Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / Thailand met kleine kinderen – prima verre bestemming ‘voor de eerste keer’

Thailand met kleine kinderen – prima verre bestemming ‘voor de eerste keer’

Quinten is 2,5 wanneer hij voor de eerste keer, samen met ons naar Thailand gaat. Wij zijn er al vaker geweest en omdat we een wereldreis op de planning hebben staan is Thailand een uitstekende bestemming om ‘stage’ te lopen. Je reist er gemakkelijk, de Thai zijn kindvriendelijk en je vindt er cultuur en ontspanning tegelijkertijd. Maar hoe gaat dat eigenlijk met zo’n kleine man? Vindt hij rondreizen leuk, kan hij makkelijk wennen aan elke keer een andere omgeving, wat neem je allemaal mee op reis en wat vinden we er zelf van?

riksja_thailand03

Op Bangkok Airport kun je met verschillende maatschappijen rechtstreeks vliegen, wel zo handig. We volgen aan boord het slaapritueel als thuis. In zijn slaapzakje en met zijn knuffels in z’n armen slaapt Quinten een paar uur en komen we relatief uitgerust aan in bruisend Bangkok: gelijk het startpunt van onze reis. Onze herinneringen aan de gastvrije bevolking komen weer terug. In de restaurants regelen ze een kinderstoeltje, spelen ze met hem en mag hij mee de keuken in om zelf zijn eten uit te zoeken. En het eten, dat gaat eigenlijk ook goed. Ik vraag vaak of ze verse groenten willen snijden. Hij houdt van vers en in elke Thaise keuken is wel paprika, tomaat en wortel te vinden.

Rondreizen

Met een binnenlandse vlucht verruilen we na een paar dagen hectisch Bangkok voor de witte maanvormige stranden in het zuiden. De stewardessen zwermen om Quinten heen. Ze aaien over zijn wangetje, laten ons als eerste inchecken, geven hem speeltjes en komen tijdens de korte vlucht vaak langs om te kijken of alles goed met ons gaat. En hoe fijn is dat: het is maar een uurtje vliegen naar weer een compleet andere wereld. Zandkastelen bouwen met spierwit zand, poedelen in het zwembad, en een boottocht naar onbewoonde eilanden met steile rotsen. Wat wil een kind nog meer?

riksja_thailand01

Overnachten

Onderweg slapen we in kleinschalige hotels. In Bangkok aan de rivier met een verkoelend terras en zwembad op het dak, op de eilanden in sfeervolle bungalows rond een tropische tuin. Quinten slaapt in dezelfde kamer als wij, geen probleem. Wanneer hij ligt te slapen leggen we de babyfoon uit, en kunnen op ons terras samen een drankje doen.

Door de ogen van een kind

Het allerleukste? Thailand beleven en bekijken door zijn ogen. Klauteren en slenteren door de eeuwenoude tempelruïnes in Ayutthaya, ongegeneerd de keuken van een willekeurig restaurant inlopen en kijken wat de kok je te bieden heeft, en tuktuks uitzoeken op straat: wij reizen in de meest verlichte en kleurrijke die er te vinden is.

riksja_thailand02

Kortom

Wij hebben genoten van onze familiereis naar Thailand. Acclimatiseren gaat relatief snel en ter plekke zijn ze altijd bereid je te helpen. En spreken ze geen Engels, dan geven ze je die eeuwige glimlach. Houd er rekening mee dat je niet het hele land in 3 weken kunt zien; het is met kleine kinderen erg prettig om wat langer op 1 plek te zitten.

Deze reistips zijn samengesteld door Birgit, zij heeft zelf veel gereisd met haar man en zoontje en inmiddels is ze werkzaam als reisspecialist bij reisorganisatie RiksjafamilyThailand, is onderdeel van Riksjafamily, gespecialiseerd in het aanbieden van (verre) reizen met kinderen. Met bouwstenen kun je je eigen reis samenstellen, de reisspecialisten adviseren je graag uit eigen ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top