Annecy met kinderen, de leukste bezienswaardigheden

4

Wil je een bezoek brengen aan Annecy met kinderen? Dit charmante Franse stadje is gelegen aan een helderblauw meer met besneeuwde bergtoppen in de verte. Met het sprookjesachtige uiterlijk is het geen wonder dat het stadje heel populair is bij toeristen. In de winter kan je in de omliggende bergen goed skiën.

Wij waren er echter in de zomer en besteedden een dag in dit charmante stadje buiten het hoogseizoen om, tijdens een lang vrij weekend. De smalle straatjes, de hitte en de mensenmenigte zijn niet prettig. We adviseren je dan ook om niet op zaterdag te gaan wanneer er de hele dag een antiek- en kunstmarkt is. Dan is het echt heel erg druk in Annecy.

Annecy met kinderen

Bezienswaardigheden Annecy met kinderen

Zwemmen en spelen in en aan het meer van Annecy

Aan het meer van Annecy liggen verscheidene parken en een aantal stranden zoals Imperial Beach en Marquisats Beach. Het centrale park Jardins de L’Europe dat op loopafstand van het oude centrum ligt heeft veel bomen en schaduw. Het is bij lokale families een populaire picknickplek. Ook een speeltuin ontbreekt natuurlijk niet. Wat ons betreft een hele fijne plek om even bij te komen van een bezoek aan het drukke stadje.

park annecy
park annecy

Vanuit het park kijk je uit over het voor de kust gelegen mini-eilandje Ile des Cygnes (Zwaneneiland). Je kunt een waterfiets of kano huren om hier zelf naar toe te varen. Aan de stranden zijn stukken afgezet die ondieper zijn, speciaal voor kinderen.

Meer van Annecy met kinderen

Stadswandeling door Annecy

Het oude centrum van Annecy is heel erg fotogeniek. De kronkelende straatjes, kanalen met water en gekleurde huisjes: soms is het zelfs wat te mooi. Kinderen hebben hier alleen geen boodschap aan tenzij je het leuk voor ze maakt met mooie verhalen.

Neem ze mee naar het Palais de L’Isle, een gevangenis op een klein eilandje midden in de stad. Dit gebouw uit de twaalfde eeuw is een van de meest gefotografeerde gebouwen van Annecy. Het werd gebouwd als een verstrekt huis maar werd later dus een gevangenis. Nu is het een klein museum over de geschiedenis van Annecy. Jammer genoeg zonder interactieve tentoonstellingen.

Annecy met kinderen
Annecy met kinderen

Wanneer je langs de Kathedraal van Saint-Pierre loopt kan je kijken of de deur open is. De inrichting van binnen is vrij simpel.

Tijdens ons bezoek aan Annecy was het erg warm. Gelukkig kwamen we meerdere fonteinen tegen waar even lekker gespetterd kon worden.

Annecy met kinderen

Boottocht over het Meer van Annecy

Diverse maatschappijen organiseren boottochten over het meer, variërend van een uur durende boottochten tot complete avondcruises inclusief diner. Je kunt ook zelf een waterfiets of een kano huren voor een kleine boottocht over het meer.

Annecy met kinderen

Het kasteel van Annecy

Het kasteel van Annecy stamt uit de Middeleeuwen. Het ligt wat hoger dan de rest van de stad en geeft dus een mooi uitzicht over de omliggende omgeving. Binnen de robuuste muren zijn diverse musea gehuisd. Het ecologisch museum is het leukste met kinderen. Dit museum heeft een aquarium en geeft een beeld van de dieren die in de omgeving wonen. Het archeologisch museum heeft voorwerpen vanaf het stenen tijdperk tot de middeleeuwen. In de kelder kan je kunst vinden en in een ander deel van het kasteel is ook nog een museum met klederdrachten. Daarnaast is er nog een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen, hier was ook een leuke speelruimte ingericht voor kinderen.

kasteel van Annecy
kasteel van Annecy
kasteel van Annecy

Bezienswaardigheden in de omgeving van Annecy

Genoeg gezien van de bezienswaardigheden van Annecy? In de directe omgeving binnen een half uur rijden zijn ook nog enorm veel activiteiten voor gezinnen. Wij bezochten de Gorges de Fier waar je via een loopbrug aan de rots door een canyon kunt lopen. Hier vlakbij bevindt zich het kasteel van Montrottier. In de omringende bergen zoals de Semnoz kan je in de wintermaanden goed skiën. In de zomermaanden is hier een rodelbaan die geschikt is voor het hele gezin.

Annecy met kinderen

Hotel in Annecy

Op zoek naar een leuk hotel in Annecy? Er zijn diverse hotels met familiekamer in Annecy. Bijvoorbeeld Hotel de Bonlieu welke goede beoordelingen krijgt van gezinnen. Lees hier meer reviews.

Voor gezinnen vinden wij het een betere optie om niet in Annecy te overnachten maar buiten het stadje. Zo verbleven wij in een leuk huisje op een half uurtje rijden van Annecy. Via Airbnb zijn diverse huisje te huren.

Wil je liever kamperen, dan zijn er rondom het meer van Annecy meerdere campings. Lees hier reviews en bekijk de prijs en beschikbaarheid.

Annecy
Annecy

Wij bezochten Annecy in 2014, maar dit blog is geüpdatet in 2019 met actuele informatie.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

4 reacties

  1. bedankt voor de link naar jouw post! Wow, Annecy ziet erg mooie uit. Wij gaan eerst naar Taloires voor een trouwerij en omdat zo “veer” weg is, blijven wij dan een weekje. Zijn jullie met de auto heen gereden? Ik twijfel nog, vliegen naar Geneve or met de auto.

    shere

    • Wij zijn met de auto gegaan omdat we naar Alpe D’Huez gingen. Het is wel te doen op de heenweg zijn we twee nachtjes gestopt in Luxemburg maar op de terugweg in een keer terug gereden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.