Home / Voorbereiding / Producten / Review: Travelkids Thailand

Review: Travelkids Thailand

Op zoek naar de leukste reisgids voor kinderen. In onze producttest rubriek bespreken we elke maand een kinderreisgids of een kinderreisgidsen serie, deze keer “Travelkids Thailand”, “Het leukste reisboek over Thailand voor kinderen, waar volwassenen jaloers op zijn”

Travelkids Thailand

Het boek: Travelkids Thailand

Travelkids Thailand belooft heel wat maar de eerste indruk is direct goed. Deze reisgids is maar liefst 208 pagina’s dik. De gids is echt een combinatie van nuttige informatie, grappige weetjes en dingen die je kinderen kunnen doen. Zo kan je een verzameling plakken in het boek, een tekening maken of invullen waar je allemaal geweest bent.

De gids bevat heel veel uitgebreide informatie en weetjes die je niet in een normale reisgids tegenkomt en die speciaal voor kinderen interessant zijn. Zoals hoe het op Thaise scholen eraan toe gaat, hoe je de sport Takraw speelt en hoe het vuilnisophaalsysteem werkt in Thailand. Ook staat er informatie in over bijvoorbeeld het boeddhisme en de tempels in Bangkok, maar dan wel op zo’n manier uitgelegd dat het begrijpelijk is voor jonge lezers. Het hele boek is voorzien van veel foto’s in kleur.

Travelkids Thailand

De Travelkids Thailand is echt een ander soort reisgids dan gewone gidsen. Je kunt met deze gids geen reis uitstippelen want er is weinig informatie over bestemmingen. Het is echt bedoeld om kinderen antwoord te geven op alles soorten vragen die maar bij ze opkomen. Je kunt het boek zowel voor als tijdens de reis lezen, maar ik adviseer om het al vast wat eerder aan te schaffen. Ook in Nederland is het leuk te lezen over de verschillende vervoersmiddelen in Thailand en dan ervaar je het eenmaal op reis toch weer anders.

Het enige nadeel van de Travelkids Thailand is wat mij betreft de indeling van het boek.  Deze is namelijk geschreven als een dwarsligger waarbij je van boven naar beneden leest in plaats van rechts naar links. Omdat het boek zo dik en zwaar is blijft het niet lekker openliggen.

Travelkids Thailand

Het boek is ongeveer zo groot als een Lonely Planet maar wel zwaarder. De Travelkids Thailand is voor veel leeftijden geschikt. Tieners zullen misschien niet meer gaan kleuren maar wel veel nieuwsgieriger zijn naar sommige onderwerpen die besproken worden zoals crematie of “wat ben je mooi wit”. Dit maakt dat de Travelkids Thailand bij veel verschillende leeftijden in de smaak zal vallen, eigenlijk vanaf de groep 5 op de basisschool tot en met de middelbare school. Doordat er ook doe-gedeeltes in het boek zitten, blijft het ook na de vakantie in Thailand een leuk boek om te hebben. Kortom, een echt leuk boek om aan je kinderen te geven als voorbereiding op een vakantie naar Thailand.

route thailand

 

Travelkids Thailand

Kopen

Meer informatie over dit product check de website, het boek is te koop in diverse boekhandels en natuurlijk ook hier online.

Lees meer reviews van de andere kinderreisgidsen die wij getest hebben:

4 gedachten over “Review: Travelkids Thailand”

 1. He Tikva en Marcel,
  ik heb het boek net besteld, mijn zusje gaat zondag voor een half jaartje naar Thailand en het leek me een erg leuk cadeautje 😀
  Veel liefs
  Julia

 2. Bianca Kroon

  Onze dochter van 9 is ontzettend leergierig en geïnteresseerd in andere landen en culturen. Ik zie al helemaal voor me hoe ze ons voor en tijdens onze Thailand-vakantie voorziet van allerlei leuke wetenswaardigheden

 3. Judith van der Linden

  Ohhhh dat zou leuk zijn! Mijn zoon en ik hebben een reis naar Thailand op de planning staan voor volgend jaar. Dit boek zou al veel voorpret betekenen!

  1. Kristel De Schryver

   Dat zou super tof zijn! Mijn vriend en ik hebben in augustus voor het eerst een reis naar Thailand op het programma. Dit zou de eerste keer zijn dat we zo een verre reis maken samen met zijn 2 kinderen. Ze stellen vaak veel vragen hierover. Dat zou een leuk hulpmiddel zijn ter voorbereiding en ter begeleiding van de reis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top