Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Kerstmarkt Hannover, in de historische binnenstad

Kerstmarkt Hannover, in de historische binnenstad

De kerstmarkt van Hannover bestaat eigenlijk niet, want Hannover heeft maar liefst drie verschillende kerstmarkten. Degene die wij bezochten in het oude centrum is de allergrootste met rond de 170 kramen. De andere kerstmarkt in Hannover die op de Lister Meile is wat huiselijker en heeft voor kinderen een leuk treintje. Bij het treinstation van Hannover is ook nog een kerstmarkt met ongeveer 40 kramen en een podium waar artiesten optreden.

De kerstmarkten in Hannover starten in het laatste weekend van november en gaan door tot vlak voor kerst.

Kerstmarkt hannover

kerstmarkt hannoverOvernachten in Hannover tijdens de kerstmarkt

Hannover is goed bereikbaar vanuit Nederland met het openbaar vervoer en met de auto. Er gaan ook speciale kerstmarkt reizen naar Hannover met de bus. Ik zou je aanraden om je trein naar Hannover te gaan voor de kerstmarkt. Boek je tickets tijdig, bekijk nu de prijzen en beschikbaarheid via NS International.  Overnachten in Hannover is over het algemeen geen probleem hoewel het tijdens de kerstmarkt wel een stuk drukker is. De kerstmarkt in de oude binnenstad van Hannover gaat tot 21:00 in de avond door dus misschien wil je liever een hotel boeken dat niet direct aan de route ligt. Vergelijk hier leuke hotels en B&B’s  in Hannover.

Tijdens ons laatste bezoek aan Hannover we in het Wij sliepen in het Novotel Hannover. Dit vinden we altijd een fijne keten met goede kamers, een lekker bed en een frisse badkamer met regendouche. Voor onze dochter was er beneden in de lobby een kleine speelhoek met de inmiddels bekende digitale tafel waarop ze spelletjes kan spelen. Er is een parkeergarage onder het hotel. Bekijk hier de beschikbaarheid en actuele prijs.

hotel hannover novotel

Kerstmarkt Hannover

Iets dat gelijk opvalt is de grootte van de kramen en de moeite die is besteed aan de aankleding. Alles is een XL versie van wat we op de kerstmarkt in Hildesheim zagen. Veel van de daken van de kramen zijn uitbundig verlicht met rendieren, schapen en lampjes. Voor de eetkraampjes staan lange rijen en elke drankkraam zit vol. Het is trouwens niet alleen eten wat te koop is maar echt van alles. Noorse wanten, Indiase tassen, amuletten en windvangers.

kerstmarkt hannover

Het is druk, enorm druk. We kunnen nauwelijks lopen maar schuifelen in de mensenmassa mee door de straten. Af en toe lopen we vast en staan we stil. De klanken waaien ons tegemoet. Hier is wat te doen! Dat vonden we ook het leukst van de kerstmarkt van Hannover: er is veel afwisseling. Wil je boogschieten, dan kan dat! Zwaardvechten kan ook! Een mooie ouderwetse draaimolen ontbreekt niet. Er is muziek, live muziek, kerstmuziek, zigeunermuziek. Lekker meeklappen om warm te blijven. Er is zelfs een Finse wijk waar je in een Sami-tent kunt pauzeren, verderop roken ze vis, alleen de echte rendieren ontbreken nog.

kerstmarkt hannover
kerstmarkt hannover

Wat is er nog meer te doen in Hannover behalve de kerstmarkt

Behalve de kerstmarkt is er nog veel meer te doen in Hannover. De stad ziet er met herfstkleuren of met sneeuw echt prachtig uit. Het Neues Rathaus is één van de mooiste gebouwen in Hannover helemaal wanneer het park eromheen rood is gekleurd.

We bezochten Hannover een keer in de winter en een keer in de zomer. In ons uitgebreide blog Hannover met kinderen kan je heel veel tips vinden voor activiteiten. Van de superleuke dierentuin tot aan het kleinschalige kindermuseum.

Kerstmarkt Hannover

Welke kerstmarkt moet je kiezen Hannover het nabijgelegen Hildesheim, kasteel Marienburg of Goslar

Voordat je denkt dat wij kerstmarkt fanaten zijn, nee absoluut niet. Dit waren zelfs onze eerste kerstmarkten ooit en dan nog twee in één weekend. Daarna hadden we de smaak te pakken en bezoeken we elk jaar wel een of twee kerstmarkten in Duitsland.

Wil je echt de full-on kerstmarkt ervaring dan moet je voor Hannover kiezen. De kramen zijn echt helemaal uitgedost en bovendien is er veel te doen en te zien waardoor je hier makkelijk een paar uur kunt rondlopen. Bovendien zijn er in de stad zelfs nog twee andere kerstmarkten. Bekijk voor meer informatie de officiële pagina van de stad Hannover.

kerstmarkt Hannover

Het grote nadeel van de kerstmarkt in Hannover in het weekend vonden wij de drukte. Met kinderen is de kerstmarkt-light van Hildesheim een stuk makkelijker te doen. Hier konden we met onze kinderwagen gewoon rondlopen. Als je alleen voor de kerstmarkt komt ben je snel uitgekeken. Beschouw het als een dagje of weekendje uit naar een enorm knus stadje met de kerstmarktbonus en je hebt een geweldige tijd. Je keest erover in ons blog kerstmarkten in Hildesheim.

kerstmarkt Hildesheim

Vlakbij Hannover ligt kasteel Marienburg. Ook hier is een kleine kerstmarkt maar dat moet je niet te veel van verwachten. Het kasteel zelf is wel erg mooi om te bezoeken.

Kasteel Marienburg

Een andere optie is om nog wat verder door te rijden richting het Harzgebergte. Hier heb je bijvoorbeeld werelderfgoed stadje Goslar. Wij bezochten deze stad in de zomer maar de kerstmarkt van Goslar is ook enorm populair.

goslar Duitsland

Dit blog verscheen in 2014 maar is in 2018 ge-update na ons laatste bezoek aan Hannover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top