Home / Voorbereiding / Overnachten / Landal de Vlinderhoeve, mooi park in de Achterhoek

Landal de Vlinderhoeve, mooi park in de Achterhoek

Landal de Vlinderhoeve gelegen tussen Deventer, Zutphen en Lochem in het puntje van de achterhoek is een relatief nieuw Landal Park. Met faciliteiten zoals een binnenzwembad en een speeltuin. In de zomer kan je ook in het buitenzwembad zwemmen.

Landal Vlinderhoeve

Het is een park met huisjes voor 2 tot 8 personen. Veel vakantiehuizen van Landal de Vlinderhoeve zijn mooi gelegen aan het water. Wat ik ook fijn vind is dat er veel volwassen bomen op het park staan. Dat geeft toch echt een andere sfeer dan wanneer alle beplanting nieuw en van dezelfde hoogte is.

Er zijn genoeg mogelijkheden om te fietsen en wandelen in de bossen van de Achterhoek. Natuurlijk kan je ook makkelijk naar de gezellige Hanzesteden Zutphen en Deventer. In de achterhoek is met kinderen ook genoeg te beleven van kastelen, kleinschalige attractieparken tot kastelen. Voor heel veel tips lees ons blog over de achterhoek met kids.

Check hier direct de prijs en beschikbaarheid van Landal de Vlinderhoeve

Landal vlinderhoeve woningen aan water

Landal de Vlinderhoeve Review

Vakantiehuizen Landal de Vlinderhoeve

De vakantiehuizen op Landal de Vlinderhoeve hebben een moderne stijl. Anders dan de stenen huisje die je op veel andere Landal parken ziet. Dit zijn allemaal enkelvloers bungalows. De vrijstaande bungalows zijn zo gebouwd dat je weinig inkijk hebt van de buren vanuit de woonkamer. De meeste bungalows en dus ook de meeste woonkamers kijken uit op een waterpartij.

Landal de vlinderhoeve

Daardoor hebben de slaapkamers alleen wel vrij kleine ramen. Waar de woonkamers echt wel ruimte uitstralen zijn de slaapkamers, zeker die voor kinderen vrij compact.

Er zijn woningen te huur van het kwaliteitsniveau ‘Comfort’ en ‘Luxe’ zijn geschikt voor 2 tot 8 personen. Verschillende woningtypes komen met een was/droogcombinatie. Handig als je langer op het park wil verblijven. Ik bezocht zelf drie verschillende type Landal Bungalows op de Vlinderhoeve.

Woningtype 4-5L Vlinderhoeve

Woningtype 4-5L is geschikt voor een gezin met drie kinderen omdat er een slaapkamer is met stapelbed. Deze kamer is wel vrij klein. Daarnaast is er de ouder kamer. In de badkamer vind je naast een nette douche ook de sauna. Lekker luxe, deze sauna voor 1 persoon. De sauna maakt ook dat dit type luxe is.

Woningtype 4-5L  Vlinderhoeve

Het meest aantrekkelijk aan dit woningtype is de ruime woningkamer met veel licht. Vooral wanneer je een woning kies aan het water heb je een heel mooi uitzicht. De woonkamer is sfeervol ingericht. In de zomer kan je lekker buiten zitten op je eigen lounge set.

Woningtype 4-5L  Vlinderhoeve

Woningtype 4-6C Vlinderhoeve

Het leuke aan woningtype 4-6C is de bedstee. Dit zullen kinderen natuurlijk hartstikke leuk vinden maar omdat het voor volwassenen geen volwaardige slaappek is kan je hier dus terecht met maximaal 4 volwassenen en 2 kinderen. De ouderslaapkamers (of voor opa en oma) zijn fijn ingedeeld en ruim. De badkamer is dan wel weer wat kleiner. Deze woningen hebben een overkapping zodat je ook bij minder mooi weer buiten kunt zitten.

Woningtype 4-6C Vlinderhoeve

Woningtype 6C Vlinderhoeve

Van de huisjes op Landal de Vlinderhoeve die ik heb bekeken was dit mijn favoriet. Vooral vanwege de badkamer met bad. Terwijl de andere woningen alleen een douche hebben. In dit type bungalow zijn drie volwaardige slaapkamers. Daarnaast is er een zeer ruime woonkeuken met hoge glazen ramen en veel licht.

Woningtype 6C Vlinderhoeve
Woningtype 6C Vlinderhoeve

Mocht je wat anders willen bekijk hier de verschillende type huisjes op Landal de Vlinderhoeve. Zo zijn er ook woningen met een gashaard aan de buitenkant. Ideaal om in de lente of herfst langer op het terras te kunnen zitten.

Je kunt de auto bij de bungalow parkeren. Omdat zeker in de winter natuurlijk graag erop uit gaat vond ik wel dat er best wat verkeer was op het park. Daarnaast zijn er natuurlijk ook meerdere waterpartijen. Kleine kinderen kan je niet zomaar zelf buiten laten spelen op dit park.

Landal de vlinderhoeve

Landal Vlinderhoeve zwembad

Landal de Vlinderhoeve heeft een modern nieuw receptiegebouw met een indoorzwembad. Het zwembad van Landal de Vlinderhoeve is lekker verwarmd. Met een fijn peuterbadje voor de kleintjes, van 40 centimeter diep. Het grote zwembad is 140cm diep en er zijn een aantal ligbedjes.

Er is een extra relax ruimte waar je kunt stomen. Bij het zwembad zijn omkleedruimtes en douches.

Landal Vlinderhoeve

In de zomer kan je zwemmen bij het buitenzwembad. Deze is vergelijkbaar in grote met het binnenbad. Ook hier is weer een apart ondiep gedeelte voor jonge kinderen. Voor de veiligheid staat er een hek om het buitenzwembad heen.

Landal de Vlinderhoeve, overige faciliteiten

Landal de Vlinderhoeve is gebouwd op de plek van een voormalig camping en chaletpark daar zie je nu niks meer van. Aan het begin bleef die speeltuin wel staan maar inmiddels zijn er nieuwe moderne speelmogelijkheden. Er is een multifunctioneel sportveld waar je kunt basketballen, voetballen en hockeyen.

Landal Vlinderhoeve speelveld

Naast het receptiegebouw is de grootste speeltuin van Landal de Vlinderhoeve te vinden. Een klautertoestel met glijbaan, klimmuur met een touw en een soort van routes die je kunt volgen. Deze speeltuin is wel gericht op kinderen vanaf een jaar of 4. Voor de echte dreumesen is er nu nog geen speelgelegenheid op Landal de Vlinderhoeve. Het park heeft momenteel geen Bollo huisje of kidsclub.

Landal vlinderhoeve speeltuin

Wel is het de bedoeling dat in de loop van 2023 er een knutselruimte komt die in de schoolvakantie open is. Ook zijn er nog plannen voor een binnenspeelplek.

Landal de Vlinderhoeve heet een kleine parkwinkel. Hier kan je vooral lokale lekkernijen krijgen zoals bier uit Deventer, handgemaakte chips, eieren en vlees van boeren uit de omgeving. Daarnaast kan je ook wat eerste benodigdheden kopen zoals wc papier, zeep en snack zoals cola en Pringles.

Landal vlinderhoeve park winkel

Landal de Vlinderhoeve heeft ook een fietsverhuur. Er zijn dames-, heren- en kinderfietsen te huur. Net als op andere Landal Parken kan je ook de Landal Adventure Game spelen. Waarbij dankzij virtual reality op het park grondstoffen kunt verzamelen om je eigen boomhut mee te bouwen. Dit is een game die je op je telefoon of tablet kunt spelen.

Lees hier meer over Landal de Vlinderhoeve. Liever nog wat parken vergelijken? Lees hier ons blog over de beste Landal Parken in Nederland voor gezinnen of de review van het andere Landal park in de achterhoek Landal Stroombroek.

Wat is er te doen in de omgeving van Landal de Vlinderhoeve

Landal de Vlinderhoeve ligt in Kring van Dorth. Dat zal je misschien weinig zeggen maar dus tussen Deventer, Zutphen en Lochem in de achterhoek. Dit is een regio die we goed kennen.

Dit zijn natuurlijk hartstikke sfeervolle stadjes. Waar je goed op het terras kunt zitten en kunt winkelen. Zeker als je graag leuke originele winkeltjes zoekt in plaats de grote ketens. In Deventer zit een speelgoedmuseum wat echt leuk is met kinderen en ook ideaal voor een minder mooie dag. Lees ook ons blog over Deventer met kinderen.

Deventer binnenstad

Ga je in de zomer dan zou ik absoluut aanraden om een paar uurtjes te gaan kajakken dat kan hier in de omgeving super mooi. In het centrum van Zutphen zit een verhuurder. Maak ook een uitstapje naar het dertig minuten verderop gelegen Ruurlo, hier zit kunstmuseum MORE in een kasteeltje maar ook een tof klimpark, een doolhof en je kunt er een kabouterwandeling maken. Lees hier ons blog over Ruurlo

Ook Apeldoorn en de Veluwe zijn minder dan een half uur rijden. Ook de achterhoek heeft hele fijne wandelmogelijkheden voor gezinnen. Onze favoriet is het Hertenpad in Baak echt een hele toffe wandeling.

kindernatuurpad hertenpad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top