast heeft Legoland nog legio aan leuke en uitdagende attracties voor groot en klein, enkele voorbeelden: Een autocircuit voor elektrische autootjes waar een Lego-rijbewijs gehaald kan worden met echt werkende wasstraat. Je krijgt hier dan ook een echt rijbewijs. Er zit alleen een addertje onder het gras, want de kinderen moeten minimaal 7 jaar zijn en de kosten bedragen ongeveer € 11 per kind. Maar het is zeker leuk om te doen. Mocht je kind dit graag willen dan is het raadzaam om meteen na binnenkomst hierheen te gaan en je kind in te schrijven voor een tijd want vol = vol en ondanks dat het geld kost, zit het snel vol.

Legoland Denemarken

Ook zijn er verschillende achtbanen en wat erg interessant is, is de vliegsimulator aan een robotarm waar een eigen programma aan bewegingen samengesteld kan worden. Onze oudste zoon heeft een knotsgek programma samengesteld en mijn man had al snel spijt dat hij had ingestemd mee te gaan. En wij hebben vanaf de zijkant alleen maar met bewondering gekeken.

Als het mooi weer is en als je van waterattracties houdt, heeft Legoland ook hier een aanbod in. Er is een wildwaterbaan in de vorm van een boomstam. Deze wildwaterbaan is zelf voor de kleintjes heel leuk en een echte gezinsattractie. En voor de wat oudere kinderen en mensen die van spanning houden is er nog een grote wildwaterbaan waarin je in een bandvorm zit en een spannend parcours afgaat. Dit is geheel op eigen risico want nat worden kan je altijd als je op de verkeerde plek zit.

Legoland Denemarken Legoland Denemarken

Legolandwinkel

Als het park sluit, is de Legolandwinkel nog een uurtje geopend. Dat is zeker voor de kinderen nog een must om even heen te gaan. Buiten dat de winkel zwart ziet van de mensen gaat er een wereld open voor kids en kijken ze hun ogen uit want zoveel LEGO bij elkaar hebben ze nog nooit gezien. Er is uiteraard ook heel veel LEGO verkrijgbaar die ze bij ons in Nederland niet hebben. Ook hier in Denemarken blijft de LEGO aan de prijzige kant maar desondanks hebben beide kids iets heel leuks kunnen kopen van hun vakantiegeld. En wat is er nu leuker om iets van LEGO te hebben wat hier in Nederland niet verkrijgbaar is.

Legoland Denemarken

Hoeveel dagen Legoland bezoeken?

Wij hadden 1 dag om Legoland te bezoeken. Omdat het buiten het seizoen was en de Denen geen vakantie hadden hebben wij gered om het hele park in 1 dag te bezoeken, maar dan hebben we ook echt de pas erin gehouden en weinig tijd genomen voor een break.  Een volgende keer zouden wij de keuze maken om minimaal 2 dagen te gaan want het is altijd leuk om de leukste attracties nog een keer te doen en om op je gemak het park af te struinen.

Voor welke leeftijd is Legoland geschikt?

In principe is Legoland Denemarken voor iedere leeftijd geschikt. Wat Legoland extra leuk maakt is dat als je 120 cm bent je in alle attracties mag, al is het soms onder begeleiding van een volwassen persoon maar dat mag de pret niet drukken. Maar ook al ben je kleiner dan is er nog steeds heel veel te beleven en vinden wij het zeker geen reden om dan niet te gaan. Onze jongste zoon is dan wel 120 cm maar hij wilde niet in de achtbanen en grote attracties waarvoor je 120 cm moet zijn. Desondanks heeft hij de dag van zijn leven gehad en raakte hij niet uitgepraat over alle leuke belevenissen daar.

Legoland Denemarken

Eten en drinken in Legoland

Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar Legoland. Wij als echt Hollanders hebben dat ook zeker gedaan want net zoals in de rest van Denemarken is eten en drinken ook in Legoland aan de prijzige kant. Het park biedt voldoende gelegenheden om van je zelf meegebrachte lunch te genieten.

Daarnaast zijn er ook voldoende eetgelegenheden waar je fastfood kunt nuttigen of je kunt kiezen om gebruik te maken van een onbeperkt eten buffet. Bij een buffet van pizza en pasta moet je rekenen op ongeveer € 26 per volwassen en € 13 per kind. De prijs van een fastfood-maaltijd komt neer op ongeveer € 15 p.p gemiddeld.

Entree Legoland Denemarken

Legoland entreekaarten zijn te verkrijgen via de website.  De kaartjes voor Legoland Denemarken zijn via deze website ook met korting te verkrijgen.  De prijs voor een Legoland Billund ticket bedraagt zonder korting  379 DKK voor een volwassen, kinderen zijn dezelfde prijs (ongeveer 50 Euro). Als je korting wilt op Legoland Denemarken dan is het raadzaam om de tickets uiterlijk 8 dagen voor bezoek te boeken, want dan is de korting het hoogst, namelijk 10%. De Legoland Denemarken entreeprijs bedraagt na korting dan nog maar 341 DKK (prijs 2019) dus dat is zeker de moeite waard.

Nog een tip, check voor een bezoek altijd even een LEGO catalogus want hier zitten vaak leuke kortingsacties in. Voor het seizoen 2019 zit er een kortingsbon in waarbij 1 kind gratis toegang krijgt bij 1 betalende volwassene tot Legoland Billund Denemarken.

Legoland Denemarken

Openingstijden Legoland Billund Denemarken

In 2019 is Legoland geopend vanaf 30 maart tot en begin november. Check voor een bezoek altijd de actuele openingstijden op de website want in het voor en naseizoen zijn ze soms doordeweeks gesloten.

Het bezoek van blogger Vera en gezin was een samenwerking met visitDenmark. Lees ook haar andere blogs over het eiland Funen via onze Denemarken pagina

Share.

About Author

Vera is mama van twee zonen. Ze vind het altijd een uitdaging om een geweldige reis te maken voor een zo’n laag mogelijk budget.

5 reacties

 1. Linda Lekens on

  Hoi,

  betalen alle kindjes entreegeld?
  Of is dit vanaf een bepaalde leeftijd (zoals de Efteling vanaf 4 jaar)?
  Lijkt me super tof om te doen!

 2. victoria on

  Hoi, dank voor al je leuke tips. Ik heb een vraag betreft je tip, “check voor een bezoek altijd even een LEGO catalogus.” Bedoel je dan de Nederlandse catalogus, heb het zojuist online opgezocht, maar zie geen kortingsbon.

 3. Legomoeder on

  Hoi, leuk om jouw verslag te lezen!

  Ik heb een zoon van 9 jaar die geen held is als het om attracties gaat. De meeste attracties (achtbanen etc.) vindt hij gewoonweg niet leuk. Maar hij is wel helemaal stapelgek op Lego. Zijn er ook veel niet-attractie-achtige dingen in Legoland? Of is het weggegooid geld als je alle attracties overslaat?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.