Home / Reisinformatie / Afrika / Marokko / 5 plekken om te relaxen in Fes

5 plekken om te relaxen in Fes

Wil je ontsnappen aan de drukte van de Medina in Fes of ben je de verkopers in de souqs helemaal zat? Zoek je een plek waar je kinderen even zelf kunnen spelen. Wij geven de 5 plekken om te relaxen in Fes.

Jnan Sbil tuinen

De Jnan Sbil tuinen zijn  een paar jaar geleden opgeknapt. Nu is het een mooi park waar we in tegenstelling tot andere parken in Fes geen vuilnis zagen liggen. Er zijn diverse gedeeltes met beplanting van bamboo tot bloemen. Verder is er een vijver en een aantal fonteinen. Je kunt hier zowel in de zon als in de schaduw zeker een plekje vinden. Marokkaanse families komen hier om te spelen met hun kinderen. Zit hier een half uurtje en kom helemaal tot rust.

Jnan Sbil tuinen
Jnan Sbil tuinen

Ruined Garden Café

Ruined Garden Café is een relaxt restaurant. De eigenaar is een buitenlander die precies in staat is geweest het plaatje te creëren waar veel toeristen naar op zoek zijn. In een deels vervallen tuin staan nu mooie planten en lekkere zitjes. Het is er heerlijk rustig, geen muziek en je kunt chillen op de loungebank. De wc’s zijn schoon en er is een prima wifi-verbinding. In de tuin staat ook een overdekt gebouw waar je kunt eten als het buiten koud is, reserveren voor diner is hier wel aanbevolen. Het menu bestaat uit Marokkaanse gerechten met een moderne twist. Probeer bijvoorbeeld eens de tapas of de kip Volibulis. Prijzen zijn redelijk tussen de 60-120 dhm voor een hoofdgerecht. De Ruined Garden gaat open vanaf 13.00

Ruined Garden Café

Dar batha museum

Dit ruim opgezette museum heeft een aantal mooie ruimtes waar diverse voorwerpen zoals kleding te zien is. Wat het echter een plek maakt om te relaxen is de grote binnentuin van het museum. Er staan hier diverse fruitbomen en grote palmbomen. Je kunt hier genoeg zitplekjes vinden om even bij te komen van de drukte van de stad.

Dar batha museum
Dar batha museum

Ricef Plein

Dit grote plein aan de rand van de Medina is de plek waar je het Marokkaanse leven aan je voorbij ziet trekken. Jongetjes zijn aan het voetballen, ezels met goederen komen en families zijn op weg naar de moskee. Aan de rand van het plein zijn een aantal trappen. Hier zitten studenten en giechelende meiden. Als toerist kan je hier prima gaan zitten zonder dat je wordt lastiggevallen. Er is in ieder geval vermaak genoeg voor je neus te zien. Bezoek je Marokko met kinderen dan kan je hier ook samen voetbalen.

Ricef Plein

Café Clock

Een ander populair restaurant en café in Fes is Café Clock. Hier komen naast toeristen ook veel Marokkaanse studenten. Zowel binnen als op het dagterras zijn diverse fijne hoekjes en zitjes. Er is ook wifi beschikbaar en ze organiseren activiteiten zoals muziek op zondagavond. Als je gewoon even een plek zoekt om je terug te trekken met je laptop of een goed boek dan kan je hier zeker terecht. Het menu bevat veel fastfoodachtige gerechten zoals de camelburger.

Café Clock

 

Over de auteur

2 gedachten over “5 plekken om te relaxen in Fes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top