Home / Voorbereiding / Overnachten / Landal de Vlinderhoeve, nieuw kleinschalig park in de Achterhoek

Landal de Vlinderhoeve, nieuw kleinschalig park in de Achterhoek

Landal de Vlinderhoeve gelegen tussen Deventer, Zutphen en Lochem in het puntje van de achterhoek is een relatief nieuw Landal Park. Uiteindelijk heeft het park plek aan zo’n 150 woningen maar op dit moment is het met minder dan 75 woningen nog echt een kleinschalig vakantiepark. Alle woningen hebben een luxe inrichting en de meeste liggen aan mooie waterpartij.

Het is echt een park wie op zoek naar rust. Er zijn genoeg mogelijkheden om te fietsen en wandelen in de bossen van de Achterhoek. Natuurlijk kan je ook makkelijk naar de gezellige hanzesteden Zutphen en Deventer. In de achterhoek is met kinderen ook genoeg te beleven van kastelen, kleinschalige attractieparken tot kastelen. Voor heel veel tips lees ons blog over de achterhoek met kids. Op het park zelf zijn de faciliteiten op dit moment nog er beperkt.

Check hier direct de prijs en beschikbaarheid van Landal de Vlinderhoeve

Landal Vlinderhoeve

Landal de Vlinderhoeve Review

Vakantiehuizen Landal de Vlinderhoeve

De vakantiehuizen op Landal de Vlinderhoeve hebben een moderne stijl. Anders dan de stenen huisje die je op veel andere Landal parken zit. Dit zijn allemaal enkelvloers bungalows. De vrijstaande bungalows zijn zo gebouwd dat je weinig inkijk hebt van de buren vanuit de woonkamer. De meeste bungalows en dus ook de meeste woonkamers kijken uit op een waterpartij.

Landal de vlinderhoeve

Daardoor hebben de slaapkamers alleen wel vrij kleine ramen. Waar de woonkamers echt wel ruimte uitstralen zijn de slaapkamers, zeker die voor kinderen vrij compact. Alle woningen die nu te huur zijn hebben het kwaliteitsniveau “Comfort” en zijn geschikt voor 4 of 6 personen. Heel fijn is dat komen met een was/droogcombinatie. Handig als je langer op het park wil verblijven.

Je kunt de auto bij de bungalow parkeren. Omdat zeker in de winter natuurlijk graag erop uit gaat vond ik wel dat er best wat verkeer was op het park. Daarnaast zijn er natuurlijk ook meerdere waterpartijen. Kleine kinderen kan je niet zomaar zelf buiten laten spelen op dit park.

Landal de vlinderhoeve

Landal Vlinderhoeve zwembad

Het is de bedoeling dat Landal de Vlinderhoeve een modern nieuw receptiegebouw krijgt met een indoorzwembad en een indoor speeltuin. Wanneer de bouw hiervan start en het gebouw klaar is, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. In de loop van 2021 zou normaal gesproken het nieuwe gebouwd en zwembad bij Landal de Vlinderhoeve klaar moeten zijn.

Landal de Vlinderhoeve

Landal de Vlinderhoeve, overige faciliteiten

Landal de Vlinderhoeve is gebouwd op de plek van een voormalig camping en chaletpark. Een deel van de permanente chalets staan er ook nog alleen die zijn redelijk gescheiden van het Landal Park. Enkele faciliteiten zoals een kleine speeltuin en de midgetgolfbaan zijn bewaard gebleven. Ik verwacht dat er uiteindelijk ook wel een moderne nieuwe buitenspeeltuin op het park komt.

Landal Vlinderhoeve speeltuin
Landal vlinderhoeve speeltuin

Landal de Vlinderhoeve heeft ook een fietsverhuur. Er zijn dames-, heren- en kinderfietsen te huur. Net als op andere Landal Parken kan je ook de Landal Adventure Game spelen. Waarbij dankzij virtual reality op het park grondstoffen kunt verzamelen om je eigen boomhut mee te bouwen. Dit is een game die je op je telefoon of tablet kunt spelen.

Het park heeft momenteel geen Bollo huisje of kidsclub. Lees hier meer over Landal de Vlinderhoeve. Liever nog wat parken vergelijken? Lees hier ons blog over de beste Landal Parken in Nederland voor gezinnen of de review van het andere Landal park in de achterhoek Landal Stroombroek.

Wat is er te doen in de omgeving van Landal de Vlinderhoeve

Landal de Vlinderhoeve ligt in Kring van Dorth. Dat zal je misschien weinig zeggen maar dus tussen Deventer, Zutphen en Lochem in de achterhoek. Dit is een regio die we goed kennen.

Dit zijn natuurlijk hartstikke sfeervolle stadjes. Waar je goed op het terras kunt zitten en kunt winkelen. Zeker als je graag leuke originele winkeltjes zoekt in plaats de grote ketens. In Deventer zit een speelgoedmuseum wat echt leuk is met kinderen en ook ideaal voor een minder mooie dag. Lees ook ons blog over Deventer met kinderen.

Deventer binnenstad

Ga je in de zomer dan zou ik absoluut aanraden om een paar uurtjes te gaan kajakken dat kan hier in de omgeving super mooi. In het centrum van Zutphen zit een verhuurder. Maak ook een uitstapje naar het dertig minuten verderop gelegen Ruurlo, hier zit kunstmuseum MORE in een kasteeltje maar ook een tof klimpark, een doolhof en je kunt er een kabouterwandeling maken. Lees hier ons blog over Ruurlo

Ook Apeldoorn en de Veluwe zijn minder dan een half uur rijden. Ook de achterhoek heeft hele fijne wandelmogelijkheden voor gezinnen. Onze favoriet is het Hertenpad in Baak echt een hele toffe wandeling.

kindernatuurpad hertenpad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top