Home / Reisinformatie / Europa / Zweden / Little Rock Lake Zipline, een van de vetste activiteiten in Zweden

Little Rock Lake Zipline, een van de vetste activiteiten in Zweden

“Dit was vet!” Ik sta nog te trillen van de adrenaline, ik ben net met 70km per uur door de bossen gevlogen. Ik wil nog een keer, en ja we mogen nog een keer. Want bij Little Rock Lake Zipline bestaat een zipline avontuur niet uit één kabel maar uit een route met meerdere ziplines. Ze hebben hier  4,5km lines door de bossen en ook originele opties zoals duo-lines waar je tegen elkaar kunt racen.

Little Rock Lake Zipline

Ook onze dochter van acht jaar is mee. “Ik vind het wel spannend hoor” zegt ze regelmatig. Gelukkig gaat ze niet alleen maar samen met een gids. Pas later en vooral ’s avonds komen de stoere verhalen. “Dit ga ik op school vertellen”

Je vliegt echt hoog boven de bomen in ook nog eens een heel mooi en deels beschermd natuurgebied. Honderd procent genieten. Als je iets bijzonders wil doen tijdens een rondreis door Småland met kinderen dan zou ik zeker hier voor kiezen.

Little Rock Lake Zipline

Ja eerlijk is eerlijk: er hangt een flink prijskaartje aan deze activiteit. Ik snap ook echt dat je daardoor er wel even goed over na moet denken. Afhankelijk van de route die je kiest betaal je zo’n 100 tot 175 euro per persoon. Kinderen ouder dan vijf jaar die minder dan 35 kilo wegen gaan samen met een gids. Daarvoor betaal je niet extra.

Little Rock Lake Zipline

Ons avontuur bij Little Rock Lake Zipline

We parkeren de auto en lopen naar de receptie van Little Rock Lake Zipline. Hier worden we in het Nederlands begroet. Dat hadden we even niet aan zien komen. Er werkt hier al jaren een Nederlandse gids en die neemt vandaag onze dochter onder zijn hoede. Voor haar natuurlijk extra fijn.

Little Rock Lake Zipline

Eerst krijgen we een korte briefing en daarna worden we aangekleed met de nodige veiligheidsgear. Ben je nog nooit in een klimpark of bij een zipline geweest dan is dit vast even wennen maar voor ons is het vrij standaard.

Een harnas met daaraan je harnas dat zowel over je schouders als rondom je heupen en benen wordt aangetrokken en een helm. Ook krijgen we handschoenen aan.

Little Rock Lake Zipline

Je mag jezelf hier niet aan de lijn klikken, dat doen de instructeurs. Wel even spannend: we moeten zelf remmen. Dat doe je door je handen die op de katrol liggen wat naar achter te schuiven en te laten rusten op manuele rem die op de lijn ligt.

Doe je dat te vroeg dan haal je het einde niet en moet je als een aapje jezelf optrekken naar het eind. Doe je dat te laat dan kom je te snel aan. Gelukkig helpen ook hier de instructeurs doordat ze een handsignaal geven als je te snel aankomt en moet gaan remmen.

Little Rock Lake Zipline

Onze dochter die heeft het maar makkelijk ze hoeft niks te doen, want ze gaat samen met de gids. Wat wel betekent dat ze elke keer als eerste moet gaan. Want dan kunnen ze de andere mensen opwachten. Weer een andere gids sluit juist af.

We zijn met een groep van zes mensen en twee gidsen. De maximum groepsgrootte is acht personen en per groep kunnen er maximaal twee kinderen mee als tandem met een gids. Daarom is het zeker slim om online te reserveren.

We beginnen met de klim naar boven in een van de torens, dan lopen we een stukje over de hangbrug en we komen bij de eerste zipline. Toch best spannend hoor, zo hoog. Na de eerste keer hebben we smaak te pakken: dit is gewoon vet.

Little Rock Lake Zipline

We komen ook steeds verder in de natuur. Over de bomen, over een kloof met een rivier en langs een driehonderd jaar oude boom. Het is hier echt heel mooi. Wij doen de zwarte route, die duurt ongeveer tweeënhalf uur en heeft in totaal acht ziplines.

Er is ook nog een rode route dan ben je nog een half uur langer onderweg en loop je ook meer door de omgeving. Daarnaast zijn er nog een groene en een paarse route waarbij minder ziplines doet en dus ook korter bezig bent.

Little Rock Lake Zipline

Op onze route zijn er ook drie duo lines. Dit zijn twee ziplines naast elkaar waarbij je dus kunt racen wie er het eerst aankomt. Ook onze dochter en de gids gaan hier beide aan een andere lijn (maar zitten wel aan elkaar vast). Ze wint drie keer tot haar grote trots.

Little Rock Lake Zipline

De hoogste toren waar we komen is 52 meter hoog. Dat is echt wel hoog hoor maar het went ook gewoon. Zodra je vertrekt is het vliegen en genieten. Het is een gebied met nauwelijks wegen en om de torens hier te bouwen is gebruik gemaakt van helikopters.

Om de hoogste zipline te bouwen zelfs van vuurwerk. Eerst een dunne visdraad schieten en daarna telkens een dikkere draad langs de dunne draad trekken tot uiteindelijk een ijzeren kabel getrokken kon worden.

Little Rock Lake Zipline

Het is echt een zipline park midden in de natuur, waar los van het geluid van de ziplines heel veel rust heerst en dat zijn we in Europa echt nog niet eerder tegen gekomen. We hebben ook nog eens een hartstikke mooie dag met veel zon dus echt genieten.

Little Rock Lake Zipline

Wat is er nog meer te doen bij Little Rock Lake Zipline

Wat we van te voren niet hadden ingecalculeerd was is dat er nog veel meer te doen is bij Little Rock Lake Zipline. Het is gewoon echt een hele mooie natuurlijk omgeving. Een volgende keer zou ik er gewoon echt een dag voor uittrekken.

Little Rock Lake Zipline

Er is een klein restaurantje waar je terecht kunt voor een maaltijd of wat snacks. Op het terrein zijn ook meerdere barbecues met picknicktafel. Ga je hier ziplinen dan kan je ook bij het boeken ook direct voor twee uur een barbecue area bijboeken zonder extra kosten.

Little Rock Lake Zipline

Er is een mooi meertje en hier is ook een speeltuin voor kinderen met onder andere een trampoline. Er is ook een klein klauterparcours. Er starten meerdere wandelroutes de “Elk track” van 22 kilometer en de “Wolf track” van 5 kilometer. Beide worden aangegeven door bordjes.

Wil je zwemmen, dan kan dat ook. Niet in dit meertje maar in weer een ander meertje met daaromheen een houten veranda. Je kunt hier ook van (grote) hoogte induiken. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat tijdens ons bezoek het water er niet heel fris uitzag. Er is wel een omkleedmogelijkheid en je kunt zelfs een sauna en een hottub huren.

Little Rock Lake Zipline

Vroeger was er een hele gave overnachtingsoptie bij Little Rock Zipline Adventure. Er waren kamers bovenin de hoge torens waar de ziplines vandaan vertrekken. Door veranderde regels werd dit echter steeds moeilijker.

De grote loopbrug die je bij het basecamp ziet, is bijvoorbeeld aangelegd als nooduitgang aangezien alleen een zipline en een trap als in- en uitgang niet mocht. Inmiddels worden de kamers in de toren niet meer verhuurd.

Wil je hier slapen dan zijn er nu nog wel simpele kamers die verhuurd worden. Met je eigen tent of camper kan natuurlijk ook. Wij bezochten Little Rock Zipline Adventure vanuit Kosta. Lees ook ons blog over Kosta.

Little Rock Lake Zipline

Onze reis werd mede mogelijk gemaakt door VisitSmåland en door Scandlines Heb je meer tips nodig voor de regio, bezoek dan vooral de websites voor handige informatie.

1 gedachte over “Little Rock Lake Zipline, een van de vetste activiteiten in Zweden”

  1. Lijkt me echt geweldig maar met een gezin van 6 is €205 p.p. voor het meest uitdagende parcours wel echt enorm duur helaas…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top