Home / Nederland / Utrecht / Overnachten in de Nijntje kamer van Stayokay Utrecht

Overnachten in de Nijntje kamer van Stayokay Utrecht

Twee stipjes, een kruisje en een bol hoofdje met twee oortjes, oftewel het beroemdste konijn te wereld: Nijntje! Zelfs voordat ik kinderen had, was ik al verliefd op de ogenschijnlijk zo simpele tekening van Dick Bruna. Toen ik als mama van inmiddels twee schatjes van 3 en 1 jaar oud hoorde dat er een heuse Nijntje-kamer is in haar geboorteplaats Utrecht, moesten we hier natuurlijk logeren!

Stayokay nijntje kamer

Stayokay Utrecht

De Nijntje-kamer bevindt zich in het Stayokay hostel aan de Neude in Utrecht. Alhoewel Stayokay zich profileert als dé hostelketen van Nederland met kamers voor iedereen, ligt de focus met deze kamer vanzelfsprekend meer op gezinnen. Naast de Nijntje-kamer is er voor gezinnen ook nog een Spoorwegmuseum-kamer beschikbaar.

Het hostel ligt midden in hartje Utrecht. Dit betekent dat de parkeerruimte beperkt is en aangezien het ook geen eigen parkeergarage heeft, besloten wij de auto te parkeren bij de P+R Westraven. Voor slechts €5 kun je hier de auto voor 24 uur parkeren en voor hetzelfde bedrag reis je ook nog met maximaal vijf personen heen en weer naar de binnenstad. Zowel bus 74 als bus 77 rijden zeer regelmatig en in 15 minuten stap je bijna voor de deur van het hostel uit. Zelf buiten de spits zaten diverse bussen echter al erg vol, waardoor we pas in de derde bus erbij pasten met onze kinderwagen. Het is dus aan te raden om niet in de spits te reizen of anders te kiezen voor een kleinere buggy of draagzak.

Aangekomen in het hostel blijkt de receptie op de eerste verdieping te liggen, die met de lift goed te bereiken is. Naast de receptie is hier ook het restaurant The 5th gevestigd waar we heerlijke koffie en sapjes hebben gedronken. Het restaurant is ook een ontmoetingsplek en zoals in veel hostels merken we dat de sfeer gemoedelijk is. De één zit te werken op de laptop, de ander met een groepje te kletsen en ook wij passen er met de kinderen eenvoudig bij. Er staan een aantal banken en er is een grote spelletjeskast, dus de kinderen zijn gemakkelijk te vermaken. De oudste vond het ook erg leuk om zelf munt te knippen voor de glazen water die je gratis kunt tappen.

Stayokay nijntje kamer

Nijntje kamer

Na onze drankjes gaan we natuurlijk meteen onze kamer op de derde verdieping verkennen. Op de borden in de gang wordt er al met symbolen van Nijntje aangegeven welke weg we moeten volgen en even later staan we voor dé kamer. De kinderen stuiven naar binnen en zijn bij elke ontdekking van Nijntje enorm enthousiast!

En dit zijn ze heel vaak, want niet alleen zijn er mooie Nijntje-tekeningen aangebracht op de muren, maar ook het beddengoed, de speelgoedkist, de handzeep, het verschoningskussen, het krukje en de lampen zijn van Nijntje! Zelfs de handdoeken zijn in de vorm van het hoofd van Nijntje gevouwen!

Stayokay nijntje kamer

De daaropvolgende uren hoeven we de kinderen niet te vermaken. Ze spelen met de vele puzzels en boekjes van Nijntje en vinden het geweldig om samen in de grote zitzak van Nijntje te ploffen! Als het buiten wat donker begint te worden, zijn de lampen van Nijntje een echte hit. Al vinden ze het maar niks dat deze op dezelfde plek moeten blijven staan nu ze eenmaal met een snoer in het stopcontact zitten…

Stayokay nijntje kamer

Na alle indrukken eten we die avond voor het gemak in het restaurant The 5th. Naast lekkere patatjes, een frisse salade en nacho’s zijn er NICE ijsjes voor de kinderen. Na een fijne douche in de kamer, met Nijntje douchegel uiteraard, is de dag voor de kinderen toch echt klaar en slapen ze heerlijk in hun aparte bedjes. Voor de kleinste hebben we een babybedje op de kamer laten plaatsen aangezien zij waarschijnlijk uit het ‘grote’ kinderbed zal vallen. Ook dit babybedje heeft natuurlijk een Nijntje-sprei!

Stayokay nijntje kamer

De Nijntje en de Spoorwegkamer zijn uiteraard erg populair. De prijzen verschillen per dag en periode van het jaar. Wil je in het weekend of in de vakanties overnachten in deze kamers dan moet je echt op tijd boeken want ze zitten snel vol. Bekijk hier de actuele beschikbaarheid en prijzen van Stayokay Utrecht Centrum.

Ontbijten in Nijntje sferen

De volgende ochtend wacht ons in het restaurant een zeer feestelijk gedekte tafel met uitsluitend Nijntje-servies! Ook een kinderstoel en een stoelverhoger zijn al klaargezet en voor beide kinderen ligt er een mooie magneet met bewegende molen van Nijntje klaar! Het ontbijt, in buffetvorm, is goed voorzien van broodjes, brood en crackers maar ook een aantal soorten muesli, verse jams en eieren. Allerlei soorten koffie, thee en sapjes maken het verder compleet! Een leuk detail is dat het restaurant men aanspoort om deel te nemen aan de vegetarische week en daarom treffen we geen vlees aan bij het ontbijt.

Het ontbijt smaakt prima en met volle buiken gaan we terug naar de kamer en pakken we onze spullen weer in. We checken daarna uit bij het hotel maar kunnen nog wel gebruik maken van de bagageservice. Voor slechts €2 kopen we een muntje voor een zeer ruime locker waar we onze bagage in opbergen. Bij het arrangement krijg je namelijk ook een vrijkaart voor 2 volwassenen en 3 kinderen voor het Nijntje-museum en dan scheelt het om niet al te veel bagage mee te hoeven nemen!

Stayokay nijntje kamer
Stayokay nijntje kamer

Bezoek het Nijntje museum

Ideaal is dat je met de vrijkaart voor het museum geen plek meer hoeft te reserveren via de website van het Nijntje-museum en dus ook geen rekening hoeft te houden met de daarop genoemde tijdsvakken. Dit was voor ons erg gunstig aangezien de tickets voor het museum, in verband met een staking in het onderwijs, volledig uitverkocht waren!

nijntje museum
Nijntje museum

Vanaf het hotel is het 1,4 kilometer lopen naar het Nijntje-museum. Zonder kinderen doe je daar ongeveer 17 minuten over, maar bij ons duurde het wat langer. De route is echter geen straf want deze voert je door de gezellige binnenstad met fijne winkels en restaurants! Meer weten? Lees dan ook onze blog over Utrecht met kinderen.

Al met al vonden onze kinderen, en daarmee wij zelf ook, deze onderdompeling in de wereld van Nijntje in één woord geweldig!

Stayokay nijntje kamer
Stayokay nijntje kamer

Lees ook onze andere reviews van diverse Stayokays

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Stayokay Utrecht. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top