Home / Voorbereiding / Producten / Review: Aeromoov reisbed

Review: Aeromoov reisbed

Wij testten het Aeromoov reisbed, een lichtgewicht kinderbedje dat je om kunt toveren tot een verhoogde box en wat ook nog eens enorm snel op te vouwen is.

Onze vaste lezers weten dat we meestal reizen met het Deryan travelbedje, en dat we enorm aan het stuntelen waren met het Nomad Kids travel bed. Onze dochter is inmiddels wat ouder zodat ze in een groot bed kan slapen maar na het testen van het Aeromoov reisbed had ik gewild dat we dit reisproduct eerder hadden leren kennen. Er wordt heel wat beloofd, zoals opzetten in 2 seconden maar het wordt ook echt waargemaakt.

Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid van het Aeromoov reisbed.

Aeromoov reisbed
Op de verhoogde stand, ideaal voor baby’s

Hoe werkt het Aeromoov reisbed

Het Aeromoov reisbed heeft een vierkante vorm en lijkt niet echt op andere reistentjes maar meer op een opklapbedje. Op de website beloven ze dat het in 2 seconden uit te klappen is en dit is ook gewoon echt zo. Geen gestuntel of gedoe, een klittenband sluiting weg halen en het bedje klapt vanzelf open.

Het hele bedje wordt geleverd in een grote platte zwarte tas van 72x71x12cm. Dit is ook direct het enige nadeel dat we hebben ontdekt aan de Aeromoov. Het is in opgevouwen vorm te groot om mee te nemen in het vliegtuig. Bovendien weegt het wat minder dan 5 kilo, wat dan misschien licht is maar voor een verre reis te zwaar. Dit is dus echt een reisbedje voor wie met autovakantie gaat of het wil gaan gebruiken voor logeerpartijtjes in eigen land.

Aeromoov reisbed
sluiting los
Aeromoov reisbed
open klappen
Aeromoov reisbed
Neerzetten in 2 seconden

Haal het bedje uit de tas en plop: het staat. Vervolgens is het een kwestie van het matrasje erin leggen en je kind kan gaan slapen. Wat een bijzondere en slimme optie is met het Aeromoov bedje, is dat je er een verhoogde box in kunt maken. Door middel van een rits is er een extra laag te creëren hoog in het bedje en het matrasje wat uit 2 delen bestaat past ook hier in het smallere bovenstuk. Baby’s kan je dus gewoon hier neerleggen en zo hoef je zelf niet telkens te bukken. Dit maakt de Aeromoov een heel handig product voor kinderen van meerdere leeftijden.

Het Areomoov reisbedje heeft in uitgevouwen vorm een formaat van 130x92x63. Onze dochter kon er met 3,5 jaar nog net comfortabel in slapen (ze is 100cm). Maar ik zou zeggen dat het vooral geschikt is van 0 tot en met 3 jaar. Het Aeromoov bed is van deels voorzien van gaas dus je hebt altijd zicht op je kindje. Wel zo fijn.

Extra accessoires Aeromoov bed

Je kunt bij het Aeromoov bed ook meerdere accessoires kopen. Het is een beetje jammer dat die niet standaard meegeleverd worden. De accessoires zijn betaalbaar en ik snap ook dat niet iedereen alles nodig zal hebben. Je kunt een op maat gemaakt hoeslaken bestellen, maar ook een eigen laken of hoeslaken gebruiken.

Ook los te bestellen een muskietennet waarmee je het bedje volledig kunt afsluiten. In tegenstelling tot andere reistentjes die standaard al helemaal afgesloten zijn in dit bij de Aeromoov een extra optie. Persoonlijk zou ik dit altijd direct erbij kopen want muggenbulten zijn zo zielig bij jonge kindjes. De andere optie is een zonnescherm

Aeromoov reisbed muggengaas
Aeromoov reisbed zonnescherm

. Ideaal wanneer je naar een zonnige bestemming op vakantie gaat en je kindje ook buiten wil laten slapen of spelen in de Aeromoov. 

Ervaringen Aeromoov reisbed

We hebben het Aeromoov reisbed getest tijdens een korte vakantie in Duitsland. We waren erg tevreden over het gebruik van het Aeromoovbedje.

Opzetten was echt zo gedaan, en weer inklappen ook, hoewel ik wel even de instructievideo online had bekeken.

Het is Aeromoov bedje is veel compacter en minder zwaar dan een gewoon opklapbedje. Je kunt het met een hand tillen en functioneert net zo goed, een alternatief dus voor een opklapbedje voor op reis.

Wanneer je geen vliegplannen hebt, dan heb je niks meer nodig dan dit product. Bij het inpakken van de auto moet je wel even nadenken waar je dit platte pakket neer gaat leggen. Wij vonden onderop of bovenop handig. Je bent in ieder geval veel minder ruimte kwijt dan met een traditioneel campingbedje. Alleen als je een hele kleine achterbak hebt dan kan het nog wel eens lastig worden een plekje te vinden.

Aeromoov reisbed

We hebben het muggengaas en de zonnescherm niet nodig gehad maar deze wel even getest in de tuin. Beide werken goed. De boxfunctie waardoor jonge baby’s hoger kunnen liggen is ook echt een slimme uitvinding.

Ook enthousiast? Bekijk de actuele prijs hier of check voor aanbiedingen van Aeromoov

We hebben een exemplaar ontvangen voor deze test. We worden niet betaald voor product reviews en delen bij alle producten die we testen onze persoonlijke ervaringen.  

10 gedachten over “Review: Aeromoov reisbed”

  1. Dankje Tikva voor de uitgebreide reviews! Is de bijgeleverde matras van Aeromoov voldoende dik, zodat baby er gerust een week comfortabel op kan slapen?

  2. Als je mocht kiezen tussen de deryan en de aeromoov, welke zou je dan voor kiezen. Wij twijfelen namelijk tussen beide.

  3. is het stevig genoeg? Ik vraag me af of kindjes er niet kunnen uitvallen als het zo gemakkelijk kan opgeborgen worden? Ook de vraag of je zowel het muggennet als het zonnescherm tegelijkertijd kan opzetten?

  4. Is het echt te groot om mee te nemen in het vliegtuig? Het Deryan tentje is geen succes voor onze dame (tentje uberhaupt niet, ze rolt er half uit en dan is het klamboe effect weg). Daarom zijn zij op zoek naar andere alternatieven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top