Reisverslag: Bezienswaardigheden Manila

0

We vertrekken op 29 april in de middag naar Arnhem, om daar de internationale trein te pakken naar Dusseldorf. Vanaf daar gaat onze vlucht naar de Filipijnen. Inclusief een stopover van 7 uur in Beijing (ja je moet wat over hebben voor goedkoop vliegen). Op de heenweg worden we geüpgrade naar comfort class, nooit verkeerd en het vliegveld van Beijing is gelukkig een echte meevaller, gratis internet en relaxte stoelen.

Toch wel gaar komen we rond 01:00 plaatselijke tijd aan in Manila, vlug met een taxi naar een hostel in de backpacker buurt en dan 28,5 uur nadat we vanaf huis zijn vertrokken kunnen we lekker slapen.

manilla

Bezienswaardigheden Manila

We hebben een dagje op de bezienswaardigheden Manila te bekijken en dat is meer dan genoeg. Er is een oude ommuurde wijk met een oud spaans fort en een nationaal museum. Het is overal heerlijk relaxt en we slenteren wat rond.

’s Avonds gaan we eten en pakken een terrasje. Makkelijk want de backpackers buurt is ook de uitgaanswijk van de stad. We maken hier kennis met een fenomeen wat ons de rest van de vakantie ook nog veel mee zullen maken. Filipino’s zij gek op lawaai. Als je dus drie barretjes (denk afdakje en plastic stoeltjes) naast elkaar hebt zet je allemaal het volume op zijn luidst, we luisteren naar drie liedjes door elkaar heen en drinken onze eerst San Miguel. Bier is mega goedkoop (30 pesos +/- 55 cent voor een flesje).

manilla

De volgende ochtend om half 8 gaan we op dezelfde plek weer ontbijten, de hele bar zit nog vol met groepen filipino’s en Amerikanen die nog steeds aan het bier zitten. Uuhh we voelen ons oud.. dan maar vlug naar het vliegveld. Binnenlandse vluchten zijn in de Filipijnen zeer goedkoop (minder dan 25 euro als je op tijd boekt) en wij hebben een vlucht geboekt naar Legaspki, vanaf waar we met een minibusje in een uurtje naar Donsol gaan

.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.