Home / Nederland / Zuid-Holland / Slapen in een vliegtuig, en andere toffe opties bij de Vreemde Vogel

Slapen in een vliegtuig, en andere toffe opties bij de Vreemde Vogel

In het zachte bed worden we in de vroege ochtend wakker van de vogels die fluiten terwijl de oudste van 3 direct weer in de cockpit kruipt. Natuurlijk, want daar kan ze op de Wii een spel spelen alsof ze een vliegtuig bestuurt. En dat terwijl ze zelf in het vliegtuig zit en heeft geslapen!

Bijzonder overnachten bij de Vreemde Vogel

We hebben namelijk overnacht bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen waar ze veel bijzondere slaapplekken hebben. Naast het vliegtuig waar wij in slapen, is er onder andere ook een vogelhuisje, een raket en een pipowagen. Deze bijzondere slaapplekken liggen allemaal verspreid over het ruime terrein van de Vreemde Vogel waar ook een kleine kinderboerderij, speeltuin, moestuin en vuurplaats zijn. Wij wonen niet al te ver van de Vreemde Vogel en zijn al vaker in het Tuincafé van de Vreemde Vogel geweest. Dit café is zowel bij goed als slecht weer een fijne plek om lekker te eten met voornamelijk streekproducten en waar zowel binnen als buiten genoeg speelplekken voor de kinderen zijn. Ook staan er diverse kindergerechten op de kaart en smulden onze kleintjes dit keer van een heuse kinderplank met onder meer een klein kopje soep, blokjes kaas, worst en snoepgroenten!

Vreemde vogel overnachten
Vreemde vogel overnachten

Voor degene die voor het eerst naar de Vreemde Vogel gaat, is het rijden naar deze bestemming al een bijzondere ervaring. Vlak voor aankomst bij deze groene plek kom je door een drukke wijk met een winkelcentrum en behoorlijk wat hoogbouw. Verscholen achter al deze drukte rijd je echter opeens de oprijlaan van de Vreemde Vogel op en merk je er niets meer van!

vreemde vogel overnachten
Vreemde vogel overnachten

Ditmaal blijven we niet alleen in het tuincafé eten en spelen maar mogen we in het vliegtuig, oftewel de ijzeren vogel, slapen! Bij het inchecken ontvangen we de sleutel van het vliegtuig en een droomdoos vol met leuke activiteiten voor de kleintjes en ons! Natuurlijk gaan we eerst het vliegtuig bekijken en ontdekken we dat er in het vliegtuig 2 grote eenpersoonsbedden en een stapelbed met 2 kleinere bedden aanwezig zijn. Bij het bovenste bed is een klein opzetrandje bevestigd, maar toch zou ik de allerkleinsten daar niet laten slapen. Voor kinderen die niet al te veel meer wiebelen, is deze hoge slaapplaats vast heel gaaf!

Vreemde vogel overnachten

Na heel kort te hebben proefgelegen op de bedden, ontdekken de kinderen echter iets wat vele male interessanter is: de cockpit voorin het toestel. Naast de echte stoelen van de piloot en alle knopjes waar ze op kunnen drukken, staat daar ook de Wii! Natuurlijk moeten de gordels, net als bij een echte piloot, ook vast, waarna ze om de beurt mogen proberen zoveel mogelijk punten te verdienen!

Vreemde vogel overnachten

Na de kinderen met moeite uit de cockpit te hebben gekregen, bekijken we natuurlijk ook nog de hele kleine wc in het toestel en luisteren we de voorleesverhalen van de plaat op de platenspeler! Van een hele middag spelen zijn de kinderen inmiddels flink moe en we douchen hen in de aparte ruimte naast het vliegtuig waar een fijne douche en wastafel aanwezig zijn. Als de kinderen liggen te slapen, kunnen wij op het buitenzitje voor het vliegtuig nog lekker ontspannen. Natuurlijk proberen we ook de origami-oefeningen in het boek uit de droomdoos! Alhoewel het tuincafé buiten de vakanties op zaterdag en zondag tot 18.00 uur open is, is er vanavond een besloten feest en horen we vanaf ons plekje de gezellige muziek aan de overkant.

Vreemde vogel overnachten
Vreemde vogel overnachten

Wij houden het vanavond bij een drankje op ons buitenzitje met warme plaid en zijn al blij dat het droog is! Het vliegtuig is niet enorm groot dus met slecht weer de hele avond binnen zitten als de kleintjes op bed liggen, klonk weinig aanlokkelijk. Deze overnachting voelt voor ons dan ook erg aan als luxe kamperen, glamping! Je overnacht in de natuur met niet al teveel ruimte maar wel met een goed bed en fijne douche! De ruimte in het vliegtuig is inderdaad erg beperkt, dus we kunnen ons voorstellen dat de wat langere mensen het wat benauwd krijgen om steeds gebukt te moeten staan. Dit staat op de website van de Vreemde Vogel ook vermeld, dus in dat opzicht zal dat geen verrassing zijn.

Vreemde vogel overnachten

Onderdeel van kamperen, ook de luxe variant, is natuurlijk het wakker worden bij het krieken van de dag. Door de wat dunnere gordijnen zien we de zon in de ochtend opkomen en spelen de kleintjes al weer snel in de speeltuin. Na een half broodje op het buitenzitje te hebben opgegeten, redden ook zij het tot het ontbijt klaar is. Het ontbijtbuffet wordt in het tuincafé geserveerd tussen 9.00 en 10.00 uur en bestaat onder andere uit lekkere broodjes, croissants, kaas, yoghurt en vers fruit. Met gevulde buiken pakken we onze spullen weer in en bedenken we of we de volgende keer in de vogelhuisjes of raket gaan slapen. Onze kinderen weten het wel, die willen alle kamers uitproberen!

Vreemde vogel overnachten

Knutselen bij de Vreemde Vogel

Elke zondag zijn tussen 12.00 en 15.00 uur ook nog eens de knutseldames aanwezig. Vooral de oudste van 3 is helemaal idolaat van knutselen en de lieve knutseldames helpen haar met het in elkaar zetten van de leukste dingen of soms alleen gewoon met het goed opplakken van de vele “diamanten”. Alhoewel de jongste van 1 met name het opplakken van stickers kan waarderen, is ook dit voor de knutseldames prima en krijgt ook zij de nodige aandacht!

Vreemde vogel overnachten

Escape room Vreemde Vogel

Voor de wat oudere kinderen en natuurlijk de papa’s en mama’s heeft de Vreemde Vogel ook nog de KOMBUIZERD, een plek waar de slaapgasten een vuurtje kunnen maken of een drankje kunnen doen. Er is een centrale minibar en er kan een houtpakket worden gekocht. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er recent zelfs een echte Escape Room geopend. Het doel is om de laatst nog levende Di-Da-Dodo te redden! Natuurlijk wederom een Vreemde Vogel!

Vreemde vogel overnachten

Vreemde Vogel ook voor groepen

In Vlaardingen zijn naar onze ervaring weinig plekken waar je samen, met je gezin, hele familie of collega’s gezellig kan eten, drinken en/of vergaderen maar de Vreemde Vogel is er één van. Op afspraak is de Vreemde Vogel voor groepen gedeeltelijk of geheel af te huren en daarnaast worden er regelmatig verrassende activiteiten georganiseerd. Zo worden er pizza-avonden, live-cooking menu’s en kampvuren met marshmallows gehouden! 

Alhoewel er op het terrein van de Vreemde Vogel genoeg te beleven valt, zijn er in de buurt ook genoeg leuke uitstapjes! Zo is er een eigen wandelroute van 9 kilometer maar ook een zwem- en surfmeer en golfterrein in de buurt. Rotterdam met onder andere Diergaarde Blijdorp maar ook Delft en Hoek van Holland liggen vlakbij, dus aan uitjes geen gebrek!

Meer tips? Lees ons blog bijzonder overnachten met kinderen.

Vreemde vogel overnachten
Vreemde vogel overnachten

Dit blog is geschreven in samenwerking met de Vreemde Vogel. Een locatie waar we zelf heel enthousiast van worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top