Home / Voorbereiding / Tips / Wil jij met jouw gezin een huisje huren in het buitenland?

Wil jij met jouw gezin een huisje huren in het buitenland?

Een tijdje naar het buitenland, wie wilt dat nou niet? Een land waar je in de winter lekker kunt skiën of aan het strand kunt liggen. Er zijn vele mogelijkheden in de duur van je verblijf, de bestemming en je gezelschap. In dit artikel leggen we je hier graag alles over uit.

Een vakantie naar de zon

Ben je van plan je vakantie iets langer uit te trekken dan normaal? Dan kun je ook voor een aantal weken/ maanden een huisje huren in een warm land, zoals Spanje, Italië of Griekenland. In veel landen is het het hele jaar warm, daar kan je dan mooi van genieten. Wanneer je een huisje huurt in het hoogseizoen of een aantal weken buiten om het hoogseizoen, zal dit niet veel in kosten uitmaken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je bijvoorbeeld een villa huren aan de Costa Brava of een appartement in een klein stadje?

witte dorpjes andalusie

Hoe lang blijf je in het buitenland

Wanneer je een huisje gaat huren in het buitenland hoeft dit niet te betekenen dat je al deze dagen vrij moet nemen. Je kunt natuurlijk ook tussentijds weer terug naar Nederland gaan en later weer terug komen. Je kunt ook een huisje huren en dit delen met een gezelschap. Hierbij spreek je bijvoorbeeld af zelf drie weken in het huisje te zitten en het andere gezin ook voor drie weken.

Werken op afstand

Of nog beter zijn je kinderen nog niet leerplichtig? Na de Corona periode heeft werken op afstand nieuwe mogelijkheden gegeven. Je kunt namelijk gemakkelijk vanuit huis werken, dus waarom niet vanuit het buitenland? Je kunt voor een tijdje een huisje huren in het buitenland en daar genieten van een vakantie en tegelijkertijd geld verdienen.

Leuke bestemmingen waar de zon schijnt

Spanje

Afgelopen jaar voorjaar bezochten we de Spaanse regio Catalonië. Een aangename mix van zon,zee, strand met de natuur van de binnenlanden. Ook zit je vlakbij grote steden zoals Barcelona en Girona. Wat ons betreft een regio die dus ook prima geschikt is voor een herfstvakantie. Ga bijvoorbeeld fietsen in Barcelona, bezoek het Mollo animal park en ga kajakken bij San Feliu de Guixols.

Malta

In de zomervakantie is Malta veel te vol, er zijn onder andere veel feestende jongeren. In het voor- of najaar hangt er een heel andere sfeer. Het is nog steeds warm genoeg om lekker te zwemmen en in korte broek rond te lopen. Malta heeft veel historie zoals de meer dan 5000 jaar oude tempels maar bij kinderen zullen de recentere kanonnen en versterkingen wellicht beter in de smaak vallen.

Marokko

De voordelen van Marokko zijn eindeloos. De temperaturen zijn een stuk aangenamer dan in de zomer maar de magische sprookjessfeer blijft. Bovendien is Marokko met kinderen een stuk betaalbaarder dan veel Europese bestemmingen. Met een beetje tijd kan in Marokko vliegen naar bijvoorbeeld Fes of Marrakesh. Beide zijn exotische steden met een levendige souq. De lokale bevolking is gewend aan toeristen en de voorzieningen zijn goed. Slaap met zijn allen in een historische riad (eventueel met zwembad) en ga heerlijk uit eten. Daarnaast kan je een auto huren om een paar dagen de omgeving te verkennen. Ga bijvoorbeeld kameel rijden in de Sahara of een dagje naar de kust. Meer ideeën op Marokko met kinderen.

Marokko met kinderen

3 gedachten over “Wil jij met jouw gezin een huisje huren in het buitenland?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top