Home / Reisinformatie / Afrika / Namibie / 5 gave activiteiten in Namibië en Botswana voor gezinnen met tieners

5 gave activiteiten in Namibië en Botswana voor gezinnen met tieners

Samen op safari, een bushwalk maken door de Kalahari of kajakken tussen de zeehonden voor de kust. Een gezinsreis naar Namibië en Botswana is te gek! Reis je met tieners? Dan is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende actie en avontuur in jullie reis zit. In Namibië en Botswana komt dat wel goed! De bestemmingsexperts van Riksja Family Namibië delen hun vijf favoriete activiteiten in Namibië en Botswana, mét tieners.

  1. Kajakken tussen de zeehonden in Swakopmund

Voor veel gezinnen vormt het Duits-koloniale Swakopmund het ideale rustpunt in hun Namibië reis. Een leuke plek om even bij te komen van al de indrukken die je in de woestijn hebt opgedaan. De stad heeft vandaag de dag nog steeds een Duits tintje, onder andere door de vele restaurants met een Duitse inslag. Wil je wat actiefs ondernemen in Swakopmund, dan mag je de kajaktocht bij het nabijgelegen Pelican Point absoluut niet missen. Hier vind je namelijk naast pelikanen ook een kolonie van meer dan 50.000 pelsrobben. Stap in je kajak en peddel de beschutte baai in. De nieuwsgierige zeehonden komen al snel een kijkje bij je nemen én met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen!

  • Wandelen op het Waterberg-plateau

Toegegeven: wandelen met tieners staat meestal garant voor twee keer “zijn we er al?” en vijf keer “kunnen we al naar huis?”. Niet in Namibië! Hier vind je het Waterberg-plateau: een 150 meter hoge tafelberg die vijftig kilometer lang en zestien kilometer breed is. De verassend groene natuur steekt mooi af tegen de rode zandsteenrotsen en de blauwe hemel. Leeuwen en olifanten kom je hier niet tegen, maar wel buffels, witte en zwarte neushoorns, verschillende zeldzame antilopen en meer dan 200 soorten vogels. Het is even klauteren, maar het panoramische uitzicht vanaf de top over de uitgestrekte Kalahari-bush is zeker de moeite waard.

  • Tijgervissen op de Okavango

Wie aan Botswana denkt, denkt vooral aan woestijn en droge bush. Maar (als het goed is, of in elk geval vanaf nu) óók aan de Okavango: de grootste binnenlandse delta ter wereld. Het is de levensader voor het gebied en trekt enorm veel wild aan, dat jullie tijdens een boottocht met gids over de rivier gaan spotten. In de twee uur durende boottocht speur je naar krokodillen, nijlpaarden, visarenden, olifanten, zebra’s en giraffen én gooi je zelf een hengeltje uit om een tijgervis te vangen.

  • Per mokoro door de delta

Zijn jullie niet zo van het vissen, maar wil je wél een unieke tocht door de Okavango-delta maken? Kies dan voor een tocht in een traditionele mokoro (uitgeholde boomstam) door het web van waterwegen. In alle stilte glijd je door het water en kun je wildlife in en rondom het water op je gemak waarnemen. Extra leuk: bij deze tocht hoort een lekkere picknicklunch, waarna je te voet op zoek gaat naar de andere inwoners van de delta en speurt naar zebra’s, olifanten en giraffes.

  • Op (rivier)safari over de Chobe

Het Chobe National Park is een Mekka voor wildlife-liefhebbers, met name in het droge seizoen van april t/m oktober wanneer de dieren op de rivier afkomen voor drinkwater. Er zijn diverse safarimogelijkheden. Je kunt in je eigen auto het park in, of – en dat is wat ons betreft een echte must do als je hier bent ­– een sunset river cruise doen. Terwijl de zon langzaam ondergaat, glijd je met de boot door het water en spot je op je gemak het wild dat zich naar de waterkant begeeft om de dorst te lessen. Houd je camera gereed, want dit gaat gegarandeerd National Geographic-waardige foto’s opleveren.

Dit gastblog is geschreven door de bestemmingsexperts van Riksja Family Namibië, onderdeel van reisorganisatie Riksja Family. Nieuwsgierig geworden naar Namibië-reizen met kinderen? Reisorganisatie Riksja Family biedt speciaal samengestelde individuele rondreizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen en tieners. De bestemmingsexperts kennen het land door en door en gaan zelf ook regelmatig met hun gezin op reis. Zij helpen je graag bij het samenstellen van een reis die voor jou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top