Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Waterpark Rulantica met kinderen
Rulantica

Waterpark Rulantica met kinderen

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van het fantastische Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland. Het naastgelegen waterpark Rulantica is één van hun laatste creaties. Dit prachtige en spectaculaire waterpark is werkelijk een paradijs en gebaseerd op Scandinavische mythes. In dit blog vertel ik je graag meer over onze ervaringen in Rulantica met kinderen!

Praktische informatie over waterpark Rulantica met kinderen

De pretparkenfamilie Mack heeft zich voor het waterpark Rulantica laten inspireren door Scandinavische mythen. Karakter Snorri neemt je mee naar een onderwaterwereld van het eeuwige leven. Net zoals in Europa-Park is dit waterpark tot in detail vormgegeven. Elke glijbaan, elk horecapunt en elk zwembad klopt thematisch, onwijs gaaf gemaakt dus!

Rulantica entree

Rulantica bevindt zich direct naast Europa-Park en heeft een eigen parkeerterrein. Al meteen vallen de enorme aantallen zonnepanelen op op de daken van de parkeerplekken. Bij navraag blijkt dat deze worden ingezet voor de verwarming van het water, dat tussen de 30 en 32 graden schommelt. Het water wordt vervolgens ’s nachts opgeslagen in enorme tanks die het warm houden zodat het niet dagelijks opnieuw verwarmd hoeft te worden.

Rulantica

Bij binnenkomst ontvangt iedere gast een polsbandje. Hiermee kom je niet alleen door de entreepoortjes, maar open je ook je kluisje en reken je af in de horeca en de winkels. Praktisch, zo kun je je portemonnee in je kluisje achterlaten. Het is trouwens mogelijk om het saldo van je kids-bandjes te blokkeren.

Rulantica kleedkamers

Er is een enorm aantal kluisjes en kleedhokjes. Er zijn zelfs veel familiekleedhokjes waarin een luieremmer en wasbak zitten!

Een ticket voor Rulantica moet je apart aanschaffen. Je kunt kiezen voor een eendaags combinatieticket met Europa-Park, maar gezien de grootte van Europa-Park raad ik je absoluut aan om Rulantica op een extra dag te bezoeken. Wij hebben het namelijk maar liefst 8 uur uitgehouden met onze zoon in Rulantica, zoveel is er te beleven. Met oudere kinderen zou je ook voor een avondticket (entree vanaf 17.00 uur) kunnen kiezen.

Rulantica

De stromingen en zwembaden van Rulantica

Eenmaal binnen valt ons allereerst het enorm grote golfslagbad op, genaamd Surf Fjørd. In dit enorme bad kun je natuurlijk heerlijk zwemmen, maar let op de scheepshoorn. Er volgen namelijk bijzonder hoge en krachtige golven, onze zoon vond het fantastisch en heeft meerdere keren achter elkaar op de golven gewacht.

Rulantica

Vanuit het golfslagbad zien we al de Lazy River, genaamd Snorri’s Saga. Op een band leggen we een parcours af dwars door het binnen gedeelte van Rulantica. De stroming voert ons mee langs meerdere projectiewanden, door grotten en langs zeemeermensen.

Rulantica

We hebben na deze eerste attractie de smaak goed te pakken en laten ons vervolgens meevoeren in de sterke stroming van Vildstrøm, een wildwaterbaan die je buitenlangs voert. Onderweg komen we een splitsing tegen, zou de linker- of de rechterkant sneller gaan? Er is natuurlijk maar één manier om dat te ontdekken..

Rulantica

De glijbanen in het binnengedeelte van Rulantica

Het is tijd voor actie! Er zijn binnen twee plekken te vinden vanwaar meerdere glijbanen starten. Het geheel is onwijs mooi weggewerkt in het decor, van buiten zie je amper dat je hier vele glijbanen kunt ontdekken.

Vinterhal

In het ijspaleis van het hoge Noorden vind je de enorme zeeslang Svalgu, compleet ingevroren in het ijs. Vanuit hier pak je de glijbanen voor echte adrenalineshots. In Vinter Rytt zit je met maximaal 4 personen op een band, je glijdt recht naar beneden en belandt in een halfpipe.

Rulantica

Alhoewel ik me moest inhouden om niet te gillen, vond mijn zoon dit veruit de leukste glijbaan van geheel Rulantica. Mijn favoriet bevindt zich er net naast, namelijk Svalgur Rytt. Ook hier glijd je in een band waarin je met maximaal vier personen kunt zitten.

Rulantica

De tocht gaat door het lijf van de zeeslang en vooral hard naar beneden, zeker wanneer je de pech hebt dat je op de plek zit die achteruit gaat. Je hoeft deze enorme familiebanden trouwens niet zelf mee naar boven te slepen, er is een enorme lift die de banden weer omhoog brengt.

Ook in Vinterhal vind je de toffe trechterglijbaan Stormvind, de snelle glijbaan Två Fall en de korte baan Isbrekker waarbij je naast elkaar 2,5 meter naar beneden gekatapulteerd wordt. Wie gaat er sneller naar beneden?

Rangnakor

Een tweede gedeelte waar zich glijbanen bevinden is Rangnakor, oftewel de Stad op Stelten. Dit refereert naar de tijd van de Vikingen. Je vindt hier twee glijbanen waarin je in een glazen cabine recht naar beneden glijdt doordat de vloer onder je voeten verdwijnt.

Rulantica

Deze twee glijbanen zijn alleen voor waaghalzen vanaf 12 jaar. Natuurlijk heeft Joris ‘m uitgeprobeerd, terwijl mijn zoontje en ik een race deden in de blauwe en rode bandenglijbaan. Erg leuk is dat je elkaar op sommige plekken onderweg kunt zien en dus kunt bepalen wie er aan kop ligt.

Ook deze glijbanen staan op onze favorietenlijst. Je kunt deze baan trouwens met een tweepersoonsband of een eenpersoonsband afleggen.

Trølldal en Skip Strand

Voor de allerkleinste kinderen kun je terecht in het land van de trollen. Je vindt hier een ondiep peutergedeelte met waterattracties voor de kleinste waterliefhebbers. Er zijn miniglijbanen, er is een klimpark, een speelplaats en er is zelfs een glijbaan waar je tegen elkaar kunt racen.

Rulantica

Iets grotere kinderen kunnen hun lol ook nog eens op bij Skip Strand, een wereld rondom een gezonken schip en een stoomboot. Je vindt hier een aantal glijbanen waaronder een brede glijbaan waar je met maar liefst vier mensen naast elkaar kunt glijden.

Allerleukst is hier toch wel het hindernissenparcours in het water. Kun jij winnen van je kinderen? Ik geef je hierbij alvast de belangrijkste hint: ren niet te snel en bewaar goed je evenwicht.

Het buitengedeelte van Rulantica

Afgelopen jaar heeft Rulantica doorgebouwd en dat resulteerde in dit glijbanenparadijs. Beklim de slangentoren Svalgurok en laat je verrassen door tien verschillende glijbanen met meer dan 100 speelmogelijkheden!

Rulantica

Bijvoorbeeld Stormrok, vanwaar je in een grote trechter terechtkomt voordat je naar beneden glijdt of ga voor Spiralrok met een drievoudige spiraal. Andere glijbanen die je hier treft zijn bijvoorbeeld 360 graden banen, een slalom glijbaan of ga voor een wedstrijdje glijden. Maar iemand natspuiten of onder een wateremmer doorlopen kan natuurlijk ook.

Rulantica

Naast de enorme slangentoren met glijbanen, is er buiten ook een verwarmd zwembad met poolbar, een zandstrand en natuurlijk een apart peutergedeelte. genaamd Snorri Strand. met waterfonteinen, een spraypark, miniglijbanen en een speeltuin op het land.

Rulantica

Horeca en winkels in Rulantica

In het waterpark zijn verschillende pleinen waar je eten en drinken kunt kopen. Wij kozen in de ochtend voor koffie, taart en verse fruitbekers die ons zeer goed smaakten. In de middag kozen we alle drie voor iets anders: een burger met friet, pizza en pasta.

Rulantica

De laatste twee werden vers voor onze neus gemaakt, je moet er daarom wel een paar minuutjes op wachten. Het smaakt dan natuurlijk wel extra lekker! Zoek je een gezondere optie? Er zijn ook salades te koop, net zoals pretzels.

Rulantica

Qua drinken kun je voor kinderen trouwens een Rulantica-beker kopen welke je bij de frisdrankautomaten tot 10x mag vullen. Erg handig! Enige nadeel is dat er alleen frisdrank uit de automaat komt (en bruiswater). Het valt ons op dat het extreem schoon en netjes is in de horecagedeelten.

Rulantica

Ook zijn er in het waterpark meerdere winkels. Je kunt hier souvenirs van Rulantica kopen zoals knuffels, bekers en t-shirts, maar je kunt er ook terecht voor slimme en praktische zaken zoals zwemluiers, zonnebrand en tampons.

Wil je bijkomen na al dat zwembadgeweld? Zowel binnen als buiten staan enorm veel ligstoelen. Handdoekje leggen is dus uit den boze, er is zoveel plek.

Rulantica

Wij hebben echt een enorm leuke dag gehad in Rulantica. Volgens onze zoon was dit zelfs het beste waterpark waar hij ooit geweest is. Ik hoop dat jij net zoveel plezier beleeft als wij hebben gehad in het mooie Rulantica met kinderen.

GezinOpReis bezocht Rulantica in samenwerking met Europa-Park. Zoals je gewend bent, gaan we alleen samenwerking aan met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven. Lees ook onze blog over Europa-Park met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top