Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Canada / Een reis naar Canada met het gezin: vier tips van CanadaKids

Een reis naar Canada met het gezin: vier tips van CanadaKids

De kinderen zullen het spannend vinden om te kamperen in het bos en zelf marshmallows te roosteren boven een kampvuur. En stoer is het om samen in een monstertruck over een gletsjer te rijden en vervolgens verfrissend te plonzen in een meertje.

Het blijft natuurlijk alsnog een avontuur op zich om met (jonge) kinderen ver op reis te gaan. Daarom geven we je een aantal tips voor tijdens je Canada-reis met kinderen die we uit eigen ervaring hebben opgedaan.

Canada met het gezin

#1 De eerste stop: een Wallmart

Voordat je teveel spullen meesleept vanuit Nederland: in de supermarkten in Canada is zo’n beetje alles te krijgen. Dus nadat wij de huurauto hadden opgehaald, werd onze eerste stop direct een grote supermarkt in de buurt. Bij de Wallmart of Safeway verkopen ze werkelijk alles, bijvoorbeeld een autostoeltje (voor zo’n CAD$60), potjes kindervoeding, koelboxen en pindakaas. Goedkoop en gezellig, want zo konden we onderweg ook lekker picknicken met de kids. En in bijna alle hotelkamers is een magnetron of soms zelfs een kitchenette te vinden, dus die flessenwarmer voor de allerkleinsten mag ook thuisblijven.

#2 Jetlag

Als je naar Canada reist dan krijg je te maken van een vlucht van zo’n 9 uur. Er is ook een tijdsverschil: in West-Canada is het 8 uur vroeger dan in Nederland en in de Rocky Mountains 7 uur. Hierdoor kunnen jij en vooral je kind bij aankomst wel een beetje ontregeld zijn. Wij merkten dat het goed is om onze kids overdag niet teveel te laten slapen tijdens de reis, omdat ze dan ’s avonds niet meer in slaap komen. Op deze manier wennen ze het snelst aan het nieuwe Canadese ritme.

Canada met het gezin

#3 Eten en drinken in Canada

Fastfoodrestaurants met hamburgers en frietjes kom je op veel plekken tijdens je Canada-vakantie met de kinderen tegen. Gelukkig vinden de kids dit vaak lekker en hoef je onderweg niet lang te zoeken voor een eetstek. Echter, door de Franse invloeden vind je in Canada ook een boel goede restaurants met verse vis, gegrild vlees en echte Canadese rode wijn. Door de vele immigranten is er een ware ‘multi-culti’ cultuur op eetgebied in de grote steden. Pik een Vietnamese loempia mee als snackje en eet ’s avonds een Indiase curry. Leuk en gezond voor de afwisseling! Verder zijn de restaurants in Canada heel kindvriendelijk. Bijna overal staat een kinderstoel, is het mogelijk om een fles of potje op te warmen en is er een speelplek.

Canada met het gezin

#4 Spelletjes en muziek in de auto

Een Canada-rondreis met kinderen is een reis waarbij je veel kilometers in de auto af zult leggen. Een ‘korte afstand’ volgens Canadese begrippen is al snel 5 uur rijden. Neem dus voldoende spelletjes mee voor in de auto; ook een eigen mp3-speler met muziek en luisterboeken is een goed idee, of bijvoorbeeld een portable dvd-speler of tablet/iPad. Neem voor de lange afstanden ruim de tijd en plan voldoende stops in. Tijdens onze picknickstops haalden we vaak een bal uit de auto om te voetballen en de kinderen te laten rennen. Soms kan er zelfs gezwommen worden in een meertje onderweg. Helemaal geen straf hoor, dat reizen door Canada!

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van RiksjafamilyCanada, onderdeel van Riksjafamily. Nieuwsgierig geworden naar Canada-reizen met kinderen? Reisorganisatie Riksjafamily biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reisspecialisten kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou én de kinderen onvergetelijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top