Reisverslag: Annecy

0

Nadat Marcel mee heeft gedaan aan Alpe d’HuZes hebben we nog een paar dagen vakantie.

Vrijdag is echt even een dagje voor onze drietjes. Alle stress en spanning van deze week heeft toch onbedoeld ook haar uitwerking gehad op onze dochter, die niet altijd even makkelijk en vrolijk was. Vandaag krijgt ze alle aandacht die ze wil. We maken een mooie autotocht in de omgeving. Over de Col de Sarenne die berucht is omdat die voor de Tour de France-rijders in de beroemde etappe van 2013 (2x Alpe d’Huez) te gevaarlijk was. Het wegdek is slecht maar het uitzicht is echt de moeite. Heel veel besneeuwde bergtoppen, dorpjes in de diepte en watervallen die van de kliffen afkomen. We hebben een heerlijke lunch in een klein dorpje Clavans le Bas en spelen met de kippen bij Auberge du Savel. Het is ook mogelijk om te overnachten in een charmante bed and breakfast van Marie-Odile en Xavier Gonord.

annecy01

’s Avonds eten we met het hele team plus alle aanhang in Alpe d’Huez. Helemaal prima, behalve de ober die  geen woord Engels wil snappen op het moment dat er een pizza wordt besteld voor iemand die nog onderweg is. Zo klantonvriendelijk. We hebben het nu niet over de middle of nowhere maar over een toeristenrestaurant in een dorp gebouwd voor toerisme.

Op zaterdag verlaten we Alpe d’Huez. In plaats van direct terug te rijden maken we gebruik van het lange Pinksterweekend om een bezoek te brengen aan een tante die een huisje heeft in de buurt van Annecy. Het is maar twee uur rijden vanaf Alpe d’Huez maar je bent echt in een ander regio. We zaten eerst in een echt skigebied met veel dorpen gebouwd voor toerisme en we liepen tussen de liften. Voor mijn gevoel moest je daar echt op zoek naar mooie dingen zoals de bergmeren. Nu is elke bocht een verassing, mooie vergezichten (zonder skiliften ervoor) en kleine dorpjes waar echt geleefd wordt. We zitten in een regio met het nationale park Massief des Bauges. Een zogenaamd geopark met vooral karstrotsen. In deze regio zijn veel canyons. We nemen een kijkje bij de Pont du Diable waar mensen bezig zijn met canyoning. Canyoning hier heeft een veel hogere moeilijkheidsgraad dan de Wadi Mujib canyon die we in Jordanië deden. Marcel heeft het zich nog in zijn hoofd gehaald ook hier een berg te willen beklimmen: het wordt de Semnoz (bekend van de opstanding van de bergkoning Quintana in de Tour de France 2013).

annecy

Onze laatste echte vakantiedag gaan we ’s ochtends naar Annecy, een charmant en toeristisch plaatsje.  Zeker ook dankzij het helderblauwe meer dat ook de kanaaltjes door het stadje van water voorziet. Het meer geeft wat verkoeling op deze snikhete dag en er wordt dan ook volop gepicknickt aan het het water. In het centrum veel mooie gekleurde gebouwen en een kasteel. Het is Pinksteren en er is een grote markt wat betekent dat de Fransen hier massaal naar toe zijn gekomen. Het is dan ook echt dringen door de straatjes. We vinden een fijn terrasje en laten de drukte en gezelligheid aan ons voorbij trekken.

annecy

Met een baby kan je niet echt gaan canyonen maar we hebben een plek gevonden die ook geschikt is voor kinderen. De Gorges de Fier is een kloof waar een loopbrug is aangelegd. Je loopt ongeveer halverwege door de kloof en hebt de rivier onder je en nog steeds hoge steile rotswand boven je. Wij vonden het erg leuk hier door heen te lopen.  Ons kleine meisje wringt zich in de babydrager in alle bochten om alles te kunnen zien. Nog één keer lekker barbecueën en dan zit deze vakantie er toch echt op.

Zoals van te voren ook wel te verwachten, voelde deze vakantie anders dan normaal. Je bent vooral met het doel Alpe d’HuZes bezig. Luxemburg voelde wel echt als een weekendje weg en ook nadat de beklimming was geweest kregen we het vakantiegevoel. Wie zich afvraagt of ik nu Frankrijk fan ben geworden; nee, dat niet maar ik sta nu wel positiever tegenover het land.  

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.