Home / Reisinformatie / Azie / Indonesie / 5 gave activiteiten op Bali voor gezinnen met (jonge) kinderen

5 gave activiteiten op Bali voor gezinnen met (jonge) kinderen

Leren surfen in Sanur, fietsen door de rijstvelden of snorkelen bij een onbewoond eiland. Een gezinsreis door Indonesië is te gek! Bij ouders met jonge kinderen is vooral Bali erg geliefd: het is het meest ontwikkelde Indonesische eiland, de reisafstanden zijn er kort en het eiland heeft een oppervlakte van ‘slechts’ 5.780 km² – iets groter dan de provincies Overijssel en Drenthe samen! De bestemmingsexperts van Riksja Family Indonesië delen hun vijf favoriete activiteiten in Indonesië, mét kinderen.

Slapen op een onbewoond eiland

Voor de kust van Bali vind je een onbewoond eiland omringd met schitterend koraal, waar je voor één nacht je eigen Robinson-avontuur kunt beleven! In een houten boot stuiter je over de golven en wacht je af tot de gids zijn favoriete snorkelspot gevonden heeft. Probeer vast je duikbril en snorkel op te zetten, want zodra je er bent kun je er direct in springen! Na het snorkelavontuur meren jullie aan op Menjangan Island, waar je je eigen tent opzet, een visje vangt (als het lukt) en de kinderen lekker kunnen spelen en ravotten op het strand. Laat die cd met natuurgeluiden om bij in slaap te vallen maar thuis, want dit is het échte werk: met alleen het geluid van de kabbelende golven op de achtergrond vertrek je naar dromeland.

Fietsen door de rijstvelden

Op slechts een uur rijden van Sanur ligt het groene hart van Bali, waar tempelhuisjes tussen rijstterrassen liggen. Hier kun je met het hele gezin een fietstocht maken door de achterlanden van Bali. Uiteraard met een ervaren gids en in jullie eigen tempo. De kinderen gaan achterop of op hun eigen fiets. Fiets op je mountainbike langs rijstvelden en ambachtelijke dorpen, waar je écht kennismaakt met het Balinese leven. Af en toe zal het heuvel(tje) op flink trappen zijn, maar je komt daardoor wel op plaatsen die je zelf niet zo snel zult ontdekken.

Kamperen in de jungle

Waan je een echte Tarzan of Jane midden in de jungle van Oost-Bali! Al wiebelend en hobbelend in de Jeep naar de kampeerplek wordt de weg steeds smaller en de grond steeds ongelijker. Gelukkig is de auto stevig en weet de gids precies hoe hij dit soort wegen moet trotseren. ’s Avonds koken jullie boven het zelfgemaakte kampvuur en vertel je de mooiste kampvuurverhalen aan elkaar. Dat is pas avontuur!

Snorkelen bij het eiland Menjangan

Voor de kust van Permuteran, in het uiterste noordwesten van Bali, vind je een schitterend snorkelgebied. Met een houten boot vaar je naar een onbewoond eiland in een beschermd natuurgebied voor een onvergetelijk familie-snorkelavontuur. Het warme water is helder en veilig om te zwemmen, er zijn er geen duikers aan boord zodat er genoeg aandacht voor de kinderen is en bovendien geeft de gids iedereen goede snorkelinstructies. Met je snorkelbril op zie je oranje papegaaivissen en gele vlindervissen onder je door zwemmen. Goed opletten, want misschien zwemt Nemo wel voorbij

Relaxen aan het strand van Jimbaran en Tanjung Benoa

Naast de populaire badplaats Sanur heeft Bali in het zuiden nog andere aangename relaxplekken aan het strand, zoals Jimbaran en Tanjung Benoa. Zandkastelen bouwen op het strand of met een verkoelend drankje wegkruipen in een luie stoel, terwijl een verkoelende bries door de palmbomen waait … Wat ons betreft alle ingrediënten voor een ontspannen afsluiter (of juist een relaxed begin) van jullie familie-rondreis op Bali. Op het strand liggen kleurrijke vissersboten te wachten op de volgende uittocht en bij het zwembad plonzen giechelende kinderen in het water. Als de zee zich terugtrekt bij eb, kun je samen met de kinderen heerlijk strandjutten en schelpen zoeken.

Dit gastblog is geschreven door de bestemmingsexperts van Riksja Family Indonesië, onderdeel van reisorganisatie Riksja Family. Nieuwsgierig geworden naar Indonesië-reizen met kinderen? Reisorganisatie Riksja Family biedt speciaal samengestelde individuele rondreizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen en tieners. De bestemmingsexperts kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is. Lees ook tips voor andere eilanden in Indonesië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top