Home / Reisinformatie / Azie / Maleisie / Temple Tree at Bon Ton, authentiek overnachten op Langkawi

Temple Tree at Bon Ton, authentiek overnachten op Langkawi

Ben je op zoek naar authentieke en bijzondere accommodatie op Langkawi? Wij hebben twee prachtige opties voor je het Temple Tree at Bon Ton en het Bon Ton Resort. Door hier te overnachten steun je ook nog eens een Langkawi dierenopvang.

Temple Tree at Bon Ton

Wanneer we het terrein van Temple Tree at Bon Ton op lopen, is het meteen duidelijk dat we op een bijzondere plek zijn met de “wow” factor. Nadat we onze spullen in de kamer hebben neergezet krijg ik op verzoek een rondleiding over het terrein. Dit is namelijk niet een hotel met één gebouw maar er staan hier meerdere originele historische gebouwen. Die stonden oorspronkelijk niet op Langkawi maar zijn tussen 1995 en 2004 in stukjes hier naar toe gebracht en vervolgens met veel liefde voor detail weer opgebouwd.

Natuurlijk is rekening gehouden met de gemakken van nu en de huizen zijn geschikt gemaakt als hotel. Alleen de kleine tempel, waar het hotel naar genoemd is, en die nog steeds door omwonende lokale bewoners wordt gebruikt, stond al op het terrein.

Langkawi temple tree hotel
Langkawi temple tree hotel
Langkawi hotel temple tree

Wij slapen zelf in een historisch huis met meerdere kamers. Naast de ruime slaapkamer die overgaat in de woonkamer hebben we een heerlijke regendouche en ruime badkamer. De kamer is ingericht in een stijl die perfect passend is bij het gebouw. De originele tegeltjes helpen met de sfeer. De meubels zijn zoals je die zou verwachten in een koloniaal huis.

Er is veel aandacht voor detail, in de kast hangen Maleisische Sarongs die je kunt dragen naar het zwembad. De handdoeken zijn lekker zacht. Zo’n historisch huis is natuurlijk niet volledig dicht, dus daarom hebben we een muskietennet. Wij zijn er in de goede periode van het jaar dus hebben er geen last van. Maar mocht jij er wel last van hebben, ook het tafeltje met ecologische anti-muggenmiddelen is weer een fijn detail.

Ik mag ook in wat andere huizen kijken en ook hier zijn de eigenaren er erg goed in geslaagd een unieke sfeer te creëren die passend is bij de periode waaruit het huis komt. Er zijn ook kamers en huizen die specifiek geschikt zijn voor (grotere) gezinnen of voor groepen vrienden.

Langkawi temple tree hotel
Langkawi temple tree hotel

Er hangt in de kamers wel een tv maar op dit terrein kan je geen tv-zenders bekijken. In plaats daarvan is er een grote collectie dvd’s (waaronder kindvriendelijke). Ook is er natuurlijk wifi. Maar toch is dit vooral een plek om echt tot rust te komen van de drukke buitenwereld en een drankje te nemen aan het hele fijne zwembad.

Langkawi temple tree hotel
Langkawi temple tree hotel

Je zit niet direct aan het strand van Langkawi maar wel je zou er wel in 15 minuten naar toe kunnen lopen. Of makkelijker, neem een taxi dan is het een paar minuutjes naar het strand van Pantai Cenang.

Wanneer we ’s avonds terug komen bij onze kamer hangt er aan onze deur het ontbijt voor de volgende dag. Je hebt hier namelijk geen ontbijtbuffet maar een koelkastje. Zo kan je in de ochtend ontbijten op bed (of aan je eettafel) wanneer het je zelf uitkomt.

Langkawi hotel temple tree
Langkawi hotel temple tree
Langkawi hotel temple tree

Bon Ton Resort

Wij sliepen bij Temple Tree, maar dineerden op het naastgelegen Bon Ton Resort dat van dezelfde eigenaren is. Het is een paar honderd meter lopen en onderweg komen we een vrijwilliger tegen die werkt op dierenopvang. Hier verblijven betekent automatisch dat je hier een bijdrage aan levert. Want dankzij die inkomsten uit de resorts worden verwaarloosde en zieke dieren opvangen.  De shelter zit apart van de resorts maar zowel op Bon Ton Resort als bij Temple Tree zie je wel veel katten. Elke huis heeft een eigen huiskat. Mijn dochter die haar kat van thuis mist is hier helemaal in de zevende hemel en heeft al snel een schare poezen verzameld die graag gekroeld willen worden.

Bon Ton Resort
bon ton resort

We eten bij het Bon Ton restaurant wat alweer in een mooi historisch open gebouw zit. Er is ook een kleine bar en we kijken uit op een meertje. Vogelliefhebbers komen speciaal naar dit resort omdat hier zoveel bijzondere vogels te zien zijn. Ik kies voor een Redang met wrap terwijl mijn dochter voor haar lievelingseten (spaghetti) gaat. Beide zijn uitstekend bereid en het feit dat je toegang hebt tot zo’n uitstekend restaurant maakt een verblijf hier nog eens extra fijn.

Het Bon Ton Resort is in zekere zin vergelijkbaar met Temple Tree. Ook hier bestaat de accommodatie uit authentieke gebouwen die hier vanuit elders in Maleisië heen gehaald zijn. Hier zijn het echter geen gebouwen waar je een kamer in hebt maar alleen maar traditionele Maleisische houten woningen die luxueus zijn ingericht.

bon ton resort
Bon Ton Resort

Mijn favoriet is Blue Ginger, een 80 jaar oud huis op palen. Van buiten blauw maar van binnen licht en sfeervol ingericht. Met je eigen openlucht-badkamer met houten badkuip. Wat een geweldig plekje om te badderen en ondertussen naar de sterrenhemel te kijken. Voor gezinnen met kinderen zijn White Frangipani, Silk en Cahaya aanraders. Al deze huizen hebben meerdere slaapkamers.

Bon Ton Resort

Maar voor welke optie je ook kiest, met een verblijf op zowel Temple Tree als Bon Ton zit je altijd goed. Doordat elke kamer en elk huisje anders is, zijn de prijzen ook verschillend. Hier verblijven geeft echt een bijzonder tintje aan je vakantie in Maleisië.

Bekijk voor meer informatie over de huizen en de verschillende type accommodatie de website Temple Tree at Bon Ton en de website Bon Ton Resort.

Bon Ton Resort

Wij waren te bij het Temple Tree , maar zoals je van ons gewend bent gaan we alleen samenwerkingen waar we volledige vrijheid hebben onze eigen ervaringen te delen. Lees ook ons blog over kindvriendelijk hotels in Maleisië. Of onze andere blogs over vakantie in Maleisië zoals over Langkawi met kids.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top