Home / Voorbereiding / Producten / Review: Deryan Travel cot peuter
header deryan travelcot peuter

Review: Deryan Travel cot peuter

De Deryan Travel cot Peuter is een grotere versie van de Deryan babyversie die we met heel veel plezier hebben gebruikt tot onze dochter 2 jaar was.

Bekijk direct de prijs en beschikbare modellen van de Deryan Peuter.

Hoe werkt de Deryan Travel cot peuter

De Deryan Travel cot peuter wordt geleverd in een tas. Hierin zit een slaapmatje met aanritsbare slaapzak, een opblaasbaar matrasje en een in elkaar gedraaid tentje dat met elastische banden bij elkaar gehouden wordt. Maak de banden los en de tent schiet direct open en je hem zo neerzetten.

Deryan Travelcot peuter

Onderin het tentje zit en apart compartiment, hier gaat het opblaasbare matrasje in. Het extra stoffen slaapmatrasje maak je met klittenband vast in het tentje zelf. Hier kan je ook een bovenkant aan vast ritsen waardoor een slaapzak ontstaat.

Deryan Travelcot peuter

Het tentje is van boven bijna volledig open te ritsen en is deels doorzichtig en voorzien van muggengaas. Erg prettig want de gezondheid van je kindje op reis is erg belangrijk.  Opvouwen van het tentje doe je door deze weer leeg te halen en dan zijkanten in elkaar te draaien. Dit is een beweging die even wat oefening vereist.

Verschil Deryan Travel cot baby en Deryan travel cot peuter

Heb je net als wij al ervaring met de babyversie en wil je nu overstappen op een groter exemplaar? Of twijfel je of de Travel cot baby of de Travel cot Peuter moet aanschaffen? Het formaat en gewicht is niet het enige verschil, al maakt dit natuurlijk wel uit.

Deryan Travelcot peuter

De peuterversie is uitgevouwen 136 x 84 x 62 cm groot en de babyversie is 120 x 75 x 46 cm. Zoals aangegeven is de laatste ongeveer geschikt tot 2 jaar en de peuterversie tot 4 of 5 jaar. Opgevouwen is de babyversie ongeveer 30% kleiner en een kilo lichter dan het Deryan peuter tentje. Nog steeds blijft het met 45x45x15 en maar 3 kilo een heel licht pakketje.

Het andere groot verschil tussen de Deryan baby en de Deryan peuter is dat de peuterversie met een aanritsbaar slaapzakje komt. Daarnaast is de Travel cot peuter van binnen beter verdonkerd dan de baby versie.We hebben de optie om over het gaasgedeelte nog een extra afsluiting te ritsen waardoor er alleen door de stukjes gaas aan de bovenkant van de zijkanten nog licht kan komen.

Deryan Travelcot peuter

Onze ervaringen met de Deryan travel cot peuter

Net als met de babyversie is onze dochter erg blij met haar slaapplek. Het voelt hier vertrouwd en ze heeft haar eigen plekje, hoe vaak we tijdens een vakantie ook van hotel wisselen. Ze vind het echt leuk om hier in te slapen en ziet het als haar eigen bedje.

Deryan Travelcot peuter

Dankzij het gaas heeft ze geen last van muggen of andere nare beestjes. Het is ook fijn dat dit Deryan tentje donkerder is dan de babyversie waar we nog wel eens een extra laken overheen deden. Het enige nadeel blijft dat er in koude landen toch best wat kou vanaf de grond kan komen. Tot nu toe hebben we de peuter versie alleen gebruikt in warme bestemmingen zoals Thailand en Myanmar maar met de babyversie was dit probleem op te lossen door het Deryan tentje op een extra deken te zetten. We gaan er vanuit dat dit ook werkt voor de peuterversie.

Als met al blijft het voor ons een onmisbaar reisartikel wat ons veel gemak geeft en geld bespaart. We hoeven nu nog geen drie-persoonskamers te boeken maar kiezen voor ruime twee-persoonskamers. Bovendien is het voor onze dochter veel fijner haar eigen plekje te helpen dan telkens een nieuw bed.

De Deryan Travelcot peuter is te bestellen bij diverse babyspeciaalzaken zie Deryan Travelcot peuter of vergelijk de prijzen van de travel-cot bij Babypark

Deryan is op geen enkele wijze betrokken bij deze review.

16 gedachten over “Review: Deryan Travel cot peuter”

 1. Hoi Tikva,

  We gaan volgende maand met onze dochter van 3 backpacken door Indonesië en omdat dit tentje me ideaal leek, heb ik er eentje geleend. Ik schrok alleen een beetje van de omvang van het opgevouwen tentje in de tas. Ik vroeg me af hoe jullie het tentje altijd vervoeren. Doen jullie het in je backpack of neem je het op een andere manier mee?
  Bedankt alvast! Susanne

  1. Hallo Suzanne, de peuter past helaas niet in de tas, de baby wel. Wij dragen hem gewoon los. Als je met binnenlandse vluchten zit of toch liever niet los draagt dan met spanbanden op de backpack vastmaken en regenhoes erover.

 2. Hoe doen jullie dit met het slaapzakje? Gebruiken jullie deze al meteen vanaf een jaar? Dan alleen pyjama of romper? Ik heb het tentje al een tijdje liggen, maar blijf slepen met het campingbedje. Ze ligt thuis ook op een aerosleep, misschien nog een extra stap. Hebben jullie een tip? Alvast bedankt!

  1. We hebben eerst de baby versie van de Deyran gebruikt die is zonder slaapzakje. Bij de peuter gewoon in de slaapzak en als het koud was nog een pyjama erbij.

   1. Hoi! Wij hebben thuis ook de aerosleep voor onze zoon, maar hij sliep, toen hij 11 maanden was, prima in de babyversie. Alhoewel ik het in het begin ook spannend vond. Onze zoon heeft altijd in zijn ‘gewone’ slaapzak in het tentje gelegen, en afhankelijk van het weer wel/geen pyjama aan. Nu we de peuter versie hebben, heb ik ook niet de bijbehorende slaapzak gekocht, maar gebruik ik gewoon de slaapzakken die we thuis ook gebruiken.
    Veel plezier met het gebruik ervan!

   2. Mag ik vragen hoe jullie dit doen met laken en dekentje?
    Wij zitten te denken aan de peuter dyrean onze dochter is bijna 8 mnd. En ze draagt een spreidbroek maar dat is volgends mij geen probleem.

    Alvast bedankt

    1. Onze dochter sliep het liefste in een slaapzak. In warme landen was dat genoeg in koude landen hadden we een extra deken. Laken gebruikte we niet want die kan je nergens aan vastmaken. Wat erin zit was prima en wasbaar maar ik weet dat sommige ouders nog en extra hydrofiele doek oid gebruiken.

 3. We gaan over een paar weken 4 weken naar Thailand. Alleen onze kleine (12 maanden) heeft nog nooit in een Deryan (baby variant) geslapen. Ik laat hem nu er overdag mee spelen, maar heb je tips om het geleidelijk aan uit te proberen? We zijn een beetje bang dat als hij de eerste keer erin ligt en het niet bevalt het een absolute NO GO area voor hem wordt. Plus wij vinden het wel lastig i.v.m. we zelf een claustrofobisch gevoel erbij krijgen, maar is meer ‘ons’ ding :-). Misschien anders de peuterversie aanschaffen?

 4. Wij hebben pas een deryan peuter tentje aangeschaft voor onze reis naar Thailand. We vinden het pakket nog best groot en zal veel ruimte in beslag nemen wanneer je deze in backpack stopt. Hoe nemen jullie dit tentje mee? Aan buitenkant van backpack bevestigen?

   1. Bedankt. Gebruiken jullie in warme landen ook het welcool matrasje? Helaas kan ik deze nergens meer vinden. Bij de Deryanshop is deze uitverkocht.

 5. Wij hebben de peuterversie en zijn er tevreden over. Alleen de laatste tijd wil ze er niet in slapen, dus we laten haar op reis op ons bed in slaap vallen en leggen haar dan slapend erin over. Niet ideaal want je kan dan de rits niet dicht ritsen zonder dat ze wakker wordt.
  Dus nu lieten we die dan maar open. Niet comfortabel omdat je bang bent dat ze s’nachts eruit kruipt als jij slaapt.

  Binnenkort gaan we naar Bali en daar willen we ivm muggen echt dat ie dicht kan. Heb je een tip voor ons?
  Wij overwegen hierom ook de aeromoov omdat ze dan van bovenaf erin kan worden gelegd en dat is wel makkelijker, alleen weet ik niet of je dan de bovenkant moet dichtritsen of dat je er simpelweg iets oplegt zoals een klamboe.
  Het lijkt me ook een handig alternatief als box, zodat je haar soms ook even los kan laten nu ze zo aan het rondtijgeren is. Maar die aeromoov kost best wat geld…

  Ik wil je bedanken voor je site, ik heb er heel veel aan! Superleuk.
  Alvast bedankt voor je reactie!

 6. Wij hebben de peuterversie. De laatste reis moesten we haar echt slapnd erin leggen anders lukte het niet en wilde ze eruit. Als ze dan erin lag en sliep, probeerden we de rits te sluiten maar dan werd ze door dat geluid zo dichtbij helaas wakker.
  Heb je daar nog een tip/idee voor? Wij gaan binnenkort naar Bali en willen zo graag dat ze dan dmv de travelcot dicht te hebben, beschermd wordt tegen muggen.

  Overigens overwegen we toch een reisbed zoals een campingbedje waar ze ook als bij een box in kan spelen zonder steeds weg te kruipen. Ik zag de aeromoov maar dan vraag ik me af hoelang je daar mee vooruit kan qua leeftijd ongeveer.?

  1. Aeromoov kan ze minder lang in dan de Deryan peuter. Bovendien is die voor in het vliegtuig wel enorm groot. Fijn product maar echt voor een autovakantie. Thuis oefenen met de Deryan??

   1. Andere optie is de peuterbox van deryan. Tentje is los te gebruiken zonder frame en kan dicht vanboven (de oudere versie in ieder geval met rits, de nieuwe versie met een klepje.

 7. Helemaal mee eens, super handig! Wij hebben de kleinere en de grotere ook allebei gehad. De tentjes zijn op veel plekken geweest! Naar de zon, naar de sneeuw, op hotelkamers, in houten bungalowtjes, op het gras, op het strand, etc. Soms op een bed (niet doen als je kind veel beweegt of als je er niet vlak bij ligt) en op de grond. Ideaal. Wel hield ik (in warme landen) vaak een stukje van het ritsje open.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top