Home / Voorbereiding / Producten / Review Dooky Travel Chair

Review Dooky Travel Chair

Ken je de Dooky Travel Chair al? Het is een opvouwbare kinderstoel. In Nederland hebben de meeste restaurants eigenlijk altijd wel een kinderstoel te leen, maar hoe vaak zie je die eigenlijk als je in het buitenland bent? Onze ervaring is dat kinderstoelen vaak niet aanwezig zijn en hoe verder weg je gaat, hoe slechter het aanbod blijkt.

Tijdens onze reis door Griekenland merkten we al dat kinderstoelen eigenlijk alleen aanwezig waren in de bekende toeristische hotspots. Ga je wat meer van de gebaande paden af, dan zijn ze vaak niet meer te vinden. Erg jammer, omdat je dan als ouder (en kind) toch wat minder ontspannen kunt zitten en eten. Het eten wordt dan al snel afgeraffeld, omdat het nou eenmaal niet altijd comfortabel is om met een kind op schoot te eten. Denk aan grijpgrage handjes die het eten van tafel willen trekken, waardoor zelf eten alleen maar lastiger wordt. 

Dooky Travel Chair

Met de Dooky Travel Chair verander je een normale stoel heel eenvoudig in een kinderstoel, zodat je zelf je handen hebt om te genieten van de (lokale) keuken en je kindje zelf ook wat meer vrijheid heeft in plaats van bij papa of mama op schoot te moeten blijven zitten. 

De Dooky Travel Chair maakt net als de MiniMonkey Minichair gebruik van een gesp systeem. Het is niet de kleinst opvouwbare kinderstoel, mede door de grote band die je gebruikt om de Dooky Travel Chair te bevestigen aan een gewone stoel, maar hij past alsnog gemakkelijk in een rugzak of luiertas.

Dooky Travel Chair

De Dooky Travel Chair is te gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelf rechtop kan zitten, vanaf ongeveer 6 tot 36 maanden. De Dooky Travel Chair is gemakkelijk en stevig te bevestigen aan een gewone ‘volwassen’ stoel door middel van een brede klittenband band. Voor extra beveiliging maak je hem ook nog eens vast met een gesp die gemakkelijk te verstellen is. 

Dooky Travel Chair

Wat ons vooral opviel tijdens het gebruik, is dat hij niet op alle stoelen even gemakkelijk te bevestigen is. Stoelen met een dichte rugleuning zijn geen probleem, maar zodra stoelen een deels open rug hebben, voelt het minder veilig. Zeker als je kindje kan gaan staan, geeft de Dooky Travel Chair in dat geval te veel ruimte, hoe strak we hem ook vastzetten. 

Dooky Travel Chair

Heb je eenmaal de Dooky Travel Chair bevestigd aan een stoel, dan is het eenvoudig om je kindje in de stoel te plaatsen. De Dooky Travel Chair maakt gebruik van een harnasgordel, met twee riempjes over de heupjes en twee over de borst. Doordat je kindje ook twee riempjes over de borst heeft, kan hij of zij niet goed bij de tafel komen en is het eten op tafel veilig voor grijpgrage vingertjes. 

Dooky Travel Chair

Persoonlijk vond ik de gespen erg stug ope gaan. Vandaar dat wij de gespen ter hoogte van de heupjes vastlaten. Op deze manier hoeven we niet te struggelen met de twee meest stugge gespen en kunnen we ons kindje in de stoel zetten, zoals je dat ook doet bij een standaard IKEA kinderstoel.

Dooky Travel Chair

Het grootste voordeel vind ik persoonlijk dat je kindje echt wel goed vastzit door de harnasgordel, zowel op de heupen als het bovenlichaam. Het grootste nadeel vonden wij de stugheid van de gespen, maar wellicht dat dit ook een beetje nieuwigheid is. 

Dooky Travel Chair
Dooky Travel Chair

De Dooky Travel Chair is wat ons betreft een fijne aanvulling voor op reis. Door zijn grootte heb je wel iets meer ruimte nodig in je bagage, maar voor zijn gewicht van nog geen 0,2 kilogram hoef je het niet te laten. Hij is eenvoudig op te vouwen en past gemakkelijk in elke tas. Zelf bewaren wij hem als we op pad gaan in de luiertas, zodat we de Dooky Travel Chair altijd binnen handbereik hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top