Esbjerg Denemarken

2

Esbjerg Denemarken is de grootste stad van Zuid-West Jutland. Waar andere stadjes en dorpjes om aandacht vragen met kreten zoals “Ribe, het oudste stadje van Denemarken” en “Sønderho het mooiste dorpje van Denemarken” is Esbjerg niet zo opvallend.

Esbjerg is de grootste havenstad van Denemarken. De bewoners verdienen hun geld in de industrie en zorgen voor een levendige aanbod van winkels. Wij vinden dat als je in de regio bent je zeker een bezoekje moet brengen aan de verschillende bezienswaardigheden van Esbjerg.

Tip: Landal zit nu ook in Denemarken. Omdat de Denen en Noren andere vakantieperiode’s hebben zijn de prijzen gunstig. Check via deze link de actuele aanbiedingen met 25% korting.

Esbjerg Denemarken

Bezienswaardigheden Esbjerg

Man Meets the Sea

Vier metershoge witte beelden van zittende mannen die uitkijken over de haven en de zee bij Esbjerg. Kunst die je aan het denken zet, want waar staren ze naar in de verte? Ook een speelplaats voor kinderen de tussen de benen een leuke speelplek vinden. Het kunstwerk werd ontworpen door Svend Wigg Hansen en is onthuld in 1995.

man meet sea

Visserij- en Maritiem museum

Aan de overkant van de weg van de beelden zit het Visserij- en Maritiem Museum. Een aquarium waar je roggen kunt aaien, kunt kijken bij het voeren van de zeehondjes, kunt spelen in een hele gave speeltuin en je leert daarnaast ook nog wat over de geschiedenis van Denemarken en Esbjerg. Dit gezinsvriendelijke museum is zo leuk dat het een eigen blogpost verdiend en die heeft het gekregen ook. Lees hier meer over het Visserij en Maritiem museum.

museum esbjerg

Oude gebouwen en moderne kunst

Esbjerg heeft geen compleet oud centrum zoals sommige Deense steden. De doorgaande voetgangersstraat (Kongensgade) kenmerkt zich door de vele winkels. Aan deze straat ligt ook het centrale plein van Esbjerg met nog enkele oudere gebouwen.

Een van de meest opvallende oude gebouwen in Esbjerg is de watertoren. De toren is op bepaalde dagen open en dan te beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Onder aan de toren ligt een park waar ook openluchtvoorstellingen plaatsvinden. Daarnaast is er een leuke speeltuin.

Aan het park grenst ook een van de apartste gebouwen van Esbjerg het kunstmuseum. Van buiten en van binnen bijzonder met kunst uit de 20e eeuw.

Esbjerg

EsbjergWat te doen rondom Esbjerg

Je kunt Esbjerg prima als basis gebruiken voor bezoeken aan andere delen van West-Denemarken. Zo zit je 45 minuten vanaf Blåvand en ruim een kwartier vanaf Ribe. Bekijk hier de mooiste hotels en appartementen in Esjberg.

De boot naar Fanø

De ferry naar Fanø, een van de vier Deense waddeneilanden vertrekt vanuit Esbjerg. Dit bijzondere eiland heeft drie dorpjes waaronder Sønderho het mooiste dorpje van Denemarken. Lees meer over Fanø.

Hjerting strand

Het strand van Esbjerg is niet zo heel mooi maar gelukkig ligt er vlakbij het plaatsje Hjerting met een mooie standpromenade. De houten vlonders lopen hier langs de kust en er zijn diverse speelfaciliteiten voor kinderen. Bij hoog water is het strand alleen wel vrij smal.

Hjerting strand

Natuurgebied Marbæk

Het natuurgebied Marbæk is onderdeel van het op de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen Wadden Sea National Park. Het is gelegen rondom een meer en heeft zoals je zou verwachten dan ook veel trekvogels. Er zijn diverse wandelroutes die deel door het bos gaan en deels langs het meer lopen.

Natuurgebied Marbæk

Meer weten over Esbjerg bezoek de site visit Esbjerg

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

  1. Hallo,
    Hadden jullie een huisje gehuurd ?
    Kunnen jullie een goede website tippen hiervoor?

    Wij zouden deze zomer graag gaan met onze zoon van 1,5.

    Groeten!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.