Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Legoland Denemarken

Legoland Denemarken

Nog op zoek naar een leuke vakantie in Denemarken in het voor- of najaar? Dan is Legoland Denemarken een absolute aanrader om een paar daagjes door te brengen. Een vakantie naar Legoland is een vakantie waarin je je zeker niet zult vervelen.

Tip: krijg gratis toegang tot Legoland bij bepaalde vakantie aanbieders. Boek voor 1 april 2024 bij TUI en krijg gratis entree, zie hier de gratis entree actie. Of boek via de ANWB en krijg gratis toegang tot Legoland en trouwe lezers voordeel. Liever los boeken? Landal zit nu ook in Denemarken. Omdat de Denen en Noren andere vakantieperiodes hebben, zijn de prijzen gunstig. Check via deze link voor de actuele aanbiedingen met veel korting. Of overnacht in het belevingshotel van Legoland en is dat te duur dan is er ook nog het betaalbare Vakantiepark Lalandia Billund op steenworp afstand van Legoland.

Legoland castle hotel

Waar ligt legoland Billund?

Legoland ligt in Denemarken. Op ongeveer 680 km afstand vanaf Nederland gemeten vanaf Arnhem.

Waar ligt legoland in Denemarken?

Legoland Denemarken is gevestigd in het het plaatsje Billund. Het adres is Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Denemarken.

In welke regio ligt Legoland Denemarken?

Legoland ligt in het midden van de regio Jutland. Het schiereiland dat Denemarken verbindt met Europa.

Legoland Billund Denemarken is het eerst Legolandpark dat opende en is ongeveer 15 voetbalvelden groot, een hele oppervlakte vol leuke Lego-activiteiten.

Legoland Denemarken

Wat is er te doen in Legoland Denemarken?

Bijna alles in Denemarken Legoland is daadwerkelijk ook gemaakt van LEGO. Er staat een legio aan enorme bouwwerken waarvan je je afvraagt hoe ze het hebben bedacht, en vooral hoe ze het hebben gemaakt. Het is werkelijk prachtig om te zien en voor de kinderen een inspiratiebron om zelf met hun LEGO aan te slag gaan. Gelukkig hadden wij vanuit thuis de LEGO meegenomen zodat we de dag na het bezoek aan Legoland geen kind hadden aan onze kinderen. Dat is ook wel eens lekker voor een dagje.

Maar Legoland is veel meer dan alleen het bekijken van Legobouwwerken en zelf met Lego spelen. Er zijn ook heel veel attracties waar je in kunt. Zowel voor jongere als oudere kinderen.

Legoland Denemarken

Legoland Denemarken attracties en werelden

De attracties en bezienswaardigheden van Legoland Denemarken zijn ingedeeld in werelden. Zeker wanneer je maar een dag hebt, is het slim om voor je bezoek aan LEGOLAND de plattegrond van het park te bekijken. Om zo al een idee hadden te welke attracties voor jullie gezin geschikt zijn. Zo bezocht Luísa LEGOLAND met twee kinderen van nog geen meter. Terwijl Vera met twee oudere jongens in Legoland was.

Legoland Billund

Miniland

Miniland is het oudste gedeelte van LEGOLAND en de basis vanwaar de rest van het park uit is ontstaan! Miniland bestaat uit vele bekende gebouwen, kerken en andere plekken uit onder andere Denemarken maar ook enkele andere landen. Een soort Madurodam!

Legoland billund

Tussen alle gebouwen door, gebeurt er van alles. Zo komt er dan weer een trein in volle vaart langs, draaien de molens en varen de boten af en aan. De kinderen zien steeds weer iets nieuws en door de hoge bomen rondom Miniland staan we vaak in de schaduw naar al het moois te kijken. Nu het tijdens ons bezoek enorm warm is, is dit gedeelte erg fijn om mee te beginnen.

In Miniland zijn ook nog andere leuke attracties te vinden voor de allerkleinsten. Zo vond onze oudste dochter de Frog Hopper enorm gaaf. In deze “springende kikker” mogen kinderen al vanaf een lengte van 90 cm zonder begeleiding in dus zij voelde zich enorm groot!

Legoland Billund

Ook een aanrader vonden de kinderen de LEGO Safari waar je met jeeps een rondje over de savanne langs vele dieren kunt rijden! Deze dieren, onder andere olifanten, zebra’s en giraffen zijn natuurlijk van LEGO gemaakt en zien er schitterend uit!

Legoland safari

Voor de kleinere kinderen is in Miniland ook nog de Miniboats-attractie waar kinderen onder begeleiding in een bootje kunnen varen en de Monorail, hoog boven de grond! Om een goed overzicht te krijgen van Miniland vonden we het ook leuk om een rondje mee te rijden in de LEGO Train.

Een nog beter beeld van heel LEGOLAND krijg je natuurlijk bij LEGOTOP. In deze attractie zoef je naar een flinke hoogte boven LEGOLAND en door het draaien van rondjes krijg je een goed idee van de omvang van het park. Alhoewel de rij bij deze attractie wat lang is, maakt dit voor de kinderen niet uit. In de schaduw voor de hekken staat namelijk een grote bak met LEGO steentjes waar de kinderen lekker in kunnen spelen terwijl de ouders wachten!

Legoland billund

Een populaire attractie in Legoland is het autocircuit voor elektrische autootjes waar een Lego-rijbewijs gehaald kan worden met echt werkende wasstraat. Je krijgt hier dan ook een echt rijbewijs. Er zit alleen een addertje onder het gras, want de kinderen moeten minimaal 7 jaar zijn en de kosten bedragen ongeveer € 11 per kind. Maar het is zeker leuk om te doen. Mocht je kind dit graag willen dan is het raadzaam om meteen na binnenkomst hierheen te gaan en je kind in te schrijven voor een tijd, want vol = vol en ondanks dat het geld kost, zit het snel vol.

Legoland Denemarken

Duploland

Vanuit LEGOTOP hebben onze kinderen Duploland gespot zodat we daar vervolgens heengaan. In Duploland is een grote speeltuin waar de kinderen met levensgrote Duplo kunnen spelen! Zo is er een ziekenhuis en boerderij met bijvoorbeeld niet alleen een glijbaan maar ook een speeltelefoon en dierengeluiden.

Legoland Billund

In Duploland zijn ook nog een paar andere leuke attracties te vinden, DUPLO Planes, de DUPLO Express en de LEGONDOL. Natuurlijk willen de kinderen zowel in de vliegtuigjes vliegen, als in de trein rijden en een rondje maken in het mini reuzenrad!

Legoland Billund duploland

Na zoveel te hebben gespeeld, hebben we trek gekregen en kiezen we voor het restaurant Italian Pizza & Pasta. We eten een prima pizza en natuurlijk patatjes in de vorm van LEGO blokjes! Binnen is het lekker koel en ondanks de drukte in het park hebben we direct een tafeltje. Naast het restaurant is een grote toiletruimte aanwezig waar ook een verschoonruimte aanwezig is.

Legoland Billund

Imagination Zone

Na onze lunch lopen we naar Atlantis by Sealife in de Imagination Zone. Deze attractie blijkt echter veel groter te zijn dan we hadden bedacht voor in een pretpark en is ook nog eens erg mooi opgezet.

Niet alleen zijn er mooie aquaria met vele LEGO kunstwerken, maar ook is er voor gezorgd dat deze kunstwerken en vissen vanaf veel plekken goed te zien zijn. Ondanks de drukte is het dan ook voor iedereen, en ook voor de allerkleinsten, mogelijk om echt even rustig te gaan zitten en te kijken wat er in deze onderwaterwereld allemaal gebeurd!

Legoland Billund

LEGOREDO Town

Na alle rust van de onderwaterwereld gaan we weer wat actie opzoeken. Hiervoor lopen we naar Legoredo Town, waar naast wat achtbanen voor de wat oudere kinderen ook de Western Ride zit. In deze mooie draaimolen rijden de kleintjes enkele rondjes waarna we een gokje wagen bij enkele stalletjes om een grote knuffel te winnen.

Ondertussen horen we de bezoekers gillen in de diverse achtbanen. Er is hier een vliegsimulator aan een robotarm waar een eigen programma aan bewegingen samengesteld kan worden. Vera’s oudste zoon heeft een knotsgek programma samengesteld en mijn man had al snel spijt dat hij had ingestemd mee te gaan.

Een van andere gave dingen die je hier kunt doen met mooi weer, is de wildwaterbaan in de vorm van een boomstam.

Legoland billund

Polar Land

Ook Polar Land is een gebied in Legoland wat heel tof is met oudere kinderen. Met twee hele stoere achtbanen. Er zijn hier ook echte pinguïns te zien zowel boven als onder water.

Pirate Land

Wel leuk vinden de kleintjes de piratenboten in Pirate Land! Voor hen is deze attractie waar je onder meer in het donker vaart en er van allerlei geluiden te horen zijn, al best spannend! Voor de oudste mag het nog een tikje spannender met een bezoek aan de Pirate Carousel waar je al ronddraaiend flink misselijk kan worden!

Legoland billund

We besluiten daarna dan ook maar bij te komen met een verrukkelijk ijsje. Zoals in heel Denemarken kun je ervoor kiezen de hoorntjes hier flink te vullen met bollen ijs waarna natuurlijk een LEGO-chocolaatje het helemaal afmaakt!

Legoland Billund

Adventure Land

Na het ijsje te hebben opgesmuld, zien we dat het park over niet al te lange tijd gaat sluiten. Voor de kinderen staat er echter nog één attractie op het verlanglijstje, namelijk de Fire Brigade. Deze attractie blijkt geweldig te zijn! Elke ronde is er een wedstrijd waarbij elk team moet proberen om de brandweerauto zo snel mogelijk naar het brandende huis te krijgen. Daar aangekomen moet er niet alleen water worden gepompt maar moet ook goed worden gemikt om het vuur uit te krijgen.

Met onze kinderen gaan we helemaal op in het spel, sterk aangemoedigd door de medewerkers van deze attractie, en zowaar worden we derde!

Legoland Billund

LEGO® NINJAGO® WORLD

Een van de nieuwere gebieden is Ninjago. Dit is een themagebied gericht op de gelijknamige LEGO-serie en hier bevinden zich prachtige bouwwerken met ontelbare steentjes zoals een miniatuurberg met huisjes en spectaculaire beelden. Dit gebied viel bij de mannen van Vera goed in de smaak.

Je kunt hier attracties vinden zoals “Ninjago, The Ride” waar je in een karretje langs 3D-bioscoopbeelden rijdt en door middel van handbewegingen vuurballen kunt gooien naar de boeven. De score wordt bijgehouden waardoor dit ook competitief is! Mijn man kon niet hebben dat mijn score hoger was, haha.

Legoland Denemarken

KNIGHTS’ KINGDOM

Als het mooi weer is en als je van waterattracties houdt, heeft Legoland ook hier een aanbod in. Zo is er een voor voor de wat oudere kinderen en mensen die van spanning houden nog een grote wildwaterbaan waarin je in een bandvorm zit en een spannend parcours afgaat. Dit is geheel op eigen risico, want nat worden kan je altijd als je op de verkeerde plek zit.

Wat ook leuk is om te doen in dit gebied is het bijwonen van een show. Deze worden alleen niet hele hele jaar door gegeven.

LEGO® MOVIE WORLD

We moeten er nog even op wachten maar in 2020 gaat er weer een nieuw gebied open, namelijk LEGO® MOVIE WORLD.

Legoland Denemarken

Legolandwinkel

Als het park sluit, is de Legolandwinkel nog een uurtje geopend. Dat is zeker voor de kinderen nog een must om even heen te gaan. Buiten dat de winkel zwart ziet van de mensen gaat er een wereld open voor kids en kijken ze hun ogen uit want zoveel LEGO bij elkaar hebben ze nog nooit gezien.

Er is uiteraard ook heel veel LEGO verkrijgbaar die ze bij ons in Nederland niet hebben. Ook hier in Denemarken blijft de LEGO aan de prijzige kant maar desondanks hebben beide kids iets heel leuks kunnen kopen van hun vakantiegeld. En wat is er nu leuker om iets van LEGO te hebben wat hier in Nederland niet verkrijgbaar is.

Tip: zet de gratis digitale Be Happy Pass op je telefoon. Hiermee krijg je op verschillende plekken in het Legoland Billund Resort korting of gratis extra’s. Zoals een extra doosje Lego wanneer je voor minimaal 300DK hier Lego koopt.

Legoland Denemarken

Hoeveel dagen Legoland bezoeken?

Zowel het gezin van Luísa als het gezin van Vera had een dag om Legoland te bezoeken. Omdat ze beiden buiten het seizoen gingen op een moment dat de Denen geen vakantie hadden, hoefden ze nergens lang te wachten. Op die manier kun je in een dag een groot deel van het park zien.

Zeker wanneer je kinderen groter zijn dan 120cm is er echter te veel te doen voor een dag. De volgende keer zou Vera dan ook de keuze maken om minimaal 2 dagen te gaan want het is altijd leuk om de leukste attracties nog een keer te doen en om op je gemak het park af te struinen.

Legoland billund

Voor welke leeftijd is Legoland geschikt?

In principe is Legoland Denemarken voor iedere leeftijd geschikt. Je kunt dus net zo goed naar legoland met een kleuter als met een tiener.

Wat Legoland extra leuk maakt, is dat als je 120 cm bent je in vrijwel alle attracties mag, al is het soms onder begeleiding van een volwassen persoon maar dat mag de pret niet drukken.

Maar ook al ben je kleiner dan is er nog steeds heel veel te beleven en vinden wij het zeker geen reden om dan niet te gaan. Ook de jonge dames die nog geen meter waren hebben de dag van hun leven en raakten niet uitgepraat over alle leuke belevenissen daar.

Legoland Denemarken

Eten en drinken in Legoland

Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar Legoland. Wij als echte Hollanders hebben dat ook zeker gedaan, want net zoals in de rest van Denemarken is eten en drinken ook in Legoland aan de prijzige kant. Het park biedt voldoende gelegenheden om van je zelf meegebrachte lunch te genieten.

Daarnaast zijn er ook voldoende eetgelegenheden waar je fastfood kunt nuttigen of je kunt kiezen om gebruik te maken van een onbeperkt eten buffet. Bij een buffet van pizza en pasta moet je rekenen op ongeveer € 26 per volwassen en € 13 per kind. De prijs van een fastfood-maaltijd komt neer op ongeveer € 15 p.p gemiddeld.

eten en drinken legoland

Legoland Denemarken Entreeprijs

Legoland entreekaarten zijn te verkrijgen via de website.  De kaartjes voor Legoland Denemarken zijn via deze website ook met korting te verkrijgen. De prijs voor een Legoland Billund ticket bedraagt zonder korting 499 DKK voor een volwassen, tickets voor kinderen zijn dezelfde prijs (ongeveer 67 Euro).

Soms vragen onze lezers ons wat leuker is Legoland Denemarken of Duitsland? Beide zijn leuk. Denemarken is wel beduidend duurder, ook in de kosten van verblijf en maaltijden dan Duitsland.

Met korting naar Legoland Denemarken

Als je korting wilt op Legoland Denemarken, dan is het raadzaam om de tickets uiterlijk 8 dagen voor bezoek online te boeken, want dan is de korting het hoogst. De Legoland Denemarken entreeprijs bedraagt na korting in de zomervakantie dan nog 399-429 DKK (afhankelijk van de dag) een korting van minimaal 70 DKK (prijs 2023) dus dat is zeker de moeite waard.

Wil je met korting naar Legoland Denemarken? Haal dan de gratis LEGO catalogus bij een speelgoed winkel in de buurt. Hier zit vaak wel een leuke kortingsacties in. Voor het seizoen 2023 zat er bijvoorbeeld een kortingsbon in waarbij 1 kind gratis toegang krijgt bij 1 betalende volwassene tot Legoland Billund Denemarken. Je moest de kaartjes dan wel ter plekke bij de balie halen en deze Legoland aanbieding was niet te combineren met andere Legoland kortingsacties.

Van een lezer kreeg ik ook nog de tip dat als je lid bent van de postcodeloterij er in hun agenda ook een kortingsbon zit. Ook hier krijg je 1 volledig kaartje gratis bij 1 betalende persoon.

Ga je met een gezin van 2 volwassene en 2 kinderen vraag dan vooral even rond in je omgeving zodat je 2x een kortingsbon kunt gebruiken. Wel per 2 in de rij gaan staan.

Sommige vakantieaanbieders bieden opties zoals een 2e kaartje gratis wanneer je bij hun huurt. Check dan wel of de accommodatie niet onnodig duurder is.

Legoland Denemarken

Openingstijden Legoland Billund Denemarken

In 2023 is Legoland geopend vanaf april tot en met begin november. Met de kerstdagen gaan ze dan weer tijdelijk open. Check voor een bezoek altijd de actuele openingstijden op de website want in het voor- en naseizoen zijn ze soms doordeweeks gesloten.

Wij bezochten Legoland in samenwerking met visitDenmark. Lees ook onze andere blogs via onze Denemarken pagina. Dit blog is geüpdatet na een nieuw bezoek in 2019 en met actuele prijzen voor 2023.

11 gedachten over “Legoland Denemarken”

 1. Goedemiddag,

  Via welke site kan ik het beste voor 2 dagen Legoland tickets boeken?

  Via de site van Legoland zelf, zie ik deze optie niet staan. (26 en 27 april “23)
  Dankjewel voor jouw reactie.
  Vr grt, Fam.Lok

 2. Is 2 nachten/3dagen overdreven om te gaan? (Met een zoon van 11) Rekening houdend met de vluchten naar daar en terug ben je de eerste en laatste dag immers ook al deels kwijt, vandaar de vraag…

 3. Hallo,
  allereerst super bedankt voor dit verslag, wij (vader, moeder en 2 zonen van 8 en 13 jaar) gaan komend jaar in de meivakantie en hebben al een hele route door Denemarken uitgestippeld. Onze vraag is: Kan je dicht bij het park goed parkeren?
  We horen het graag. Alvast dank.

 4. Linda Lekens

  Hoi,

  betalen alle kindjes entreegeld?
  Of is dit vanaf een bepaalde leeftijd (zoals de Efteling vanaf 4 jaar)?
  Lijkt me super tof om te doen!

 5. Hoi, dank voor al je leuke tips. Ik heb een vraag betreft je tip, “check voor een bezoek altijd even een LEGO catalogus.” Bedoel je dan de Nederlandse catalogus, heb het zojuist online opgezocht, maar zie geen kortingsbon.

 6. Hoi, leuk om jouw verslag te lezen!

  Ik heb een zoon van 9 jaar die geen held is als het om attracties gaat. De meeste attracties (achtbanen etc.) vindt hij gewoonweg niet leuk. Maar hij is wel helemaal stapelgek op Lego. Zijn er ook veel niet-attractie-achtige dingen in Legoland? Of is het weggegooid geld als je alle attracties overslaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top