Home / Reisinformatie / Azie / Vietnam / Vietnam met kinderen: de leukste activiteiten

Vietnam met kinderen: de leukste activiteiten

Vietnam heeft veel te bieden als vakantiebestemming, voor jong en oud. Het land is net zo langgerekt als dat het veelzijdig is. Grote afstanden leg je af per trein of binnenlandse vlucht en overnachten doe je in sfeervolle hotels met zwembad. Een reis naar Vietnam met kinderen betekent een reis langs kleurrijke steden, authentieke plattelandsdorpjes en uitgestrekte stranden. Wat ga je precies doen met de kids? Wij geven onze top 3 van activiteiten die niet mogen ontbreken tijdens je Vietnam familiereis:

#1 Foodsafari in Hanoi

De wirwar van straten in Hanoi vormen samen één grote openluchtmarkt. Geuren van kruiden komen je tegemoet en de felgekleurde plastic kinderstoeltjes nodigen uit tot een maaltijd. Met een lokale gids ga je via de smalle straten naar de lokale hotspots die je zelf niet zo snel vindt. Je leert meer over Vietnamese lekkernijen en je proeft dimsum, noedels, pittige pannenkoeken én – als je durft – gestoomde slang. De keuken van Vietnam is zo veelzijdig!

vietnam-reizen-kinderen

#2 Vliegeren boven pagodes

Een stukje cultuur in Vietnam vind je in de oude keizerstad Hue. Met de fiets peddel je naar de citadel en keizerlijke graven, omringd door een stadsmuur. Tijdens het fietsen kom je langs boeren die werken in de rijstvelden en passeer je lokale markten. Eenmaal in de koningsstad kun je je eigen kite maken. Laat je vlieger op boven de oude stad, wedden dat je kids even zoet zijn? En als we eerlijk zijn: wij ook!

hoi-an-vietnam

#3 Snorkelen in Hoi An

Hoi An is misschien wel het meest knusse stadje van Vietnam met straten vol tempels, pagodes en kledingwinkels. ’s Avonds wordt het autovrije centrum verlicht door gekleurde lampionnen en dobberen wensballonnen met een kaarsje erin langzaam de rivier over. Net buiten Hoi An vind je een langgerekt, tropisch strand. Snorkel op en flippers aan, want het is tijd voor een verfrissende duik. Je zwemt tussen bontgekleurd koraal en exotische vissen, terwijl de zon aan de hemel schittert. Wie heeft Nemo het eerste gespot?

zwemmen-vietnam

Deze top 3 Vietnam excursies met kinderen zijn onderdeel van de rondreis Op ontdekkingstocht met kids van Vietnam online, onderdeel van Riksja Travel. De rondreis is speciaal samengesteld voor reizende gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud. De reisspecialisten hebben zelf met kinderen door het land gereisd en adviseren je graag uit eigen reiservaringen in Vietnam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top