Home / Voorbereiding / Producten / Review: Nomad kids travel bed
nomad kid travel tentje

Review: Nomad kids travel bed

Wij testen het Nomad kids Travel bed en vertellen je onze ervaringen met dit Nomad kinderbedje voor op reis. Onze vaste lezers zullen weten dat we zelf altijd reizen met een vergelijkbaar product, de Deryan Travelcot. We kregen echter zo vaak de opmerkingen van verschillende van onze lezers dat het Nomad Travel bed ook heel fijn is dat we hebben besloten deze uit te testen.Check nu direct de aanbieding van het Nomad Kids Travel bed.

nomad kid travel bedje

Onze ervaringen Nomad Kids travel bed

Het eerste wat ons opviel aan het Nomads Kids Travel bed, nog voor we het hadden aan  geschaft, was de prijs. Met een vanaf prijs van €169,95 is het Nomad Kids Travel bed flink duurder dan andere campingbedjes en bijna het dubbele in prijs als het eerdere genoemde Deryan bedje. Dan moet je ook nog opletten dat sommige aanbieders goedkoper lijken te zijn maar dan is het matrasje (vanaf prijs €39,95) niet inbegrepen is. 

Wanneer de bestelling binnen is, blijkt dat het Nomad kinderbedje in een lekker compact pakketje komt. Vergelijk het met de vorm van een slaapzak. Heel handig voor wie zoals wij graag gaat backpacken want dit pakketje past dus prima in of aan een rugzak. Het tentje weegt 1750 gram maar daar komt nog een matrasje bij van 750 gram (ter vergelijk: de Deryan weeg een kleine 3 kilo).

nomad kids travel bedje
nomad kids travel bedje

Bij het uitpakken zien we de tentstokken en haringen? De Nomad baby tent is in ons geval alleen bedoeld zodat onze dochter een eigen slaapplekje heeft in het hotel of guesthouse. Ik kan toch moeilijk haringen in het tapijt slaan. In uitgevouwen vorm is het Nomad kinderbedje 118x68x75 centimeter. Onze dochter kan er met haar 3 jaar dus prima in slapen. Het bedje is volledig dicht en voorzien van muggengaas wat zeker op tropische bestemmingen heel fijn is.

Op een ander blog las ik dat iemand er 4 minuten over deed om het Nomad Kids Travel bed op te zetten. Ik ben de eerste keer 25 minuten bezig geweest waarna ik het vloekend opgaf. Voor kampeerders is dit vast heel logisch maar ik had het tentje staan zonder de stokken door de stof gedaan te hebben. Met de stokken door de stof kreeg ik het tentje echt niet omhoog. Bovendien heb ik echt veel ruimte nodig om de stokken erin te krijgen. Niet handig in een krappe hotelkamer. Ik verlangde terug naar mijn Deryan tentje dat in één klap staat.

nomad kids travel bedje

Na een paar keer komt de handigheid wel. Alle spanbanden helemaal los en beginnen aan de kant zonder spanbanden. Dan is het Nomad Kids Travel bed echt wel relatief snel op te zetten. Nadat de stokken erin zitten, trek je de banden aan: dit zorgt voor een goede stevigheid. Door de vorm en de hoogte voelt het bedje van binnen ruim aan.

Het uithalen van de tentstokken is gewoon niet aan mij besteed. Ik moet best wel veel kracht zetten ze los te krijgen, of er blijft er weer een steken. Zeker als je een vroege bus of vlucht wil halen is zo’n tentje echt het allerlaatste wat je opruimt omdat je je kind zo laat mogelijk wakker wil maken. Juist met stress ga ik klungelen.

Conclusie review Nomad kids Travel bed

Onze dochter slaapt in zowel de Deryan Travel cot als in het Nomad Kids Travel bed prima. Voor haar maakt het dus niet uit. Voor onze volgende lange reis lijkt het ons duidelijk welke van de twee wij meenemen. Het gemak van snel neerzetten en afbreken is bij ons doorslaggevend maar het speelt ook mee dat de Deryan Peuter nog net wat meer ruimte geeft (136x84x62 cm groot vs 118x68x75)

Nomad Kids Travel Bed

Toch snap ik wel waarom andere ouders zo enthousiast zijn over dit product. Niet iedereen gaat op het type vakantie waarbij je om de 2-3 dagen je tas weer meer pakken.

Er zijn zeker een aantal factoren waarbij het Nomad kinderbedje echt beter is dan de Deryan. Een groot voordeel is dat je minder contact hebt met de grond en het Nomad Kids Travel tentje dus goed isoleert, fijn als je naar een koude bestemming gaat. Ook het matrasje is dikker. Het meenemen in opgevouwen vorm is erg handig. Je hebt dan een prettig formaat en weinig gewicht. Is je kind een drukke slaper dan is het fijn om te weten dat dit tentje erg stabiel staat door de tentstokken. Je moet wel echt bewust heel wild tekeer gaat om de Nomad Kids Travel bed om te gooien. Het feit dat je zowel een bovenopening als een zijopening hebt is ook erg praktisch. In krappe ruimtes kan je kind er dus altijd in en je kunt dit tentje ook makkelijk gebruiken als box. Sommige ouders vinden het ook fijner dat dit tentje van katoen  is omdat hun kind veel zweet in een polyster tentje.

Onze conclusie is dus dat dit een zeer handig product is, maar dat je wel goed moet kijken naar het type reizen dat je gaat ondernemen. Er zijn namelijk ook goede goedkopere alternatieven

Nomad Kids Travel bed Kopen

Sommige aanbieders bieden dit product wel eens goedkoop aan maar dan zonder matrasje.  Daarom adviseren we je te kopen bij een gerenommeerder webwinkel zoals Bever.nl of Bol.com. Bekijk hier de actuele prijs van het Nomad kids travel bed inclusief matrasje.

Wat vind jij? Deryan, Nomad Kids Travel bed of heb je nog een ander product wat volgens jou ideaal is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top