Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Parijs met kinderen: tips voor wie zin heeft in een ontspannen stedentrip

Parijs met kinderen: tips voor wie zin heeft in een ontspannen stedentrip

Parijs, bijna iedereen is er wel eens geweest. Vroeger wellicht als student, toen je de straatjes van Montmartre bewonderde en een karikatuur liet maken. Of later samen, op weg naar de city of love, waar je je vingers aflikte bij de Franse keuken. En wat dacht je van Parijs met kinderen?

parijs met kids

Parijs kindvriendelijk? Wel als je weet waar je heen moet!

Is Parijs kindvriendelijk? Eigenlijk valt dat best wel een beetje tegen. De meest bekende bezienswaardigheden zoals het Louvre en de Arc de Triomphe zijn nou niet perse kindvriendelijk. Ook zijn er vergeleken met andere wereldsteden zoals Amsterdam, Londen en Singapore niet heel veel gezinsvriendelijke musea.

Parijs draait vooral om kunst en wanneer musea wel iets te doen hebben voor kinderen, is dit vaak in een apart kindergedeelte waar je een tijdslot voor moet reserveren. Terwijl wij het juist fijn vinden als de activiteiten voor kinderen verspreid zijn door het museum, zodat onze dochter lekker bezig is en wij ook rustig rond kunnen kijken.

notre-dame-parijs-met-kinderen

De entreeprijzen van de meeste attracties liegen er ook niet om en vaak sta je ook nog lang in de rij zoals wij bij de Notre Dame toen die nog open was.

Verkijk je ook niet op de afstanden, Parijs is een enorm grote stad. Zelfs wanneer je gebruik maakt van de metro, maak je al snel veel kilometers omdat ook de stations onder de grond erg groot zijn.

notre-dame-parijs-met-kinderen

Om Parijs met kinderen echt volledig te ervaren heb je zeker een dag of vijf nodig en meer als je ook nog naar Versailles en Disneyland wil. Maar goed nieuws, het afvinken van hoogtepunten en must-see’s is helemaal niet nodig om toch een fijne tijd te hebben in Parijs met kids.

Parijs met kinderen

Parijs verkennen per fiets

Heb je zoals wij tijdens ons laatste bezoeken maar een nachtje in Parijs of gewoon geen zin om je rot te rennen als je Parijs met kinderen bezoekt, houd het dan ontspannen en relaxt. Ga lekker naar de Tour de Carrousel en wandel door de vele parken of langs de Seine. Kies een wijk en concentreer je daar op. Wat je ook kunt doen is kiezen voor een familievriendelijke fietstour door Parijs. Onze tips voor een ontspannen citytrip Parijs met kinderen.

Parijs-fietstour-1

Zoals eerder genoemd is Parijs een grote stad en kun je je al snel verkijken op de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden. Een leuke optie om de stad te verkennen is lekker Hollands; op de fiets! Je kan diverse georganiseerde fietstochten boeken bij Paris by Bike of de bekendere Baja Bikes, zij hebben beide speciale fietstochten voor kinderen.

Het leuke aan deze tocht is dat ze alles aan de kinderen richten, dus ook de uitleg over de bezienswaardigheden. Zo fietsen we in 4 uur over het plein bij het Louvre, door de smalle straatjes bij Quartier Latin en maakte we een stop bij het Centre Pompidou. Een andere mooie stop was Palais Royal waar de kinderen op de kunstwerken van Daniel Buren mochten klimmen.

Fietsen in Parijs is zeker niet spannend en heel goed te doen. Kinderen tot 7 jaar zijn verplicht om in een zitje achter bij een volwassenen te zitten. Boven de 7 jaar mogen ze een eigen fiets besturen. Uit veiligheidsoverwegingen is een helm dragen in het verkeer voor kinderen verplicht.

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Parijs, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijk attracties. Ook krijg je hier skip-the-line tickets met korting. Mocht bijvoorbeeld de Eiffeltoren of het Louvre toch een echte must see voor je zijn, dan sta je in ieder geval geen uren in de rij.

Parijs met kinderen is hartstikke leuk maar vraagt wel wat planning. Lang niet alle bezienswaardigheden in Parijs zijn even kindvriendelijk. Deze attracties raden we wel aan!

Parijs met kinderen

Tour de Carrousels

De stad barst van de authentieke carrousels. Aan de voet van de Eiffeltoren is er één en nog voor je de trappen bij de Sacré-Cœur oploopt struikel je over een andere. Maar bijvoorbeeld ook onderweg van de Notre Dame naar Le Centre Pompidou vind je een prachtig exemplaar. Tover een glimlach op het gezicht van je kind bij het zien van nog een draaimolen. Jullie rustig op een bankje met een verse crêpe en de kleine maar draaien op de mooie draaimolens in Parijs.

parijs met kinderen

Parken in Parijs

Tuinen van Tuileries

Pak iedere dag een stadspark mee. Romantische parken vind je namelijk in ieder deel van Parijs. Nadat je (een deel van) het Louvre bezocht hebt, slenter je door de tuinen van Tuileries. In de zomermaanden is er een groot reuzenrad, kun je er bootjes huren waarmee kinderen in de vijvers kunnen spelen of raken zij wat energie kwijt op de trampolines.

parijs met kinderen

Jardin de Luxemburg

Jardin de Luxembourg is één van de grootste parken in Parijs. Hier rijd je op een pony of bezoek je één van de vele speeltuintjes. Ook leuk: ook hier laat je de kinderen in de achthoekige vijver in een bootje varen. Of pak gewoon een stoeltje en kijk hoe andere gezinnen bezig zijn met hun bootje.

parijs met kids jardin de luxembourg

Haal voor de lunch wat broodjes bij een boulangerie, voor een gezellige picknick. In het park zelf zijn ook diverse kiosken te vinden al betaal je daar wel de hoofdprijs.

parijs met kids jardin de luxembourg

Jardin des Plantes

In de Jardin des Plantes breng je ook makkelijk een hele dag door, ook wanneer de zon niet schijnt. Hoewel wij op een gegeven moment ook wel een beetje klaar waren met alle rennende kinderen.

De Jardin des Plantes is een mooie, grote tuin met daarin een aantal gebouwen met musea en een kleine dierentuin. De entree betaal je per museum, maar als je een kaartje van één museum hebt krijg je daarmee korting op sommige anderen. Mijn tip is om eerst naar de Grande Galerie de l’Evalution te gaan, deze is het populairst en hier staan zeker op mindere mooie dagen, in de vakanties en weekenden lange rijen.

jardin des plantes

Grande Galerie de l’Evalution, Galerie des Enfants & Galerie de Mineralogie en de Geologie

Deze drie musea zitten in één gebouw en zijn los te bezoeken, maar ook op een combi ticket waarmee je aanzienlijk goedkoper uit bent. We kozen hiervoor en besloten eerst naar het mineralen- en geologiemuseum te gaan. Deze en de Grande Galerie de l’Evalution zijn vrij te bezoeken, voor het kindermuseum krijg je een tijd toegewezen welke op je ticket staat.

Het museum van mineralen- en geologie was verrassend interessant, vooral omdat het grotendeels gaat over meteoren en het sterrenstelsel. Twee onderwerpen die onze vijf jaar oude dochter ook heel interessant vindt. En hoe vaak hoor je nou de zin: “Ik heb een ster gevangen!”? Onze meid ving via interactief display zelf de vallende sterren uit de lucht. Verderop moeten we raden wat gewone stenen zijn en wat meteorieten.

meteoriet museum parijs

Uitleg wordt in het Frans en in het Engels gegeven. Ik leer zelf ook nog van alles bij; zo wist ik nooit dat de warmte van de zon ervoor zorgt dat sommige meteorieten een eigen warmte aandrijving hebben. Ook fijn: bij alle filmpjes hangen koptelefoons met Engelse uitleg. We lopen een ronde koepel in met relaxbankjes en bekijken een film over meteorieten in ons sterrenstelsel. Het museum is niet al te groot, maar wel erg interessant en kindvriendelijk. Een aanrader om te bezoeken wanneer je tijdens je stedentrip Parijs met kids, een binnen activiteit zoekt.

meteoriet museum parijs
meteoriet museum parijs

Onze volgende museum, de Grande Galerie de l’Evalution, heeft absoluut de wow-factor. Duizenden opgezette dieren die in een lint klaar staan. Zo stelde ik mij als kind de ark van Noach voor. Ik ren rond met mijn camera en weet niet waar te kijken. Er is zoveel te zien dat het eigenlijk te veel is.

Grande Galerie de l’Evalution

Het prachtige historische pand en de belichting geven het geheel echt een bijzonder sfeertje. Mijn dochter en man laten mij maar rond rennen en zelf nemen ze op hun gemak de tijd om een aantal dieren goed te bekijken. Op de bordjes staat uitleg over het dier. Zo leren we dat de Narwal nog steeds gevangen wordt door sommige landen, ook al is het met uitsterven bedreigd. “Hahahaha een vis met een zaag”, dat is grappig. Onze dochter heeft een zaagtandhaai gevonden. “Gaat die daarmee de andere vissen in stukjes zagen?”. Behalve zeedieren zijn er ook zoogdieren te zien in de Grande Galerie, maar hier gaat het vaak om kunststof exemplaren en niet om opgezette dieren.

Grande Galerie de l’Evalution

De kindergallerij is een apart gedeelte van het museum, met dingen te doen voor kinderen. Nou zijn wij best verwend wat betreft belevingsmusea en eigenlijk vinden we het hier wat tegenvallen. Het is vrij klein en hoewel er wel een aantal stations zijn met moderne technologie, zijn er ook gewoon puzzels en zoek-de-verschillen opdrachten.

We vermaken ons hier zeker, maar denken dat ze beter de kinderdisplays hadden kunnen mixen met de reguliere tentoonstelling. Ondanks dat we een timeslot hebben, en er dus maar een beperkt aantal kinderen per keer naar binnen mag, is het vrij druk. Sommige werkstations spreken voor zich, maar bij anderen heeft onze dochter echt help nodig omdat ze de Engelse uitleg niet kan lezen. Mede daardoor leuker voor kinderen vanaf een jaar of 8 denken wij.

gallerie des enfants
gallerie des enfants

Galeries d’Anatomie Comparée et de Paléontologie

De galerie d’Anatomie Comparée et de Paléontologie is is het tweede meest populaire museum in de Jardin des Plantes en een must voor dino fans. In dit museum geen opgezette dieren maar skeletten. Heel, heel veel skeletten.

Ook hier ben ik weer een beetje van slag door de enorme hoeveelheid en daardoor vind ik het juist lastig om ergens op te concentreren. Maar we kijken gewoon bij de plekken waar de meeste kinderen staan. Dat blijken ook vaak bijzondere dieren te zijn. Zoals een enorme krokodil met tanden om bang van te worden.

Een mammoet en natuurlijk diverse dinosauriërs. “Wrawww” enthousiast worden er enge geluiden gemaakt, alsof de dino elk moment tot leven kan komen en ons opeten. Ook hier staan er bordjes bij de dieren, maar er het is echt een ‘ kijken, kijken, niet aankomen museum’. Wat maakt dat je hier, tenzij jouw kind echt een bijzondere interesse heeft in skeletten, toch wat sneller uit bent gekeken.

Galeries d'Anatomie Comparée et de Paléontologie
Galeries d'Anatomie Comparée et de Paléontologie

Dierentuin Jardin des Plantes

Geen zin (meer) in skeletten van dieren of opgezette dieren maar liever het echt werk? De Jardin des Plantes heeft ook een dierentuin. Er is nog een andere dierentuin in Parijs: het Parc Zoologique. Deze grote dierentuin is de belangrijkste van Parijs, maar zit wat verder weg. De dierentuin in de Jardin de Plantes is een echte, historische stadsdierentuin. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Artis is Amsterdam of de Antwerp Zoo in Antwerpen.

Kassen en Galerie de Botanique

Een ticket geeft toegang tot zowel de kassen als de botanische galerij in de Jardin des Plantes. In de kassen treffen we een tropisch regenwoud aan, compleet met lianen en bananenbomen. Het is er lekker warm, maar op het moment van ons bezoek aan Parijs waren er geen bloeiende bloemen. We lopen dan ook vrij snel door de drie historische kassen heen. In de botanische galerij zijn zaden te zien en hele oude, gedroogde planten. Het zou best mijn gebrek aan groene vingers kunnen zijn of dat ons hoofd al vol zat van al het andere dat hier te doen is, maar wij vonden dit de minst interessante optie van de attracties in de Jardin des Plantes.

Kassen en Galerie de Botanique
Kassen en Galerie de Botanique

Sacré-Cœur en Montmartre

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs combineren met wat winkelen en een terrasje? Trek dan een halve dag uit voor de Sacré-Cœur en Montmarte. Deze wereldberoemde basiliek is van binnen te bekijken. Vergeet dan vooral niet de catacomben te bezoeken, die een heel andere sfeer hebben. Voor een paar euro kun je naar de koepel van de basiliek klimmen. Boven is niet heel veel ruimte, maar vind je wel een prachtig uitzicht over Parijs. Hier heb je nog meer door hoe enorm groot de stad is.

Parijs met kinderen

Montmartre is een gezellig en mega toeristisch wijkje. Geef je kind gewoon een budget en laat ze hier lekker zelf een souvenir uitzoeken, dan zijn ze wel even zoet. We zagen zomaar een leeg terrasje en besloten dan ook maar gewoon even wat te drinken hier. Niks leuker dan andere toeristen kijken. Vooral dames met veel te hoge hakken die proberen te lopen over de kinderkopjes in deze wijk.

Parijs met kinderen

Nog een kleine tip: de Sacré-Cœur en Montmarte liggen op een heuvel. Er is een funicular die je kunt nemen naar boven en dan kun je op terugweg naar beneden lopen.

Parijs met kinderen

Stadionbezoek Paris Saint Germain

Is jouw zoon of dochter helemaal voetbalfanaat? Dan is een bezoekje aan het voetbalstadion van Paris Saint Germain  (PSG) een aanrader. Blogger Leonie bezocht samen met haar kinderen (7 en 9 jaar) het stadion en boekten een stadion tour.

ParisSaintGermain-1

Een stadion tour is niet elke dag van de week te boeken, dit is afhankelijk van het wedstrijdschema van de club.
Eenmaal aangekomen bij het stadion Parc des Pinces werd onze zoon al  helemaal wild om zijn helden groot aangeplakt op het stadion te zien. Binnen kun je op je eigen gemak de tour volgen, zonder gids, maar als je wilt is er een audioguide te beluisteren. Wij liepen op ons gemakje het stadion door.

ParisSaintGermain-2

Allereerst maak je een stop helemaal boven in de ring en heb je fantastisch uitzicht over het gehele voetbalveld. Vanaf boven loop je weer geleidelijk naar beneden; door de VIP-ruimte, door de perskamer en natuurlijk maakten we een stop in de kleedkamers. Eenmaal beneden mag je de grasmat van dichtbij bewonderen en kun je zelfs op de stoelen van de voetballers gaan zitten. Aan het einde van de tour bezochten we de PSG-fanshop en konden we natuurlijk niet zonder het shirt van de favoriete voetballer van onze zoon naar huis.

ParisSaintGermain-3

Wil je nu ook graag het PSG stadion bezoeken, boek dan hier je kaartjes. En als je nog tijd over hebt, wandel je een straatje verder om een kijkje te nemen bij het Roland Garros tennisstadion, deze liggen vlak naast elkaar.

Boottocht over de Seine

En zeker niet vergeten: maak een boottocht over de Seine! Varen vinden de meeste kinderen erg leuk en zo zie je de historische bruggen van een hele andere kant. En wat is de stad prachtig in het donker. Tegen de schemering (of als de kids langer op mogen blijven) zijn bouwwerken als de Eiffeltoren of de Notre Dame namelijk mooi verlicht.

parijs met kinderen

Louvre met kinderen

Met kinderen naar Parijs en toch ook de grote, bekende bezienswaardigheden bezoeken? Mijn tip: Kies er één per dag dat je in Parijs bent en zorg dat je er ook echt vroeg bent. Zo kozen wij voor het Louvre, omdat onze dochter op school een thema had gehad over Leonardo da Vinci en het haar leuk leek de Mona Lisa in het echt te zien.

We boekten online een ticket voor het eerste tijdslot van de dag. Zodra het museum openging, waren we er dus ook en liepen naar de Mona Lisa. Zelfs toen was er al een korte wachtrij, maar absoluut niet zo erg als een uurtje later toen we er nogmaals langs liepen.

parijs met kinderen louvre

Het Louvre is enorm groot en niemand wordt er blij van enorme afstanden te lopen. Ik wilde graag de Mesopotamische zaal zien, dus besloten we op te splitsen. Terwijl mijn man en dochter nog wat schilderijen bekeken, kon ik de zaal ontdekken. We huurden ook een audioguide (Engels), die wat meer kon vertellen over de kunstwerken.

Samen bezochten we nog de kleine, maar mooie afdeling met kroonjuwelen. De Egyptische tentoonstelling met mummies en sarcofagen is ook erg boeiend, maar onze dochter is al eens in Egypte en het Egyptische museum geweest en dat niveau heeft het niet. Je kunt hier echt de hele dag rondkijken, maar na twee uur vonden we het echt wel mooi geweest.

parijs met kinderen louvre

Atelier des Lumierès

Wat te doen in Parijs met kinderen? Geïnteresseerd in kunst, maar vinden je kinderen traditionele kunst maar saai? Bezoek dan samen het spectaculaire Atelier des Lumierès. Hier komen kunstwerken tot leven middels digitale projectie op de tien meter hoge wanden en vloer. Wij zagen de tentoonstelling ‘Dali & Salvador’. Geïnspireerd op de werken en ontwerpen van deze kunstenaars is er totaal nieuwe ervaring gecreëerd: verwacht een visueel spektakel op goedgekozen muziek. Onderdelen uit de schilderijen komen tot leven, worden uitgelicht of staan stil. Ervaar kunst op een nieuwe manier.

Atelier des Lumierès

Ateliers des Lumierès bevindt zich in een oude gieterij voor treinspoor onderdelen uit 1835. Deze locatie draagt absoluut bij aan de totale ervaring. Loop rond, kies een plek op het balkon of ga midden in de ruimte liggen gedurende de show van ongeveer 45 minuten (maar je mag zo lang blijven als je wilt). Praktisch: vanwege de populariteit is het verstandig om van tevoren online je kaartjes te boeken. Er zijn gratis kluisjes aanwezig om je jas en tas op te bergen.

Atelier des Lumierès

Sainte-Chapelle

In het midden van Palais de Justice bevindt zich Sainte-Chapelle. Een kapel met misschien wel de indrukwekkende glas-in-lood ramen van heel Parijs. De kapel is tussen 1241 en 1244 gebouwd in opdracht van Lodewijk IX voor het huisvesten van belangrijke religieuze relikwieën (waaronder een stukje van het kruis en de doornenkroon). Het gebouw bestaat uit twee lagen: in de benedenkapel een simpele kerk voor het paleispersoneel en boven de privékapel voor de koning. Het is deze boven-kapel die indruk maakt; namelijk 670m2 oppervlakte aan glas-in-loodramen (dat is 2/3 van de totale oppervlakte!). Het is dan ook zeker de moeite waard om middels de hand-out de 15-meter hoge ramen proberen te lezen. Je leest de ramen van links naar rechts en van beneden naar boven. Ze vertellen meer dan 100 Bijbelse verhalen. Geïnteresseerden kunnen middels het digitale scherm zelfs non uitleg krijgen over elk paneel.

Sainte-Chapelle is het enige overblijfsel van het Koninklijk Paleis. Tegenwoordig bevindt het zich in het midden van Palais de Justice. Je moet daarom door diverse scans heen voordat je de kapel mag betreden. Sainte-Chapelle

 Sainte-Chapelle

Paleis van Versailles

Wel Parijs maar dan net even anders, een bezoek aan Versailles. Leonie en haar gezin bezochten Versailles in de zomervakantie. Versailles is een van de grootste kastelen ter wereld en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Wij noemen het in de volksmond het paleis van Versailles maar het is eigenlijk een kasteel. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. En dat merken we meteen als we bij Versailles aankomen, er staan lange rijen voor de ingang.

Versailles met kids

Wij hebben gelukkig al vooraf kaartjes gekocht met een tijdslot en kunnen redelijk snel naar binnen. Je kunt een audiotour doen door het kasteel maar wij besluiten dat niet te doen en zelf rond te gaan kijken. Het eerste gedeelte van de looproute is wat saai, het zijn voornamelijk kamers met veel schilderijen. Maar dan komt het interessante gedeelte, de prachtig ingerichte (slaap)kamers van de voormalige koningen- en koninginnen en andere belangrijke figuren. We bezoeken natuurlijk ook de meeste bekende en een van de grootste zalen van van Versailles: de prachtige spiegelzaal.

Versailles met kids

We verlaten het kasteel en kijken rond in de wereldberoemde Franse tuinen van Versailles, ontworpen voor de Zonnekoning, Lodewijk XIV en zijn voor een groot gedeelte nog steeds hetzelfde als in die tijd. We zijn erg onder de indruk hoe enorm groot het is en zien uiteindelijk maar een gedeelte van de tuinen. In de tuinen vind je naast mooie beplanting en bloemenperkjes, vijvers, fonteinen en heel veel beelden. Tussen mei en november kun je op bepaalde dagen kijken en luisteren naar de muzikale fonteinen shows in de tuinen van Versailles. De tuinen van Versailles zijn elke dag geopend en de toegang is gratis (met uitzondering van de dagen waarop er fonteinen- en muziekshows zijn).

Versailles met kids

Toegang tot het kasteel van Versailles is voor kinderen tot 18 jaar gratis (en tevens voor inwoners van de EU onder de 26 jaar). In het laagseizoen is het kasteel ook op bepaalde gratis te bezoeken. Meer informatie over de openingstijden, tickets en voorwaarden voor gratis toegang vind je op de website van Versailles. Wij bezochten Versailles met de auto vanuit het centrum van Parijs en parkeerden (betaald) op het parkeerterrein vlak voor de ingang van het kasteel.

Versailles met kids

Nog meer tips? Wij zijn zelf fan van de Lonely Planet “Not for Parents”-serie en er is ook een Nederlandstalige optie. Met de Lonely Planet: verboden voor ouders ontdekken je kids zelf Parijs. Er is ook een Kidskompas – Parijs gids verkrijgbaar.

Disneyland Parijs

De stad Parijs combineren met het pretpark Disneyland Parijs? Zowel wij als onze blogger Leonie deden het tijdens een van onze bezoeken aan de stad. Lees in dit blog al onze tips voor je eerste keer Disneyland Parijs.

Disneyland Parijs

Kindvriendelijk hotel Parijs

Het vinden van een kindvriendelijk hotel in Parijs is nog niet zo makkelijk. Of nouja, makkelijk is het wel maar er is zo veel keuze dat het daardoor lastig kiezen is waar te verblijven tijdens een weekend Parijs met kinderen. En ondanks die vele opties, is het aanbod toch weer vrij beperkt als je veel wensen hebt. Zoek maar eens eens een kindvriendelijk hotel met familiekamer in Parijs voor 5 personen of een kindvriendelijk hotel met zwembad in Parijs, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen.

Het arrondissement waar je overnacht is ook erg bepalend voor het aanbod. In de buurt van de Eiffeltoren betaal je uiteraard meer voor een kindvriendelijk hotel in Parijs, dan in de buitenwijken. Je kunt alleen zelf de afweging maken of je voor gemak of prijs kiest. Wij sliepen bijvoorbeeld een keer in het 13e arrondissement omdat dichtbij het vertrekpunt van de bussen naar Paris Orly was en ook waar onze bus uit Metz aankwam.

We sliepen in het Quality Hotel & Suites Bercy Bibliothèque by HappyCulture een hele mond vol maar wel een heel fijn plekje. Onze lekkere, lichte kamer had een tweepersoons, een eenpersoonsbed en was sfeervol ingericht. Het was er rustig en in de kamer was zelfs een pantry waar we zelf wat konden opwarmen. Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

kindvriendelijk hotel parijs
kindvriendelijk hotel parijs

Een andere keer sliepen we juist weer in het Novotel Paris Centre Bercy. We kwamen deze keer uit de Franse Alpen en hoefden zo niet de stad helemaal door. Het is een luxe 4 sterrenhotel maar wel te boeken met gratis parkeren wat heel veel scheelt. Wat het helemaal af maakte is dat we vanuit onze kamer geweldig uitzicht hadden en zelfs de Eiffeltoren konden zien. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

Parijs hotel
Parijs hotel

Ga je een weekendje naar Parijs met kids met de trein dan is het 10e arrondissement in de buurt van het treinstation wellicht weer handiger. Bijvoorbeeld het sfeervolle maar toch betaalbare Hôtel Beaurepaire waar ze vierpersoons familiekamers hebben. Sowieso is Parijs met de trein een goed idee. Je bent vanuit de meeste bestemmingen in Nederland maar 2,5-3,5 uur onderweg en als je op tijd boekt kan je al vanaf 35,- per persoon naar Parijs. Bekijk hier de aanbiedingen van NS International naar Parijs.

Zoek je liever een hotel vlakbij de Eiffeltoren? Yooma Urban Lodge krijgt goed reviews van gezinnen. Dit is ook een goed hotel met familiekamer in Parijs voor een voor Parijse begrippen prima prijs. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen.

Meer tips lees ons blog over kindvriendelijke hotels in Parijs.

kindvriendelijk hotel parijs

Leuk restaurantjes in Parijs met kids

We krijgen regelmatig de vraag of we nog leuke adresjes en eet tips hebben in Parijs. In sommige wijken zoals Montmartre mag je al blij zijn als je een tafeltje kunt vinden. Wij lopen zelf dus vaak gewoon op goed geluk ergens binnen. De meeste restaurants in Parijs zijn niet perse kindvriendelijk maar frietjes hebben ze vaal wel. Anders zoeken we een pizzeria of een bakker op.

Mocht je toch wat willen proberen dan is een bezoek aan de La Felicitá foodhallen altijd een goed idee! Deze hippe foodhal bevindt zich in een voormalig treinstation (met twee echte treinen in het midden!) en kan 1.000 mensen gelijktijdig herbergen. Toch voelt het knus, er zijn overal hoekjes gemaakt die middels plantenwanden, vloerkleden en priklicht van elkaar zijn afgescheiden. Het eten is Italiaans georiënteerd en het smaakt fantastisch. Er zijn foodcorners met o.a. houtoven pizza’s, verse antipasti, een heuse pasta-bar en desserts te over. Geen trek in Italiaans eten? Er zijn ook burgers, frietjes en barbecue gerechten te bestellen.

La Felicità is een populaire spot onder de Parijzenaar, gelukkig komen zij pas laat binnen (rond 21.00 uur staat er een dikke rij om binnen te komen!). De foodhallen openen om 18.00 uur en vanaf 19.00 uur openen de foodcorners. Wij kwamen om 18.30 uur binnen; er was overal nog voldoende plaats.

La felicita

Ben jij wel eens in Parijs geweest met je kinderen? 

We vroegen de lezers van Gezin op Reis naar hun favoriete stedentrips met kinderen. Een deel van de tips en foto’s in dit blog is afkomstig van lezeres Sanne.

4 gedachten over “Parijs met kinderen: tips voor wie zin heeft in een ontspannen stedentrip”

  1. We hebben 4 kleinkinderen, als zij 10 jaar worden hebben wij een kado “een stedentrip” van
    4 dagen. Emma koos voor Parijsin 2005, Leon liever Londen in 2007, Daniel door corona pas dit jaar naar Parijs, super wel 36gr en nu de laatste Jonathan, wil ook graag naar Parijs, gaan in april. Ik heb genoten van je adviezen en voorkeuren, elk kind is anders dus ik heb voor de laatste weer een ander programma, maar de Eiffeltoren ( zelf lopend!) en het natuurhistorisch museum blijven hetzelfde.

  2. Wat gaaf, vorig jaar ben ik met mijn oudste zoon naar Parijs geweest. Ieder jaar ga ik apart met een van de kids een weekendje weg. Lekker 1 op 1 aandacht.

    Parijs is en blijft een super mooie stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top