Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Peru / Wat te doen in Lima met kinderen

Wat te doen in Lima met kinderen

Peruanen zijn erg kindvriendelijk en wanneer wij door Lima lopen met onze dochter krijgen we regelmatig aardige opmerkingen van voorbijgangers. Complimentjes over onze mooie dochter of gewoon de nieuwsgierige vraag waar we vandaan komen. Toch is Lima zelf op het eerste gezicht niet erg kindvriendelijk. Lima is een drukke stad, met veel lawaai waar het verkeer dag en nacht doorgaat en er hangt vaak een klamme hitte over de stad. Zeker als je net begonnen bent aan je vakantie in Peru met kinderen dan moet je niet te veel willen doen. We hebben een aantal leuke bezienswaardigheden in Lima gevonden die zowel leuk zijn voor je kind als voor jezelf.

We bezochten de volgende attracties in 3 dagen maar indien je maar twee dagen in Lima hebt, dan zou ik kiezen voor één dag in het oude centrum en één dag in Miraflores.

lima met kinderen
lima met kinderen

Bezienswaardigheden Lima met kinderen

Circuito Mágico del Aguas

Het Circuito Magico del Agua bezoek je ’s avonds wanneer de zon onder is. Dertien fonteinen variërend van gemiddeld tot enorm groot (zelfs in het Guiness Book of Records vanwege de 80m hoge waterfontein) zorgen voor het vermaak. In sommige fonteinen kan je ook spelen maar neem dan wel een handdoek en setje droge kleren mee.

De fonteinen wisselen van kleur en beweging. Meerdere keren per avond zijn er shows waarbij het water danst maar ook andere technieken zoals lasers en beeldenprojectie worden ingezet voor en complete show. Onze dochter wist niet waar te kijken en vond het enorm gaaf.

Circuito Mágico del Aguas lima met kinderen
Circuito Mágico del Aguas lima met kinderen

Parque de las Leyendas

Wij dachten dat een bezoek aan deze dierentuin leuk zou zijn voor onze laatste ochtend in Lima maar hadden er beter een hele dag voor kunnen uittrekken. Parque de las Leyendas is namenlijk veel meer dan een dierentuin. Het begint al met de locatie te midden van een aantal oude pre-Colombiaanse piramides die stammen uit de periode rond 700.

Park de las Leyendas dierentuin lima
Park de las Leyendas dierentuin lima
Park de las Leyendas dierentuin lima
Park de las Leyendas dierentuin lima
Park de las Leyendas dierentuin lima

Rondom deze piramides en een oude adobe stadsmuur is een dierentuin ontstaan. Deze is erg groot en heeft dieren ingedeeld in verschillende leefgebieden. Wij vonden vooral de lokale gedeeltes boeiend en we zagen hier dieren waar we echt nog nooit van gehoord hadden, laat staan gezien. Het grootste deel van de verblijven zijn ook naar onze westerse normen prima met voldoende ruimte, schaduw en de mogelijkheid voor dieren zich terug te trekken. Enkele dieren, zoals de condors, zijn wel toe aan een nieuw en groter verblijf.

Er zijn met regelmaat winkeltjes en toiletgebouwen maar neem hier wel je eigen wc papier mee (ook te koop). Naast de dierentuinwerelden zijn er ook verschillend speelgedeeltes die nog het meest lijken op een attractiepark. Een grote klimtoren met ballenbak en trampoline. Een achtbaan en reuzenrad. Springkussen en een grote vijver om met een bootje over heen te varen. In Park de Las Leyendas is echt van alles te doen.

Park de las Leyendas dierentuin lima
Park de las Leyendas dierentuin lima

Kindvriendelijk hotel in Lima met zwembad

De drukke en warme stad Lima is niet de beste plek om bij te komen van een jetlag. Juist daarom zou ik ervoor kiezen om hier wat meer te betalen voor een fijn geluidsarm hotel met een zwembad.  Een zwembad is heel prettig in de warmte van Lima en welk kind maak je hier niet blij mee. De meest populaire wijk voor toeristen is Miraflores en ook wij raden deze wijk aan. Er hangt hier vaak een fijn zeewindje en de bebouwing is modern en meer open. Bovendien is het hier veilig op straat en zijn er veel goede restaurants.

Wil je iets meer sfeer dan is Barranco ook een leuke wijk omdat hier in plaats van hoogbouw ook nog veel opgeknapte gebouwen in koloniale stijl zijn.

Een nadeel van zowel Miraflores als Barranco is dat je wel vrij ver van veel bezienswaardigheden zit. Vanwege de grote afstanden in Lima kunnen taxikosten snel oplopen. Bovendien staat het verkeer hier doordeweeks echt muurvast. Iets om rekening mee te houden als je met veel bagage of met bijvoorbeeld een buggy reist. Gelukkig is er een alternatief: “El Metropolitano”, een relatief nieuw bussysteem dat gebruikt maakt van eigen busbanen over de snelweg. Het doorkruist verschillende wijken waaronder Miraflores en Barranco en gaat helemaal tot het oude centrum. Je hebt een oplaadbaar plastic pasje nodig (4,50 Sol) die te gebruiken is met het hele gezin en betaald dan 2,50S per rit.  Jonge kinderen zijn gratis. De bussen zitten heel erg vol en je moet goed vasthouden, want ze remmen keihard. De kindvriendelijke Peruanen boden me echter elke rit een stoel aan zodat onze dochter niet zelf hoefde te staan.

Het is dus erg makkelijk als je verblijft in een hotel op loopafstand van een bushalte van El Metropolitano. Een goed kindvriendelijk hotel in Lima dat hier aan voldoet is bijvoorbeeld het Faraona Grand Hotel.

We kozen ervoor om in een Airbnb te verblijven (in hetzelfde gebouw als Oceanview towers). Lima was de laatste stop van onze reis van 2 maanden door Zuid-Amerika en we vonden het wel prettig om rustig af te sluiten.

kindvriendelijk hotel lima

Winkelen in Lima

Lima was voor ons het eindpunt van onze reis en dus eindelijk tijd om allerlei leuke dingen te kopen die we nu niet meer mee hoeven te sjouwen. Elke keer dat onze dochter wat leuks zag beloofden we haar dat ze echt nog wel wat mocht kopen. Als echt meisje ging die dus helemaal los en kocht een haarband, een pop en cadeautjes voor vriendinnen.

In Lima kan je vrijwel alles vinden wat je verder in Peru of zelfs Bolivia tegenkomt.. Bovendien is er veel aanbod en dit houdt de prijzen aantrekkelijk. Neem bijvoorbeeld een houten kerstbal met kerststal erin gebeitst: op het vliegveld hebben die een vaste prijs van 35 soles, hier koop je die voor 8 soles (zonder af te dingen). 

Misschien is het wel minder als je een betere onderhandelaar bent dan waar wij zin in hadden.  Er zijn heel veel kraampjes en markten met verschillende namen zoals “Inca Market” en “Artisan Market” lopen in elkaar over. Elk kraampje heeft een eigen aanbod en het is dus goed rond te kijken en naar wat prijzen te informeren voor je gaat onderhandelen.

winkelen in lima

Chocolademuseum in Lima

Het Chocolademuseum heeft meerdere vestigingen in Peru. Die in Cusco was een echte favoriet van onze dochter. Ook in Miraflores zit een vestiging maar de meest makkelijk te bezoeken is die in het oude centrum van Lima. Helaas vonden we dit Chocolademuseum de minste uitstraling hebben van de drie vestigingen die we bezochten in Peru en de bonbons zijn hier geen 2 soles zoals in Cusco en Miraflores, maar 2,5 soles. Nog steeds prima voor een korte stop maar indien je deel wil nemen aan een van de chocolade workshops zou ik wachten tot je in Cusco bent.

chocolademuseum peru
chocolademuseum peru

De spookachtige catacomben van het San Francisco klooster

Het San Francisco klooster is één van de mooiste en interessantste kloosters in Peru. Je moet mij geloven op mijn woorden want foto’s zijn niet toegestaan. Bezoeken doe je met een tour met rondleiding wat het wel iets lastiger maakt met kinderen. Maar wanneer je Lima met kinderen bezoekt en op zoek bent naar een griezelplek dan zit je hier goed. In de kelders zie je schedels opgestapeld en in een kringvorm en staan grote bakken vol menselijk botten.

Al heel lang werden er onder de kerk mensen begraven. Nadat onderzoekers de skeletten hadden onderzocht, wisten ze niet meer welke schedel bij welke bovenbeenbotten hoorden, dus liggen ze nu gesorteerd bij elkaar. Onze dochter was trouwens totaal niet onder de indruk van alle dode mensen en was veel meer interesse in de duifjes voor de kerk. Die kon ze voeren en daarna opjagen.

San Francisco klooster

Restaurant aan zee

Lima heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd als culinaire bestemming. Er zijn diverse prijswinnende restaurants die ook nog een een toplocatie hebben aan zee of in mooie oude panden. Maar bij een hipster restaurant aan zee zoals Cala voelden wij ons met ons met onze dochter niet thuis. Gelukkig zit er aan zee ook een heel kindvriendelijk restaurant waar je een net zo’n spetterende  zonsondergang kunt meemaken. Restaurant La Planka heeft binnen een kleine speeltuin en een menu waar zowel volwassenen als kinderen blij van worden. Heerlijk smeuïge hamburgers, goed gegrilde en gekruide kip en andere goede gerechten voor een redelijke prijs (30-50 soles voor een hoofdgerecht).

kindvriendelijk restaurant lima
lima zonsondergang
strand lima avond kruis

Overige dingen om te doen in Lima met kinderen

Behalve deze plekken bezochten we in Lima ook nog de Huaca Pucllana piramide. De moeite waard om te bezoeken als je niet de tijd het om naar Noord-Peru te gaan en daar de Moche en Chimu piramides te bezoeken. Deze adobe piramide is heel anders dan de Inca bouwwerken die je rondom Cusco ziet. Het feit dat je aan een georganiseerde rondleiding van 1 uur moet deelnemen maakt het alleen wat minder geschikt met jonge kinderen. Er is wel een klein gedeelte met typisch Peruaanse dieren. Ga vroeg, want het wordt hier snel erg warm.

Huaca Pucllana
Huaca Pucllana
Huaca Pucllana lima

Er is in Lima nog veel meer te doen genoeg om met gemak een week te vullen. Zo bezocht ik tijdens een eerder bezoek aan Lima al eens museum Larco wat erg de moeite waard is vanwege de potten die je hier kunt zien en natuurlijk de erotische collectie (leuk met tieners ;-). Voor kinderen werden ons ook nog het Divercity aangeraden. Vergelijkbaar met Kidzania waar kinderen een beroep kunnen uitoefenen. Ook zijn er meerdere bioscopen en diverse indoorspeeltuinen in de stad.

Ook naar Latijns-Amerika op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Een auto huren doen we graag via Sunny Cars, want dan scheelt gedoe met verzekeren. Voor accommodaties kijken we vaak op booking.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top