Home / Voorbereiding / Overnachten / Vakantiepark Hof van Zeeland: goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen

Vakantiepark Hof van Zeeland: goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen

Wil je graag weg in eigen land en lijkt het je leuk om Zeeland te verkennen? Dan is vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand een goed uitgangspunt. Blogger Margje verbleef met haar man, zoontje Jelmer (3) en hond Ella een weekend in een bungalow op het park.

De huisjes van Hof van Zeeland

Op vakantiepark Hof van Zeeland vind je verschillende soorten bungalows, geschikt voor vier tot en met acht personen. De huisjes zijn particulier bezit en dus is er eigenlijk geen een hetzelfde. In sommige huisjes is je hond ook welkom. Dit was in ons huisje ook het geval en dus ging hond Ella ook gezellig mee. Zelf hebben wij een bungalow die geschikt is voor zes personen. Het huisje grenst aan het water en dus heb je een fijn uitzicht. Bij de meeste huisjes kun je de auto op een eigen oprit kwijt, ideaal bij het in- en uitladen van je spullen.

vakantiepark zeeland
vakantiepark zeeland

Bij binnenkomst in het huisje valt ons meteen op dat het knus, maar ook best ruim is. Zo is er beneden een badkamer met wc en douche, maar ontdekken we boven naast een apart toilet ook nog een bad. Verder is er beneden een slaapkamer en vind je boven ook nog twee slaapkamers, allemaal geschikt voor twee personen. De woonkamer ziet er best gezellig uit en erg belangrijk: er is genoeg ruimte voor Jelmer’s autootjes. Er staan twee kleine banken en een comfortabele stoel, genoeg om je ’s avonds even voor de tv te settelen. De keuken is klein en basic, maar heeft wel alles wat je nodig hebt. Aan de grote eettafel is genoeg ruimte voor een spelletjesavond of om te eten natuurlijk. Het huisje ligt aan het water, maar er ligt nog wel een grote tuin tussen de bungalow en het water. In ons geval is de tuin alleen niet afgesloten, dat betekent dat je kleine kinderen echt wel goed in de gaten moet houden buiten. Sommige huisjes hebben wel een afgesloten tuin, maar bij de meeste staat er geen hek omheen. Al met al is het geen ultramodern huisje, maar heb je er wel alles tot je beschikking voor een prettig verblijf.

v
vakantiepark zeeland
vakantiepark zeeland

Beddengoed zit op Hof van Zeeland bij je verblijf inbegrepen, handdoeken moet je zelf meenemen of kun je huren. Hetzelfde geldt voor keukendoeken. Bij aankomst ligt er wel een klein pakketje met een afwasborstel, een sponsje, een vaatdoek, een wc-rol en wat blokjes voor de afwasmachine voor je klaar. Een kinderstoel, box of babybedje kun je ook huren, maar als je met de auto komt kun je die natuurlijk ook makkelijk zelf meenemen.

Faciliteiten op en bij het park

Hof van Zeeland is een overzichtelijk park, je verdwaalt er niet snel. Er is voor kinderen een speelplaats met trampolines en speeltoestellen en verspreid over het park zijn nog een paar kleinere speelplekken en een grasveld om te voetballen. Verder vind je in het park veel water, hier mag je niet in zwemmen maar er kan wel in gevist worden. Op het park zit een kleine winkel waar je wat boodschappen kunt halen en er is een broodjesservice. In Heinkenszand zelf vind je ook nog een supermarkt, dit is nog ongeveer vijf minuten met de auto. In de vakanties is er op het park een animatieprogramma voor de kinderen en anders kan je hier leuke tips vinden voor kinderactiviteiten die je binnen kunt doen.

vakantiepark zeeland
vakantiepark zeeland
vakantiepark zeeland

Hof van Zeeland grenst aan de Stelleplas. Ook hier mag niet gezwommen worden, maar (jonge) visfanaten hebben het hier vast naar hun zin. Bij de Stelleplas vind je ook nog een brasserie. Net buiten het park zit het openluchtzwembad Stelleplas, waar je gratis gebruik van mag maken als je op het vakantiepark verblijft.

Het zwembad is geopend van begin mei tot en met begin september. Kom je buiten het zomerseizoen of is het slecht weer? Geen probleem, want je mag ook gratis naar binnen bij het overdekte subtropisch zwemparadijs Omnium in Goes. Dat ligt op tien kilometer afstand. Fijn wanneer je op zoek bent naar een kindvriendelijk vakantiepark.

vakantiepark zeeland

Ontdek de omgeving!

Ons lijkt vakantiepark Hof van Zeeland een ideaal uitgangspunt om de omgeving te verkennen. Het park zelf is fijn en je kunt veel ondernemen in de omgeving. Hiervoor krijg je als extra nog de Hof van Zeelandpas, waarmee je niet alleen gratis naar binnen mag bij de twee eerder genoemde zwembaden, maar ook korting krijgt op uitjes in de regio.

Update maart 2019: de Zeelandpas is momenteel niet verkrijgbaar en zal in de toekomst vervangen worden door een app

Wij hadden een aantal leuke activiteiten gevonden, maar helaas werd Jelmer vrijdagavond ziek en zaten wij het hele weekend aan het huisje gekluisterd. Enkele dingen die wij hadden gezien: Berkenhof Tropical Zoo Kwadendamme (met onder andere tropische dieren, een speeljungle en een fossielenmijn en de stoomtrein die rijdt bij Goes. Hou je van meer van strand? Na een autorit van 20 minuten sta je bij de Noordzee. Historische steden zoals Goes, Zierikzee en Middelburg liggen ook op korte afstand. Lees hier ons uitgebreide blog met uitjes voor kids in Zeeland.

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen van een verblijf in Hof van Zeeland.

Goederede

Meer tips lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top