Home / Reisinformatie / Azie / Japan / Tokyo met kinderen, een niet alledaagse city trip

Tokyo met kinderen, een niet alledaagse city trip

Is het reizen naar Japan met de kinderen wel leuk? Is een verblijf van 7 dagen  in Tokyo met kinderen, een 4-jarige dochter en een 7-jarige zoon haalbaar? Enthousiast ben ik begonnen met het plannen van de reis Tokyo, de stad van Pokémon, ninja’s en samoerai.

Tip! Ben je nu of binnen 3 maanden in Singapore, check hier de acties van Klook. Hier zijn altijd kaartjes te koop met korting voor veel verschillende kindvriendelijk attracties in Singapore.

Tips voor het plannen van een reis naar Tokyo met kinderen

De belangrijkste eis  voor het boeken van een hotel in Tokio (of Tokyo) was voor ons de aanwezigheid van een standaard Europese familiekamer waar we met 4 personen kunnen  slapen, dus geen piepkleine  Japanse kamer. Tijdens een city trip boeken wij geen ontbijt, de kinderen slapen wat langer door de jetlag en zo hoeven we ons niet op te jagen. Wel zoeken we een hotel met in de buurt een 24/7 shop, waar we het nodige kunnen kopen voor de kinderen. Altijd handig met kleine kinderen is een metrostation, niet verder dan 1 km verwijderd van het hotel. Wij sliepen in Hotel East 21 Tokyo.

Lees ook ons blog met kindvriendelijk hotels in Japan.

Tip: bij aankomst in de luchthaven is er na de douane een tourist office waar je een 72h metro kaart kan kopen. Je moet altijd de  internationale paspoorten laten zien om zo’n kaart te kunnen kopen en die heb je dan toch bij je. Het bespaart je veel tijd tijdens de verplaatsingen met de metro. Ook handig is het kopen van een Japanse sim kaart. Zo heb je overal Wifi en loop je nooit verloren rond en mis je geen enkele metrohalte.

Tokyo met .kinderen
Tokyo met .kinderen

Wat te doen in Tokyo met kinderen

Bij het plannen van activiteiten in Tokio met kinderen is het belangrijk om district per district te doen. Dit zijn onze aanraders voor een leuk verblijf in Tokio met kinderen.

Senso-Ji Tempel en boottocht over de Sumida rivier.

De eerste dag in een nieuwe stad is altijd een beetje onwennig. We beginnen de dag met een bezoek aan de grootste tempel van Tokio. De kinderen zijn meteen onder de indruk bij het zien van de vele rituelen en de lokale klederdracht van de vrouwen.

Naast de tempel ligt de terminal Asakusa, de opstapplaats van de Tokio cruise. Aangezien we allemaal wat last hebben van de jetlag is een boottocht de ideale manier om de stad op een aangename manier te verkennen. De skyline is fenomenaal en we passeren de 12 gekleurde bruggen van Tokio. We stoppen op het eiland Odaibaseaside park waar  je kan dineren met een fantastisch uitzicht op de Rainbow bridge.

Tip: In plaats van te betalen om de skyline te bewonderen vanaf het panorama deck op de Tokyo Skytree, ga naar het Metropolitan government office  in west Shinjuku. Je kan gratis naar het observatie deck en op een heldere dag kan je Mount Fuji zien.

Tokyo met .kinderen
Tokyo met .kinderen

Tsukiji vismarkt en de tuinen van het Imperial Palace.

Na een goeie nachtrust vertrekken we naar de grootste vismarkt ter wereld. Er heerst een drukke bedrijvigheid op de visveiling en de kinderen zijn onder de indruk van de vele soorten vis. Nu weten ze ook meteen waar de sushi vandaan komt. Let wel op, gesloten schoenen zijn een must en kinderwagens zijn niet toegelaten. Nou wil je ook niet met je goede kinderwagen door de smurrie.  De markt is open vanaf 5 uur voor de vroege vogels en sluit om 10 uur. Naast de veiling zijn er talloze sushi restaurants maar wij besluiten om sushi te kopen voor de picknick.

Na de drukte van de vismarkt gaan we de rust opzoeken. De tuinen van het Imperial Palace zijn een groene oase van rust, ideaal om de picknick (sushi) op te eten. Er staan heel wat historische gebouwen in de tuinen en de kinderen kunnen zich ook even uitleven.

In de late namiddag wandelen we door de straten van Shinjuku, het entertainment district van Tokio. De vele billboards, de grote TV schermen, luide muziek en grappige Manga meisjes maken de wandeling tot een hele belevenis.

Tokyo met .kinderen

Sumo worstelaars en de Edo cultuur

In het Ryogoku district liggen de sumostables. Dit is waar de sumo worstelaars trainen en afgezonderd wonen. Vanaf 07 uur tot 10 uur kan je bij verscheidene sumostables gratis hun training bijwonen. Je goed informeren op voorhand, want bepaalde maanden per jaar zijn de sumo’s op reis voor wedstrijden. Daardoor konden wij ze jammer genoeg niet bezoeken. Toch hebben we het kleine sumo museum bezocht bij het National Sumo stadium.

Naast het stadion ligt het indrukwekkende Edo-Tokyo museum. Er zijn gidsen in verschillende talen en die zijn gratis. De kinderen vonden het een geweldig museum. Het is een heel interactief museum. Ze konden wandelen door een typisch Japans huis, op oude fietsen zitten en kennis maken met de oude technologie. Heel verwonderd keken ze naar de oude technologie zoals de eerste pc, walkman en cassettespeler.

Tokyo met .kinderen

Het samoerai museum in Tokio

Dit leerrijk en interactief museum ligt in het Shinjuku district. We nemen een gratis gids voor de rondleiding en de eerste vraag van onze zoon was gelijk, wat is het verschil tussen een samoerai en een ninja?  De kinderen waren super geïnteresseerd bij het zien van de vele samoerai harnassen die honderden jaren oud zijn.

Een leuk weetje dat de gids vertelde, was dat de kostuummakers van Star Wars naar het museum gekomen waren om inspiratie op te doen voor het kostuum van Darth Vader. Er is een treffende gelijkenis tussen het kostuum en het harnas! Op de eerste verdieping mogen we allemaal eens proberen een harnas te passen… loodzwaar en dan nog de helm op het hoofd… geen idee hoe die samoerai zo het slagveld opgingen! Er is ook een demonstratie van de vechtkunst met de zwaarden en de kinderen mochten het allemaal ook eens uitproberen.

Tokyo met .kinderen
Tokyo met .kinderen

Ueno Park

Ueno Park is de groene long van Tokio. De kinderen kunnen er naar hartenlust rondlopen en spelen. We brengen een picknick die we kunnen verorberen op één van de vele grasperken. Na de middag brengen we een bezoekje aan de zoo die in het hartje van het park is gelegen. Het hoogtepunt van het bezoek aan de zoo zijn de panda’s! Voor wie wil, zijn er in het park ook nog 4 grote musea gevestigd op een steenworpafstand van de zoo (Tokyo National Museum, National Museum for Western Art, Tokyo Metropolitan Art Museum en National Science Museum) en talrijke tempels.

Tokyo met .kinderen

Disneyland Tokyo

Tijdens een vakantie in Japan met kinderen is het voor hun hartstikke leuk een dagje pretpark te bezoeken. In Tokio zijn er 2 Disney parken, Disney Resort en Disney Sea. Met onze kleine kinderen besloten we het Disney Resort te doen, ze kennen de figuren en de attracties in dit park zijn ook aangepast aan de jongsten. Disney Sea is vooral getypeerd op de maritieme wereld en de attracties spitsen zich meer toe op kinderen vanaf 10 jaar.

Tokyo met kinderen

Kortom, Tokio is een super leerrijke stad en elk district heeft iets anders te bieden.

Lees ook onze andere blogs over Japan met kids, bijvoorbeeld over Kyoto met kinderen of bezoek de 2e stad van Japan Osaka met kinderen.

3 gedachten over “Tokyo met kinderen, een niet alledaagse city trip”

  1. Ik ben aan het sparen voor een hele toffe reis naar Tokyo, maar ik wilde de jongste van nu 8 eigenlijk thuis bij opa en oma laten. Hij vindt verre reizen maar niks, maar ik denk dat als we het goed plannen, het toch wel leuk kan zijn. Als ik het zo lees, is het misschien toch een optie. Ik wil in ieder geval naar het digital art museum!

  2. Leuke blog! Japan staat al jaren op mijn bucketlist. Bedankt voor de nuttige tips met kinderen! In welke maand zijn jullie geweest? Hebben jullie alles los geboekt en hoe vervoer je je het beste?

  3. Japan bezoeken staat al jaren op mijn bucketlist. Echter dacht ik dat het land en de stad Tokyo bezoeken met 2 kinderen niet ideaal zou zijn, waardoor ik mijn idee om er toch naartoe te reizen met het gezin al voor enkele jaren had opgeborgen. Bedankt voor al je nuttige tips en toffe info. Japan komt precies dan toch weer wat dichter in mijn vizier terug!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top