Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Goedkoper en droog, hierom ga je juist in de meivakantie naar LEGOLAND® Billund Resort

Goedkoper en droog, hierom ga je juist in de meivakantie naar LEGOLAND® Billund Resort

Staat LEGOLAND® Billund Resort op jullie bucketlist? Vast, want dit is toch een van die plekken waar je eigenlijk wel geweest moet zijn met kinderen. Die maak je enorm blij met een bezoek aan LEGOLAND® maar ook met de vele andere activiteiten in de omgeving. Op het Deense Jutland vind je attracties als LEGOHouse®, WOW PARK Billund, Safaripark GIVSKUD ZOO maar ook leuke steden en stadjes zoals Vejle, Kolding en Jelling. Dit hele gebied staat bekend als LEGOLAND® Billund Resort en er is enorm veel te beleven voor gezinnen.

Legoland
© LEGOLAND

Wist je dat ze in Denemarken geen meivakantie hebben? Dat is een van de redenen waarom het voor ons Nederlanders juist slim is om in de meivakantie naar Denemarken te gaan. De prijzen voor accommodaties liggen lager en het is bij veel attracties een stuk rustiger dan in de zomer. Nog meer redenen nodig? Wist je dat de periode van eind april en tot begin juni de droogste periode van het jaar is in Denemarken en het aantal zon uren per dag zelfs groter is dan in Nederland?

Denemarken meivakatie

Wil je voor een week niet heen en weer rijden? Je vliegt met KLM rechtstreeks naar Billund. Deze vlucht duurt ongeveer 50 minuten. Boek je de reis met TUI dan kan je vlucht en accommodatie in één keer boeken wat makkelijk en voordeliger is. De luchthaven van Billund (Billund Airport) is de tweede luchthaven van Denemarken, maar door formaat en indeling heel overzichtelijk voor families met kinderen. 

In de meivakantie naar LEGOLAND Billund Resort

Speel als een van de eerste met 10 miljoen nieuwe steentjes

Het nieuwe seizoen 2022 start op 2 april. Nieuw dit jaar zijn acht LEGO bouw- en speellocaties. Dankzij deze nieuwe locaties en meer dan 10 miljoen LEGO steentjes zijn er nu nog meer plekken in het park waar je zelf aan de slag kunt. Gezellig met het hele gezin samen je fantasie inzetten en wat gaafs creëren.

Extra leuk, op een aantal plekken krijg je ook hulp van medewerkers. Zo zijn er twee plekken, in Polad Land en in LEGOREDO® TOWN, waar je zelf een boot kunt bouwen en daar vervolgens mee kunt racen. De medewerkers geven tips hoe je het beste een boot maakt en zorgen dat de races eerlijk verlopen.

Ga je met een peuter naar LEGOLAND dan is het ook leuk om te weten dat er een nieuwe kleurrijke indoor DUPLO gebied bij is gekomen. Dit gebied ligt vlakbij Hotel LEGOLAND®. In dit DUPLO gebied kunnen kleintjes in een wereld vol kleur en fantasie hun eigen creatie maken.

Verder zijn diverse populaire attracties gerenoveerd. Zo zijn een aantal LEGO modellen zoals het Vrijheidsbeeld, Taj Mahal, Sydney Opera House, Colosseum, Sphinx, London Eye en de Basiliuskathedraal vervangen.

Legoland billund

Lagere prijzen

In het begin van het blog schreef ik het al. In de meivakantie hebben Deense schoolkinderen geen vakantie. Dit betekent dat de meeste accommodaties goedkoper zijn dan in de zomervakantie. Ook zijn er attracties zoals LEGOLAND die werken met dynamische prijzen. Een kaartje kost meer in drukke periodes van het jaar dan in de rustigere periodes.

© LEGOLAND

Goed weer

Het weer in mei is echt prima met een lage kans op neerslag. De zee is nog wel te koud om in te zwemmen. Het blijft natuurlijk wel Denemarken, je boekt geen zonvakantie maar moet het vergelijken met een meivakantie in Nederland. In Denemarken heb je meer zonuren per dag en sowieso waait in onze ervaring het slechte weer in Denemarken snel over. Toen we zelf in deze periode in Denemarken waren, hebben we een aantal heerlijke zonnige dagen gehad waarbij we warm aangekleed ook prima een zandkasteel op het strand konden bouwen.

Denemarken meivakatie

Attracties in LEGOLAND® Billund Resort zijn open

Wanneer je in het laagseizoen naar een bestemming gaat dan is nog niet altijd alles open. Voor bepaalde delen van Denemarken is het ook echt zo dat in de meivakantie niet alle attracties (doordeweeks) open zijn. Het goede nieuws is dat dit in het LEGOLAND Billund Resort vrijwel niet speelt. Juist in dit deel van Denemarken zijn de meeste attracties voor gezinnen al wel open. Hoewel ook niet elke dag van de week.

Fårup Sommerland

LEGOLAND Billund opent al in maart en is van 30 april tot en met 7 mei dagelijks geopend. Een binnenattractie zoals LEGO House is zelfs vanaf eind januari bijna elke dag open. Dit is een geweldig uitje wat ook prima kan als het weer wat minder mooi is. In het LEGO House zijn verschillende zones. Natuurlijk kan je zelf bouwen met LEGO maar er zijn ook fantastische kunstwerken van LEGO en heel vele interactieve doe-stations. Bouw bijvoorbeeld een vis van LEGO steentjes en scan die in om deze vervolgens voorbij te zien zwemmen in een digitaal aquarium.

© GIVSKUD ZOO

Het interactieve museum Experience Økolariet gaat ook in maart weer open, net als GIVSKUD ZOO, een mooi safaripark met erg leuke speelplekken. Er is hier ook een gedeelte met dino’s.

Zelfs een echte buitenattractie als WOW PARK Billund is in mei vrijwel dagelijks geopend. In het ondergrondse Universum zijn geheime gangen en schuilplaatsen te ontdekken. Tussen de bomen zijn er boomhutten, reuzenglijbanen, nettenparcoursen en hangbruggen tussen de bomen. Het lijkt op een klimpark maar omdat het hier routes zijn met netten kunnen ook peuters en kleuters al mee doen. 

© WOW PARK Billund

Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen. Sterker nog een week meivakantie is te kort om alles te doen wat LEGOLAND Billund Resort te bieden heeft. Niet erg, want je kunt altijd nog een keer terugkomen. Hebben je kinderen twee weken meivakantie dan zou ik er lekker voor kiezen om de volledige twee weken in de regio door te brengen. Eventueel op twee verschillende plekken, bijvoorbeeld een weekje in de omgeving van Billund en een weekje in een leuk huisje aan zee.

Super leuke en kindvriendelijke accommodaties

In het LEGOLAND Billund Resort zijn accommodaties in alle soorten, maten en prijsklassen. Bijvoorbeeld het betaalbare Riis Feriepark in Give met knusse huisjes. Ook zijn er drie speeltuinen, een springkussen, ballenbak, zwembad en een skelterbaan aanwezig! Lekker veel te spelen dus voor kinderen. Bekijk het op de website van TUI.

RIIS Feriepark

Liever meer luxe, kies dan voor bijvoorbeeld Vakantiepark Lalandia® Billund, dus ook vlakbij heel veel attracties. Vakantiepark Lalandia Billund heeft zelfs het grootste waterpark van Scandinavië en is eigenlijk een attractie op zichzelf. Zo ontzettend veel is er te doen. 

© Lalandia Aquadome™

Ook buiten Billund zijn er nog diverse kindvriendelijke vakantieparken en hotels te vinden. Kortom meer dan genoeg redenen waarom juist de komende meivakantie ideaal is om naar Denemarken te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top