Wandelen in de Costa Brava, Cami de Ronda – Sant Feliu de Guixols

De Cami de Ronda is een wandelroute in de Costa Brava. De route is ooit aangelegd voor de douane die het pad gebruikte om de kust te controleren. Dit deel van Spanje in de buurt van de Franse grens was namelijk erg populair bij smokkelaars.

Tegenwoordig vormen de verschillende paden samen een lang pad: de route GR 92, die onderbroken wordt door diverse kustplaatsjes. Vaak loopt de route over stranden en promenades om dan over de rotsen te klimmen naar een volgende baai. Een groot deel van de route bestaat uit cementen platen maar en zijn ook stukken waar je direct over de rots of over het zand loopt. De route van Begur naar Sant Feliu de Guixols is 43 kilometer en er zijn veel wandelaars die dit in twee dagen lopen. Een andere optie is om een rondje te maken via Girona en dan een week te wandelen. Heb je minder tijd of bezoek je Spanje met kinderen dan kan je ook diverse kleine stukjes van het pad lopen.

Cami de ronda

wandelen spanjeMijn route over de Cami de Ronda

Ik liep een klein stukje van het totale pad van Platja de Sant Pol naar Sant Feliu de Guixols. Dit is een van de ruigste stukjes van de Cami de Ronda. Waar de route meestal bestaat uit een gelijkmatig pad loop je hier deels door het bos. Dit maakt de route misschien wel extra mooi, geen bebouwing, maar direct tussen de natuur. De bossen vol veldbloemen contrasteren met het helder blauwe water.

Op de meeste foto’s van toerisme-website zie je vooral het blauw en groen van de zee. Toen ik deze route liep kwam er opeens een enorme zeemist op. Jammer, maar misschien vond ik de mist juist wel bijdragen aan de ruige en mysterieuze sfeer van de Costa Brava. Kijk je mee?

Cami de Ronda

wandelen spanje

Sant feliu de guixols Cami de ronda

Sant feliu de guixols Cami de ronda

spanje wandelroute

Baaien costa brava

bloemen costa brava

lopen spanje

natuur costa brava

zee costa brava

Wat is jouw favoriete foto van de Cami de Ronda?

7 reacties op “Wandelen in de Costa Brava, Cami de Ronda – Sant Feliu de Guixols”

  1. Wij hebben vanuit Salou een stuk gelopen naar Cap Salou heel bijzonder in prachtige natuur. De volgende dag vanuit Salou naar Cambrills ook mooi maar minder ruig.

  2. Mooi verslag van de regio waar ik als kind heel vaak samen op vakantie ben geweest met mijn ouders (camping in Playa de Aro en dagtochtjes in de regio). De kust met mist had ik nooit eerder gezien!

  3. He, ik was net een reactie aan het schrijven en toen vroeg Jippe iets en drukte ik al. Ik wilde zegen dat ik de mistige foto onder ‘Kijk je mee?’ het mooist vind.

  4. Oh, die wil ik ook nog posten, maar mooi geworden! Mooie foto’s! En dar van die smokkelaars wist ik niet. Leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top