Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Hotspot: Gorges de Fier

Hotspot: Gorges de Fier

Een kloof op een veilige manier bekijken met kinderen? Het kan bij Gorges de Fier waar dit natuurverschijnsel voor het hele gezin toegankelijk is. In deze canyon is en loopbrug aangelegd die ongeveer halverwege vastzit aan de rots. Je loopt langs de rotswand heen die nog een stuk boven je uitstrekt en onder je zie de stromende rivier. Onze dochter wurmde zich in de Ergobaby-drager in allerlei bochten om toch vooral alles te kunnen zien. Een bezoekje is niet allen leuk voor ouders met kids maar voor iedereen die op een makkelijke manier een kloof wil bekijken. Met of zonder kids, iedereen kan genieten van de avontuurlijke wandeling door de  Gorges de Fier.

Gorges de Fier

Het is erg gaaf om door de canyon te lopen en te zien hoe het water zich een weg naar beneden heeft gebaand naar. Er is ook een punt in de wandeling waar je de diverse waterstanden van de afgelopen paar jaar kunt zien. Het is toch wel eng om te zien en horen hoe snel het water meters omhoog kan schieten bij een beetje regen. Om alles veilig te houden voor toeristen kan de canyon dan ook gesloten worden bij regen.

Doordat je in een cayon loopt met bomen boven je en een koele rivier eronder is het op de route een stuk koeler dan buiten de canyon. Wel zo fijn op een warme zomerdag. De lichtinval door de bomen geeft een speels effect op de rotswanden. Door het grote licht en donker contrast is fotograferen jammer genoeg niet zo makkelijk.

Gorges de Fier

Op een gegeven moment loopt de loopbrug de canyon uit. Hier is nog een stuk pad waarbij je bovenop de canyon loopt. Verschillende informatieborden geven uitleg over het ontstaan van de kloof. Naast het wetenschappelijke verhaal is er ook ruimte voor een legende. Dit verhaal met een overspelige prinses, jaloerse page en echtgenoot die de geheime liefde in stukjes wilde hakken vonden we alleen nou niet direct geschikt voor kleine kinderen.

Je loopt dezelfde weg door de canyon weer terug.

Praktische informatie Gorges de Fier

De loopbrug is niet op alle stukken even breed en je kunt dan ook geen kinderwagen mee nemen. Een babydrager is wel goed mogelijk en het is ook veilig genoeg om jonge kinderen zelf te laten lopen.

Je kunt de Gorges de Fier vinden in Lovagny op een kleine 20 minuten rijden vanaf Annecy. Entree kosten zijn 5,50 Euro voor volwassenen en 3 Euro voor kinderen van 7 tot 16 jaar. Wij waren een uur kwijt aan ons bezoek.

Omgeving Gorges de Fier met kinderen

Op enkele minuten vanaf de kloof bevindt zich het kasteel van Montrottier. Deze is te bezoeken met een rondleiding. De rivier die door de canyon loopt is een populaire zwemplek bij de lokale bevolking. Je kunt dus makkelijk een hele dag doorbrengen rondom Lovagny.

Gorges de Fier

Er zijn in deze omgeving nog meer canyons. Sommige zoals de Pont de Diable zijn erg uitdagende canyoningplekken. Andere zoals Terneze zijn ook geschikt voor beginners en oudere kinderen. Bij deze plaatsen geen loopbrug, maar het echte werk. Abseilen, klimmen en klauteren door de rivier.

 

1 reactie op “Hotspot: Gorges de Fier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top