Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Peru / Reizen met kinderen door Peru? Vijf keer doen!

Reizen met kinderen door Peru? Vijf keer doen!

Bestemming Peru heeft het allemaal: wereldwonder MachuPicchu (én heel veel andere eeuwenoude ruïnes), indianendorpen, condors, lieve en gastvrije mensen en een enorm afwisselend landschap (kust, bergen, woestijn, jungle – you name it). En dit alles bij elkaar maakt Peru, als je het ons vraagt, perfect voor avontuurlijk ingestelde gezinnen met (oudere) kinderen.

Nog niet helemaal overtuigd dat jouw kids ook zitten te wachten op een land als Peru? Laat je dan inspireren door dé top vijf favoriete kids-activiteiten in Peru -opgestelddoor de reizende moeders van RiksjafamilyPeru! (Ps. niet onbelangrijk: onderstaande activiteiten zijn uiteraard allemaal getest door zowel ouder als kind.)

#1           Raften tussen de vulkanen
De stad Arequipa ligt aan de voet van drie actieve vulkanen en ondanks dat de stad een paar keer getroffen is door een aardbeving, is de koloniale architectuur goed bewaard gebleven. Dus geen wonder dat deze stad op de Unesco-lijst staat. Nu snappen wij goed dat jij het helemaal ziet zitten om een dagje te slenteren naar het eeuwenoude klooster, de Plaza de Armas én de kathedraal, maar vinden je kids dat ook? Nou, die van ons worden er niet zo warm van! Wel als we ze vertellen dat we daarna gaan raften over een nabijgelegen rivier. Wij vonden het best spannend, maar onze kids vonden het fantastisch!

#2           Ziplinen door de ColcaCanyon
Vanuit Arequipa rijd je in zo’n 5 uur naar de ColcaCanyon. De placetobe om condors te spotten (een van de weinige plekken waar je zebijna dagelijks ziet!) en wist je dat de canyon dieper is dan de Grand Canyon in Amerika? Tussen acht en tien uur in de ochtend verwarmt de zon de lucht onderin de canyon, de condors zweven dan op deze warme lucht naar boven. Als je stil genoeg bent, heb je zelfs kans dat ze helemaal tot de rand komen en kan je ze echt van dichtbij zien! Best bijzonder, want sommigen hebben een spanwijdte van wel drie meter. Onze kids waren onder de indruk en vroegen zich af hoe het is om een condor te zijn. Dus, tsja … hoe vet is het voor hen om als een condor te zweven door de kloof? Lees: helm op, harnas aan en met een zipline van zo’n 300 meter lang van de ene kant naar de andere kant van de canyon zweven met zo’n 70 km per uur. Adrenalinekick gegarandeerd!#3           Easy peasyMachuPicchu

De Inca Trail is gaaf, maar veel reizigers onderschatten dat hij ook behoorlijk pittig is. Het is 4 dagen lopen, je hebt te maken met hoogteverschillen, je slaapt in tenten en moet veel klimmen en dalen. Geen zin in met kids? Precies dát gevoel hadden wij ook en er is een prima alternatief. Je kunt namelijk het wereldwonder MachuPicchuook goed zien op een comfortabele manier: per trein. We regelen een hotel dichtbij de ruïnes en je hebt alle tijd voor meerdere ‘ah, oeh, wow -kippenvel momentjes’ bij de oude Incastad.

#4           Als een Hollander fietsen door de heilige vallei
Op reis vinden we de fiets toch wel een erg leuke manier om een plek te verkennen. Het is relaxt, je kan het doen op je eigen tempo, kids vinden het vaak ook leuk en grote kans dat je op bijzondere plekken komt. De heilige vallei in Peru is hier perfect voor. Vroeger was het een belangrijke regio voor de Inca’s vanwege de beschutte ligging, het fijne klimaat en daarom vind je hier ook nog veel oude Inca-ruïnes. Tip: download de app maps.me en kies samen je route uit. Wij kwamen zelf langs dorpjes met huizen van klei, akkers en onderweg worden we continue begroet met ‘Buenos Dias’!

#5           Avontuur in het Amazonewoud
Wist je dat maar liefst 60% van Peru bedekt wordt door het Amazonewoud? Omdat Peru niet echt zon, zee, strand heeft, vinden wij de Amazone hét tropische toetje voor je Peru-reis. Het is er warm en je kids kunnen  ‘Freek in het wild’ spelen in het grootste regenwoud ter wereld. Je hebt er namelijk echt veel dieren: doodshoofdaapjes, ara’s, felgekleurde gifkikkers, kaaimannen, capibara’s en ga zo maar door. Kies, zoals wij ook deden, voor een junglelodge waar de activiteiten al inbegrepen zijn. Je kiest dan zelf ter plaatse uit waar jullie zin in hebben: een wandeling naar een lokale stam, vissen naar piranha’s en/ of een nachtsafari op zoek naar kaaimannen. Dat laatste is best spannend als je twee lichtgevende ogen ziet flikkeren in het pikdonker.

Bovenstaande tips zijn geschreven door de reisspecialisten van RiksjafamilyPeru, onderdeel van Riksjafamily. Zij hebben zelf door Peru gereisd, met kids uiteraard, en spreken uit eigen ervaring. Met bouwstenen bepaal jij zelf wat je in je reis wilt. Zo bouw je je eigen individuele familiereis. Lees ook onze andere blogs over Peru met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top