Home / Nederland / Noord-Holland / Betaalbaar overnachten bij het Texelse Stayokay

Betaalbaar overnachten bij het Texelse Stayokay

Al voordat Lonely Planet de bestemming Texel opnam in haar ‘Best of Europe top 10’, kwamen wij veelvuldig op het eiland. Het is namelijk vanuit onze woonplaats makkelijk bereikbaar. Na de boottocht voel je je direct eindeloos ver weg op vakantie. Het terugkerende vraagstuk is echter steeds: waar verblijven we?

Kiezen we voor een huisje of een hotel? Ervaring leert dat beide duur én snel vol geboekt zijn. Nooit eerder dachten we aan een verblijf in een hostel, tót de laatste keer. Omdat het voor herhaling vatbaar is, wil ik deze accommodatie graag aanraden.

Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Stayokay Texel.

Stokay texel met kids
Stokay texel met kids

Texel met kinderen

Het waddeneiland Texel is uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Er is zoveel te doen! Bezoek een boerderij, ga lammetjes knuffelen, leer over schapen drijven en schapen scheren, loop met je hoofd in de wind tijdens een korte wandeling, ga pannenkoeken eten bij Oranjerie Vogelhuis, ga op zeehondenjacht, ontdek het interactieve museum Kaap Skil of geniet van de stranden. Lees ook ons aparte activiteitenblog over Texel met kinderen.

Ervaringen Stayokay Texel met kinderen

Vol verwachting gingen wij op pad naar het Stayokay Texel. Nooit eerder hebben wij in Nederland in een hostel geslapen. Na een vriendelijke kennismaking bij de balie volgde een snelle check-in. De kamer konden we niet bereiken zonder een korte pitstop te maken in de speeltuin: schommelen, voetballen, wip kip zeehonden en een heuse kabelbaan!

De kamers kennen flexibele opstellingen doordat de bedden stapelbaar zijn. Je kunt van tevoren je voorkeur doorgeven, zodat de bedden goed zijn geplaatst. In ons geval waren dat twee bedden naast elkaar én een stapelbed. De bedden waren al opgemaakt, dat is een optionele keuze die je kunt bijboeken.

De kamer is praktisch ingedeeld. Er is een grote opbergkast, er is een zitje en de badkamer is simpel, maar schoon en heeft een aparte douche en toilet. Er zijn openslaande deuren naar de tuin met een terrasje. In de tuin bevindt zich overigens direct de speeltuin, dus dat is helemaal ideaal!

Je kunt ervoor kiezen om een handdoeken- en bedlinnenpakket bij te bestellen. Bij het handdoekenpakket krijg je er een hervulbaar zakje shampoo bij. Goed om te zien dat Stay Okay nadenkt over hun milieuvoetprint. Niet alleen met deze hervulbare zakjes, maar je kunt ook je afval scheiden en ze promoten het om je Dopper te vullen met kraanwater.

Leuk detail: in de kamer staat een grote speelgoedkist met geheim slot!

Stokay texel met kids
Stokay texel met kids
Stokay texel met kids

Ontbijten met verse en lokale ingrediënten

’s Ochtends genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet. Elke dag is er een andere warme specialiteit, de ene keer zijn het pannenkoeken en wentelteefjes, de andere keer verschillende bereidingssoorten van ei. Verder is er oerbrood, yoghurt en muesli, salade en vele soorten beleg. Ook is er een koffiezetapparaat met verse koffiebonen waar je zelf je favoriete koffie haalt.

Stokay texel met kids

Gezamenlijke ruimtes bij het Stayokay Texel

Bij dit hostel zijn er meerdere ruimtes om ’s avonds of overdag te verblijven. Zo is er tafel met kleurplaten (natuurlijk met zeehonden en lammetjes), een familiekamer met spelletjes en een televisie, maar ook in de hal staan banken en tafelvoetbalspellen. De huiskat zorgt voor extra gezelligheid!

Vanwege de uitstekende WiFi drinken wij ’s avonds nog een drankje in de bar, terwijl we op de babyfoon zien dat onze zoon rustig slaapt. De drankjes zijn vriendelijk geprijsd en er is een scala aan spelletjes te doen.

Het Stayokay hostel op Texel verhuurt ook fietsen met degelijke kinderzitjes.

Tip: in dit hostel zijn ook wasmachines waar je gebruik van kunt maken!

Wij verbleven in totaal 3 nachten in het hostel en hebben ons uitermate vermaakt! Het hostel kent veel bezoekers met kinderen en is daarom uitstekend ingericht voor een verblijf met een familie.

Stokay texel met kids
Stokay texel met kids
Stokay texel met kids

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Stayokay Texel. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen.

Lees ook onze andere reviews van diverse Stayokays

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top