Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Nieder-Moos, onze ervaringen bij Freizeitpark Vulkan

Nieder-Moos, onze ervaringen bij Freizeitpark Vulkan

Nieder-Moos is een klein plaatsje gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Vogelsberg. In dit dorpje lijkt iedereen in de horeca te werken of boer te zijn, of soms een beetje van beiden.

Nieder-Moos meer

Je zit hier centraal in de regio en op maar 15 minuten rijden van de Vogelsberg. Je zit ongeveer halverwege Kassel en Frankfurt, beide zijn in ongeveer anderhalf uur bereikbaar. Behalve Nieder-Moos is er ook een Ober-moos. Beide vernoemd naar twee ronde meren.

Het ene is een natuurgebied, het andere is in gebruik als recreatiemeer. Je kunt vanaf hier ook makkelijk een bezoek brengen aan het charmante stadje Büdingen.

Nieder moos

Spelen Freizeitpark Vulkan

Wij slapen twee nachten in het Freizeitpark Vulkan op steenworp afstand van zowel het dorp als de recreatieplas. Dit terrein is overdag voor iedereen gratis geopend en een leuke plek om een aantal uur door te brengen.

 Freizeitpark Vulkan

Er staan diverse speeltoestellen zowel voor jongeren als voor oudere kinderen. Onze dochter is helemaal fan van de geitjes en elke ochtend en avond moeten we ze natuurlijk voeren.

 Freizeitpark Vulkan

Jammer genoeg werkte het weer niet zo mee tijdens ons bezoek maar we vonden nog een droge periode om een potje mini-golf te spelen. Waarbij onze dame flink vals speelde maar goed dat mag als je drie bent. Zeker bij mooi weer is er nog veel meer te doen. Zo kan je zwemmen in de buitenlucht in een grote plas. Er is een enorm frisbeeveld (disc-golf) en zelfs een baan voor bestuurbare auto’s.

 Freizeitpark Vulkan midgetgolf

De enthousiaste eigenaar vertelt hoe hij dit terrein al jaren had voor hij eindelijk een bouwvergunning kreeg. Hij is van de Jöckel familie die ook een hotel met restaurant en appartementen hebben in Nieder-Moos en het cafe aan het meer runnen.

 Freizeitpark Vulkan
 Freizeitpark Vulkan

Hij zit nog vol plannen zoals een indoorspeeltuin en een westerndorp. Een plan dat nog voor het najaar gerealiseerd moet zijn is het verwarmde openluchtzwembad (30 graden) en de sauna faciliteiten. Wie weet hoe het er over 5 jaar uitziet.

Overnachten in Freizeitpark Vulkan

Je kunt ook overnachten op het Freizeitpark Vulkan. Voor nu zijn er 3 verschillende overnachtingsmogelijkheden. Wil je kamperen in Nieder-Moos in het tipidorp (voor 10,00 voor volwassenen en 7,50 voor kinderen vanaf 5 jaar) waar je slaapt in tenten die al klaar staan. Je moet wel je eigen slaapspullen meenemen.

tipi tent camping nieder-moos

Mocht het weer heel slecht worden dan is er een dorm met stapelbedden waar je naar kunt verkassen. Er is ook een veldje waar je een eigen tent mag opzetten (5,00 p.n.) en tenslotte zijn er een aantal bungalows (30 euro p.p). Kinderen tot en met 3 jaar verblijven gratis. Bezoek de website voor de actuele prijzen en beschikbaarheid.

tipi tent camping nieder-moos

De bungalows zijn een recente toevoeging en van binnen ruim en fris. Met een stapelbed in de woonkamer en een aparte slaapkamer met tweepersoonsbed. In het kleine keukentje (2 kookplaten) kan je zelf koken.

bungalow freizeitpark vulkan nieder moos

Of als alternatief kan je gebruik maken van de halfpension faciliteiten van het nabijgelegen hotel. Dit deden wij en we werden erg blij van de keuken daar. Het is vooral geen Duitse keuken met grote stukken vlees, maar juist mooie gebalanceerde gerechten. De badkamer is ook lekker nieuw. Voor de echt koude periode’s is er zelfs een verwarming.

bungalow freizeitpark vulkan nieder moos
bungalow freizeitpark vulkan nieder moos

Onze dochter wilde graag bovenin het stapelbed en heel fijn er was hier echt een goede opstaande rand zodat ze er niet uit kon vallen.

Op het terrein staat ook een feestlocatie die volgens de eigenaar bijna elk zaterdag in gebruik is voor familiefeesten. Ik snap direct waarom dit is, echt zo’n locatie waar de kinderen prima kunnen spelen en ouders ondertussen mooi bij kunnen praten. Terwijl wij er verbleven, van donderdag tot zaterdag, was het ’s avonds heerlijk rustig. Ik heb in alle stilte voor de bungalow gezetten en naar de veranderde luchten liggen kijken.

Bekijk voor meer informatie over het Freizeitpark vulkan de website (in het Duits).

Freizeitpark Vulkan

We bezochten de regio in samenwerking met de regio Hessen en Vogelsberg Touristik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top